Evoluţia indicelui de referinţă a fost susţinută de Antibiotice Iaşi (1,3%), Electrica (1,3%), MedLife (1,2%), Fondul Proprietatea (1,1%) şi Hidroelectrica (0,8%). La polul opus s-au aflat TeraPlast (-3,1%) şi One United Properties (-1,1%).
Lichiditatea segmentului de obligaţiuni de la BVB a ajuns la 20,4 milioane de lei, peste rulajul celor două pieţe de acţiuni, respectiv 19,3 milioane de lei. Totalul a fost de 42,7 milioane, sub media zilnică din 2024.
Pe Wall Street, indicii Dow Jones Industrial Average, S&P 500 şi Nasdaq Composite se apreciau cu 0,8% - 1% la începutul şedinţei, în contextul în care ritmul de ocupare a forţei de muncă din Statele Unite a înregistrat în octombrie cea mai slabă creştere din ultimii aproape patru ani, scrie Ziarul Financiar.
Totuşi, noile date nu au şters complet speranţele pieţei privind aşa-zisul „soft landing” – acea aterizare uşoară mult râvnită de investitori, reprezentând o încetinire a economiei şi creditării, însă nu recesiune.
MarketWatch scrie că analiştii se aşteaptă acum ca Rezerva Federală (banca centrală americană) să efectueze două reduceri de 25 de puncte de bază ale dobânzii de referinţă până la final de an.