„Inspirat de conductele din subsolul fabricii Independenţa din Sibiu, am realizat patru tablouri pe care le-am expus la Sala Dalles. Doamna Peggy Guggenheim a venit în România şi a fost condusă în atelierele somităţilor vremii. Dar nu a fost atrasă de nimic. Când a făcut vizita la expoziţia noastră s-a oprit şi a zis: Tablourile acestea patru sunt achiziţionate de mine", a povestit artistul.
Născut la Galaţi în 1933, Neculai Iorga şi-a început drumul în artă sub îndrumarea lui Camil Ressu, absolvind apoi Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu" din Bucureşti, la clasa profesorilor P. Dumitrescu şi Al. Brătăşanu, anunţă Uniunea Artiştilor Plastici din România pe Facebook.
Pentru Iorga, desenul a reprezentat fundamentul artei sale. „Pentru un pictor, desenul este baza. De-aia mi se pare exagerat că mulţi la ora actuală se inspiră din telefonul mobil. Studiul trebuie să fie după model, nu inspirat din calculator", spunea artistul.
Opera sa a fost apreciată la nivel internaţional, lucrările sale fiind expuse în galerii prestigioase din întreaga lume: New York (1967), Galeria Guggenheim din Londra (1969), Muzeul de Artă din Riga (1970), şi în galerii din Viena (1981), Berlin (1984) şi Paris (1992).