Cheltuielile legate de achiziţia de muzică, care includ abonamentele la platformele de streaming precum Spotify sau YouTube Music, au atins aproape 2,4 miliarde de lire sterline (2,9 miliarde de euro) în Regatul Unit, anul trecut, depăşind cu aproape 8% recordul precedent stabilit în 2001, într-o perioadă în care CD-urile erau extrem de populare.
Consumul de muzică a atins echivalentul a 201,4 milioane de albume pe parcursul anului, un record al ultimilor 20 de ani, a transmis Entertainment Retailers Association (ERA) într-o declaraţie.
Kim Bayley, directorul executiv al ERA, a declarat că cifrele au marcat „apogeul spectaculos al revenirii muzicii, vânzările dublându-se de la minimul înregistrat în 2013” şi revenind după decenii de piraterie.
Serviciile precum Spotify, Deezer şi Apple Music au înregistrat anul trecut o creştere de 7,8% a veniturilor din streamingul de muzică, ajungând la peste 2 miliarde de lire sterline, în timp ce vânzările de viniluri, care se bucură de o nouă „epocă de aur” în ultimii câţiva câţiva ani, au crescut cu 10,5%, ajungând la aproape 200 de milioane de lire sterline.
Cel mai bine vândut album al anului în Marea Britanie a fost „The Tortured Poets Department” al starului pop Taylor Swift (aproape 784 000 de exemplare), care şi-a încheiat luna trecută, la Vancouver, turneul „Eras Tour”, cel mai profitabil turneu mondial din istorie.