Ministerul Culturii vrea să cumpere Palatul Reginei Maria din Mamaia

Ministerul Culturii vrea să cumpere Palatul Reginei Maria din Mamaia
📅 2024-09-08

Ministerul Culturii vrea să cumpere Palatul Reginei Maria din Mamaia şi anunţă că are deja finanţarea pentru restaurarea acestuia. Raluca Turcan a făcut apel la Ministerul Economiei să fie sprijinită în acest demers.

Raluca Turcan susţine, într-o postare făcută sâmbătă pe Facebook, că, în luna martie a acestui an, la iniţiativa Ministerului Culturii, a fost aprobat Memorandumul privind contractarea unui împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru proiectul „Temelii culturale”, care vizează salvarea unor monumente istorice şi construirea de clădiri cu destinaţie culturală, cuprinzând şi fonduri pentru restaurarea şi amenajarea Palatului Reginei Maria.

Ministrul arată că este în plină desfăşurare analiza tehnică a celor 14 obiective de interes european şi naţional cuprinse în Memorandum, iar pentru obţinerea finanţării este obligatorie clarificarea situaţiei juridice complexe aferentă dreptului de proprietate asupra Palatului Reginei Maria din Mamaia.

Ministerul Culturii anunţă că a identificat deja soluţiile legale pentru clarificarea situaţiei juridice şi că este în discuţii cu autorităţile locale şi Mamaia SA pentru a le implementa rapid.

„Un prim pas a fost deja făcut astăzi de Primăria Constanţa, prin iniţierea proiectului de hotărâre privind exercitarea dreptului de preempţiune de către Municipiul Constanţa pentru cumpărarea imobilului teren aferent Palatului. (...) Am toată încrederea că Mamaia SA va depune oferta de vânzare a imobilului clădire cât de curând, astfel încât să ne putem exercita dreptul de preempţiune, iar acest monument deosebit, Palatul Reginei Maria, să intre în proprietatea Ministerului Culturii şi să fie salvat! Fac apel la Ministerul Economiei ca, prin intermediul companiei din subordinea acestuia, Mamaia SA, să ne sprijine în acest demers! Avem deja finanţarea. Tot ce ne rămâne este să rezolvăm problemele juridice pentru a putea interveni!”, susţine Raluca Turcan.

Ministrul spune că Palatul Regina Maria din Mamaia este un simbol al istoriei, care trebuie să fie salvat şi păstrat pentru generaţiile viitoare.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

„Anul nou care n-a fost”, premiul pentru Cel mai bun film din secţiunea Orizzonti la Veneţia

Pelicula „Anul nou care n-a fost”, regizat de Bogdan Mureşanu, a fost recompensat sâmbătă cu premiul pentru Cel mai bun film din secţiunea Orizzonti la Festivalul de Film de la Veneţia.

U-BT Cluj-Napoca a învins CSM Oradea şi a câştigat Memorialul Antonio Alexe

U-BT Cluj-Napoca a învins în finala de sâmbătă seara CSM Oradea şi a câştigat Memorialul Antonio Alexe, desfăşurat la Oradea.

„The Room Next Door” al regizorului Pedro Almodovar a câştigat Leul de Aur

Primul film în limba engleză al regizorului spaniol Pedro Almodovar, „The Room Next Door”, care abordează temele precum eutanasia şi schimbările climatice, a câştigat sâmbătă premiul Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia.

Războiul din Ucraina, ziua 927. Rusia atacă cu predilecţie pe întuneric. Ofensiva a vizat şi capitala / 58 dintre cele 67 de drone au fost doborâte în timpul nopţii / Zelenski a discutat în Italia despre „o pace justă” / Iranul se jură că nu alimentează Rusia cu rachete balistice

În timp ce pe front se dau lupte grele în estul Ucrainei, preşedintele Volodimir Zelenski s-a alăturat unei întâlniri a susţinătorilor internaţionali ai Ucrainei în Germania pentru a face rost de arme suplimentare.

Preţurile medii ale chiriilor din Capitală au crescut în august

Preţurile medii pentru chiriile din Bucureşti au înregistrat o creştere de 16% în luna august comparativ cu perioada similară din 2023, scrie Ziarul Financiar.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..