Elon Musk ar fi lucrat ilegal în Statele Unite în anii 1990

 Elon Musk ar fi lucrat ilegal în Statele Unite în anii 1990
📅 2024-10-27

Elon Musk a criticat în mod regulat imigraţia în faţa celor 202 de milioane de urmăritori ai săi, în ultimele luni. El a acuzat-o pe nedrept pe Kamala Harris, precum şi pe alţi democraţi, că „importă alegători”. De asemenea, CEO-ul Tesla a susţinut afirmaţiile lui Donald Trump potrivit cărora „frontierele deschise” şi imigranţii fără documente distrug Statele Unite.

Cu toate acestea, potrivit unei lungi anchete publicate duminică de Washington Post, Elon Musk nu avea dreptul legal de a lucra în Statele Unite atunci când a sosit în ţară, în 1995. Deşi a romantizat întotdeauna sosirea sa în America, Elon Musk, născut în Africa de Sud, s-a mutat în SUA în 1995 pentru a urma un program postuniversitar la Universitatea Stanford din California.

Potrivit investigaţiei, el nu s-a înscris niciodată la cursuri şi a preferat să lucreze la start-up-ul său. Studenţii străini nu aveau voie să abandoneze studiile pentru a-şi începe propria afacere. Elon Musk nu avea niciun motiv legal să rămână în Statele Unite şi a lucrat ilegal.

Când şi-a lansat cariera antreprenorială, Elon Musk şi-a dezvoltat compania, Zip2, înainte de a o vinde pentru aproximativ 300 de milioane de dolari în 1999. Cu trei ani înainte, o firmă numită Mohr Davidow Ventures a investit trei milioane de dolari în compania în plină dezvoltare. Cu toate acestea, tranzacţia prevedea că Musk avea la dispoziţie 45 de zile pentru a obţine o viză de muncă, după care tranzacţia ar fi fost anulată.

Într-un e-mail trimis în 2005, el a recunoscut că nu avea autorizaţie de muncă atunci când a fondat Zip2.

„Nu eram foarte interesat de diplomă, dar nu aveam bani pentru un laborator şi nu aveam dreptul de a rămâne legal în ţară, aşa că acest lucru părea o modalitate bună de a rezolva ambele probleme”, a scris Elon Musk, citat de Washington Post.

Totuşi, potrivit cotidianului american, CEO-ul SpaceX nu s-a înscris niciodată la Stanford, conform unei depoziţii făcute în mai 2009 în care explică faptul că şi-a sunat consilierul la două zile după începerea semestrului pentru a-i spune că nu va veni. Fără înscriere, el ar fi trebuit să părăsească ţara.

Elon Musk nu a recunoscut niciodată că a lucrat ilegal, chiar dacă declarase în 2013 că se afla „într-o zonă gri” la începutul carierei sale. „Am fost acolo în mod legal ca student”, a asigurat el într-un podcast din 2020.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Războiul din Ucraina, ziua 977. Serviciile de informaţii estoniene: Forţele lui Putin au 40.000 de victime în această lună / Armata Kremlinului avansează spre Pokrovsk / Invadatorii atacă noaptea, ca hoţii / Yermak: Coreea de Nord e acum parte din conflict

Potrivit informaţiilor estoniene, victimele trupelor ruse ar putea ajunge la aproximativ 40.000 în octombrie.

Premiile Astra Film Festival 2024. „Alice On & OFF”, „Tata”, „Maia – portret cu mâini” şi „Moartea lui Zagor” printre laureaţii ediţiei. Festivalul continuă online cu o selecţie de 39 de filme

Cele mai bune filme documentare ale ediţiei Astra Film Festival 2024 au fost desemnate sâmbătă seara, la Filarmonica de Stat din Sibiu - Sala Thalia, unde cineaştii şi publicul au sărbătorit filmul documentar printr-o Gală de premiere dinamică şi emoţionantă.

Liderul suprem al Iranului, prima reacţie publică după atacurile israeliene

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a făcut duminică primele sale comentarii publice de la atacurile aeriene israeliene asupra ţării sale, relatează The Guardian.

Internaţionalul român Deian Sorescu a marcat pentru Gaziantepspor

În etapa a 10-a din Turcia, trupa din Gaziantep, cu Florin Maxim şi cu Deian Sorescu titulari, a trecut azi cu 3-1, pe teren propriu, de Konyaspor.

Elon Musk ar fi lucrat ilegal în Statele Unite în anii 1990

O investigaţie publicată duminică de Washington Post arată că Elon Musk, susţinător principal al lui Donald Trump în cursa pentru alegerile prezidenţiale şi critic al imigraţiei, a lucrat ilegal în SUA la sosirea sa în ţară, în anii 1990, relatează AFP.

Israelul loveşte Gaza şi Libanul după atacurile asupra Iranului

Israelul a bombardat duminică ţinte ale Hezbollah şi Hamas în Liban şi Gaza, la o zi după ce loviturile sale asupra Iranului au stârnit temeri legate de începutul unui război mai amplu, relatează AFP.

S-a deschis Hub-ul de servicii al MAI, unde şoferii pot sesiza comportamentul agresiv în trafic

Începând de duminică, pe aplicaţia M.A.I., hub.mai.gov.ro, la secţiunea ESAR (sesizări abateri rutiere) se pot transmite informaţii despre comportamentul agresiv în conducerea maşinilor pe drumurile publice, precizează IPJ Alba.

Netanyahu: Atacul precis şi puternic asupra Iranului şi-a atins toate obiectivele

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a comentat loviturile aeriene de sâmbătă ale Israelului asupra Iranului, care, potrivit IDF, au vizat fabrici de rachete şi alte situri din apropierea Teheranului şi din vestul Iranului, relatează The Guardian.

Simona Halep joacă luni la Hong Kong, în primul tur al turneului WTA 250

Simona Halep (33 de ani, locul 869 WTA) joacă luni, în primul tur la turneul WTA 250 de la Hong Kong, împotriva lui YueYuan.

O barcă de pe Dunăre a luat foc, în zona Milei 35. Două persoane erau la bord

Un incendiu a izbucnit duminică dimineaţă la o ambarcaţiune de pe Dunăre, aproape de Mila 35.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.