Ciolacu: Suntem primul stat european care avem un deficit bazat în primul rând pe investiţii

Ciolacu: Suntem primul stat european care avem un deficit bazat în primul rând pe investiţii
📅 2024-09-21

El a anunţat că deficitul bugetar prognozat pe 2024 va creşte de la 5% la 6,9%, dar a asigurat că acest lucru este „sustenabil", având în vedere că 84% din deficit este direcţionat către investiţii. Premierul a afirmat că „suntem primul stat european care avem un deficit bazat în primul rând pe investiţii", comparând România cu ţări precum Italia, Germania şi Franţa, şi a subliniat că sustenabilitatea provine din faptul că „nu aducem bani de pe consum, ci de pe investiţii".

Ciolacu a menţionat importanţa menţinerii unei marje de consum limitate şi a explicat cum funcţionează procesul de alocare a fondurilor: „Statul, întâi virează banii domnului Grindeanu (ministerului), acesta îi dă la companii, companiile ne termină autostrăzile pe care le aşteptăm de 30 de ani şi cu o întârziere de o lună, două, se întorc în impozite la stat”.

Premierul a evidenţiat impactul pozitiv al investiţiilor în infrastructură asupra economiei, afirmând că acestea se multiplică cu un factor de până la 8: „Ai băgat un euro, se întorc 6, 7 sau 8 euro."

Ciolacu a explicat că banii necesari pentru aceste investiţii vor proveni din creşterea veniturilor şi din împrumuturi pentru cofinanţări, menţionând că pentru autostrăzi s-a ajuns la o cofinanţare de 60%, cu fonduri din PNNR şi din bugetul de stat.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Evacuări masive în Japonia din cauza inundaţiilor

Zeci de mii de persoane din patru oraşe din centrul Japoniei au primit ordin de evacuare după ce meteorologii au avertizat cu privire la inundaţii majore cauzate de ploile abundente, scrie BBC.

Boala care a început să macine din umbră corporatiştii români. Fără să ştie, mulţi români sunt afectaţi, iar urmările pot fi extrem de grave

Alimentaţia proastă, stilul de viaţă agitat şi lipsa sportului devin terenul propice pentru dezvoltarea unor boli cronice precum diabetul sau obezitatea.

China va creşte vârsta de pensionare pentru prima dată din 1978

China va creşte vârsta de pensionare pentru prima dată din 1978, în timp ce a doua cea mai mare economie a lumii se pregăteşte pentru o scădere a populaţiei în următorii ani, care o va lăsa fără lucrători, scrie FT, preluat de Ziarul Financiar.

Pompierii folosesc VR să se antreneze pentru incendiile de pădure. Cum a decurs exerciţiul Silvanus din Pasul Rotunda

USR o cheamă pe Roxana Mînzatu în Parlament să spună ce vrea să facă în calitate de comisar european

USR îi cere Roxanei Mînzatu să meargă în Parlament să prezinte ce vrea să facă în calitate de comisar european din partea României.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..