Ricardo Grigore, 25 de ani, a debutat miercuri seara în tricoul spaniolilor de la Eldense, gruparea din liga secundă spaniolă unde s-a transferat în vara acestui an. Ricci a fost integralist în victoria din „Cupa Regelui” cu Atlético Paso (L4), scor 1-0, astfel că poate întâlni mai departe inclusiv granzii din La Liga.
Așteptarea a luat sfârșit pentru Ricardo Grigore, după luni bune în care fie nu a prins lotul, fie a rămas rezervă neutilizată la echipa de pe locul 18 din „Segunda”. Fostul fundaț dinamovist a evoluat tot meciul în fața adversarei din Liga 4, un debut din care românul extrage părțile pozitive.
Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, în care a vorbit și despre inundațiile catastrofale din Valencia, orașul Elda fiind aproape de regiunea aflată sub ape, Grigore a vorbit despre situația sa actuală și cum a decurs până acum aventura spaniolă de la gruparea de pe „Estadio Municipal Nuevo Pepico Amat”.
„Meciul a fost un pic greuț, pentru că am jucat pe un sintetic foarte rău. A fost un drum foarte complicat să ajungem aici (n.r. în El Paso), pentru că suntem pe o insulă în Palma, în Gran Canaria, și a fost un pic complicat cu drumul.
Mă bucur că am debutat, că am avut șansa să joc și sper ca de aici înainte să primesc mult mai multe șanse.
Până acum, am fost într-un proces de adaptare, dar sper că lucrurile s-au așezat acum la locul lor, iar antrenorul să-mi ofere șansa de a juca mai mult”, a afirmat Grigore, în exclusivitate pentru GSP.ro.
Ricci e de părere că, punând cap la cap toate criteriile, nivelul din La Liga 2 ar fi peste cel din Superliga României:
„Ar putea confirma și colegii mei români care au mai jucat pe aici, este un fotbal mai ridicat, din păcate, decât ce avem noi în Liga 1.
E mult mai ridicat cel de aici! Aici, nu există favoriți, nu știi cine va câștiga, foare rar găsești un favorit într-un meci. Se joacă la o intensitate foarte mare. Se întâmplă nuște lucruri în timpul meciurilor pe care la noi nu le vezi decât în derby-uri sau meciuri importante de play-off.
Aici, cam în toate meciurile, găsește aceleași lucruri vizavi de dueluri, de intensitate, de pressing. Se bazează mai mult pe nucleul echipei, fotbaliștii joacă mai mult în echipă, sunt foarte puține individualități, pe când la noi în țară sunt jucători tehnici, de valoare, care pot rezolva singuri un meci.
Aici se pune accentul pe colectiv, asta e diferența. Meciurile sunt multe mai bine pregătite din punct de vedere tactic, din toate punctele de vedere., a afirmat Grigore, în exclusivitate pentru GSP.ro.