Continuand sa navigati acest site sunteti de acord cu folosirea cookies si acceptati termenii si conditiile sitului
Conditii de utilizare
ACTUALITATE.ORG este un sit de stiri al carui unic scop este de a acumula si afisa ultimele stiri romanesti, asa cum sunt publicate de catre cele mai mari situri de stiri din Romania, fara a fi stocate in vreo baza de date. In acest sens va informam ca:
- nu suntem autorii stirilor afisate si nu putem verifica veridicitatea acestora
- stirile publicate vor inceta sa existe dupa ce sunt sterse de pe situl de origine
- pentru mai multe informatii referitoare la stirile publicate ori la autorii acestora, va invitam sa vizitati paginile stirilor originale (veti gasi legaturile in partea de jos a articolelor)
UE este "este pregătită să negocieze” cu Trump privind creşterea importurilor de gaze
„Prioritatea este să avem o conversaţie, să ne angajăm devreme, să discutăm interesele comune şi apoi să fim pregătiţi să negociem”, a declarat Anna-Kaisa Itkonen, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene pentru energie, răspunzând unei întrebări din partea POLITICO.
Remarcile vin la câteva ore după ce Trump a depus jurământul pentru un al doilea mandat de preşedinte al SUA. Preşedintele proaspăt învestit a pus rapid UE în vizorul său, spunând reporterilor: „Singurul lucru pe care îl pot face rapid este să ne cumpere petrolul şi gazele”, atunci când a fost întrebat cum ar putea evita UE tarifele ridicate.
Presiunea face parte din obiectivul mai larg al lui Trump de a creşte producţia şi exporturile de combustibili fosili. La câteva ore de la revenirea în funcţie, preşedintele american a luat măsuri pentru a elimina îngheţarea autorizaţiilor pentru noi proiecte de forare a gazelor naturale lichefiate, măsură adoptată în perioada administraţiei Biden
Itkonen a avertizat că, deşi executivul UE în sine „nu cumpără sau vinde gaze naturale lichefiate sau orice alţi combustibili”, oficialii săi vor discuta cu oficialii lui Trump.
„Trebuie să stabilim contactul cu ei şi să vedem cum să mergem mai departe”, a spus ea. „Dar, în mod concret, nu începem de la zero - acest lucru a fost ceva care, la cel mai înalt nivel, atât UE, cât şi SUA au avut discuţii despre GNL. Ceea ce am făcut de-a lungul anilor din partea UE a fost să ne asigurăm că infrastructura GNL există, astfel încât companiile să poată cumpăra acest GNL.”, a adăugat acesta.
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
Bitcoin va atinge un nou maxim istoric în 2025, pe fondul unor mişcări pozitive de reglementare în SUA sub conducerea noului preşedinte Donald Trump, a declarat marţi directorul general al Binance pentru CNBC.
Importurile de cărbune din Rusia către China au scăzut cu aproape 7% în 2024, pe fondul sancţiunilor occidentale şi al tarifelor impuse de Beijing, scrie Reuters.
Într-o lume care, din cauza reţelelor de socializare, se află permanent în pragul unei crize nervoase, avem nevoie de calm, declară, marţi, cancelarul german, Olaf Scholz, la Forumul Economic Mondial de la Davos.
Trei activişti Greenpeace au pătruns la Forumul Economic Mondial de la Davos şi au desfăşurat un banner cu mesajul „Taxaţi super-bogaţii. Finanţaţi un viitor just şi verde”, informează Reuters.
Noul preşedinte al Indoneziei, Prabowo Subianto, plănuieşte să cheltuiască 48,8 trilioane de rupii (2,99 miliarde dolari) până în 2029 pentru a construi noua capitală a ţării. La oraşul numit Nusantara se lucrează deja.