Ali Allaham, decanul Facultăţii de Arte a Universităţii din Damasc, a declarat pentru AFP că 80% din personal şi un „număr mare de studenţi” au ajuns în campus. La o altă şcoală, aproximativ 30% dintre copii s-au întors, a declarat un membru al personalului, şi se aşteaptă ca această cifră să crească în zilele următoare.
Penuria de benzină părea, de asemenea, să se atenueze, maşinile stând la coadă pentru a face plinul.
Serviciile religioase de duminică s-au desfăşurat în mod normal, iar până la căderea nopţii, în Bab Touma, o parte creştină din zona oraşului vechi, restaurantele şi barurile s-au deschis pentru prima dată de când grupurile rebele au luat cu asalt capitala.
Evoluţia lirei siriene a fost, de asemenea, de bun augur - duminică, aceasta s-a întărit cu 20% faţă de dolarul american, cea mai bună performanţă de la prăbuşirea economică din 2021 şi un avantaj imens într-o ţară în care 90% din populaţie trăieşte sub pragul sărăciei.
Se speră că aeroportul din Damasc se va redeschide la sfârşitul acestei săptămâni.
Sărbătorile nu au încetat; a avut loc o adunare spontană în curtea principală a Universităţii din Damasc, unde studenţii au vandalizat şi au călcat pe o statuie dărâmată a lui Hafez al-Assad, tatăl lui Bashar, care a preluat puterea în 1971.
Alţii au fluturat steagul opoziţiei cu trei stele, au scandat sloganuri şi au cântat cântece asociate cu protestele pro-democraţie din primăvara arabă din 2011.
Liderul HTS, Ahmed al-Sharaa, a făcut apel în mod repetat la unitate şi respect între diversele comunităţi etnice şi religioase din Siria şi a subliniat că HTS va ajuta la reconstrucţia ţării. El a promis, de asemenea, că statul va prelua controlul asupra tuturor armelor şi că va fi format un nou guvern.