Radu Drăgușin, integralist pentru Tottenham în victoria din Europa League

Radu Drăgușin, integralist pentru Tottenham în victoria din Europa League
📅 2024-10-24

În etapa a treia a grupei Europa League, Tottenham, cu Radu Drăgușin titular și solid în defensivă, a învins pe AZ Alkmaar cu un subțire 1-0 (0-0).

Drăgușin a revenit în Europa League, după ce a fost suspendat în etapa a doua. În prima rundă, cu Qarabag, a primit cartonașul roșu în minutul 8.

Tottenham și AZ Alkmaar sunt două echipe care încă de pe hârtie vorbesc la fel de clar ca pe teren. Englezii merg bine și în Europa League, și în Premier League. Olandezii încearcă să țină capul deasupra apei, dar chinul e evident.

Tottenham atacă, Alkmaar se căznește să reziste și, din când în când. să răbufnească pe contraatac. De cele mai multe ori însă, olandezii se opresc acolo, la buza careului advers. Nu au finețea și nici îndrăzneala de a-i încurca cu adevărat pe englezi.

Față de meciul din weekend, cu West Ham, câștigat de Tottenham cu 4-1, Postecoglou a lăsat pe bancă mai mulți jucători din prima garnitură: Vicario, Pedro Porro, Romero, Van de Ven, Bissouma, Kulusevski, Johnson, Solanke. Un alt mod al managerului australian de a spune că românul Drăgușin are o nouă șansă în apărare.

Drăgușin, solid în Tottenham - Alkmaar

Radu Drăgușin muncește cinstit pe teren, dar Tottenham e departe de calculele hârtiei și ale formei

Minutul 18 – Alkmaar se apropie periculos de poarta londonezilor prin Kasius. Asta pe fondul posesiei categorice a lui Tottenham – ca o mică, dar gălăgioasă alarmă care denunță totuși lipsa de inspirație și predictibilitatea gazdelor.

Zece minute mai târziu, londonezii irosesc o ocazie aproape perfectă – suedezul Bergvall pasează frumos, dar Werner își găsește momentul nepotrivit să tragă stângaci, fix în brațele goalkeeperului Owusu-Oduro.

Până acum, Drăgușin nu dezamăgește – e prezent la construcție, fără greșeli în defensivă, dă semne de integrare în nota generală a echipei sale, care dă senzația unui Sisif pe alocuri plictisit: domină, dar nu izbutește să înscrie. În minutul 37, românul respinge sigur în careu – pare atent si concentrat. Câștigă duelurile de care e responsabil: prima repriză e meritată pe teren de fundașul român. Per total, însă Tottenham se mișcă încet, ca un golem mare și înțepenit, ținând efortul la minimum și ritmul chiar și mai jos de-atât.

Pauză, aleluia! 0-0 și poate repriza a doua va resuscita cumva ideea de fotbal european

Cu Johnson intrat în locul lui Werner, englezii au alt aplomb pe gazon. Richarlison încearcă și el să muște, în minutul 48, dar AZ Alkmaar încă are forța de a se opune. Londonezii presează și așteaptă să lovească decisiv.

Iar trei minute mai târziu, Tottenham primește un penalty – Bergvall îl obține, Richarlison și Maddison se ciorovăiesc puțin pe cine să-l bată, brazilianul îl transformă, în cele din urmă. Un 1-0 absolut natural, care restabilește o parte din dreptatea sportivă și însuflețește oarecum partida.

În minutul 57, Drăgușin greșește, pierzând mingea în jumătatea sa de teren, dar AZ Alkmaar nu profită de ocazie. În minutul 61, românul însă își îndreaptă eroarea de mai devreme și scoate inspirat balonul care se îndrepta spre poarta londonezilor din careul mic. Și încă o dată, și încă o dată – la cele câteva faze în care AZ Alkmaar atacă. Ange Postecoglou nu are de ce să-și regrete decizia de a-l titulariza pe român în seara asta.

Kulusevki are și el ocazia de a face 2-0 (minutul 83), dar echipa din Londra rămâne în avantaj subțire în fața olandezilor, dând impresia că putea mai mult și tot singură și-a pus frâu, într-o competiție care nu înseamnă mare lucru pentru ea. Două plusuri mari însă pentru londonezi: tinerii Moore și Bergvall.

Două minute mai târziu, olandezii rămân în 10 oameni, după ce Wolfe ia al doilea cartonaș galben din meci. În prelungirile meciului, rămâne ocazia lui Odobert, care nu găsește spațiul porții olandezilor și nici nu primește lovitura de pedeapsă pentru a crește diferența de pe tabelă. Tottenham are însă maximum de puncte după trei etape din Europa League și ocupă un arătos loc 2 în clasament.

Clasamentul din Europa League

FINAL. Tottenham - AZ Alkmaar 1-0

Tottenham - AZ Alkmaar, echipe de start:

Tottenham: Vicario - Gray, Dragusin, Davies, Udogie - Betancur, Bentancur, Bergvall - Moore, Richarlison, Werner
Antrenor: Ange Postecoglou

AZ Alkmaar: Maikuma, Penetra, Dekker, Wolfe - Clasie, Mijnans, Belic - Poku, Parrott, van Bommel
Antrenor: Maarten Martens

În primele două runde, Tottenham a acumulat 6 puncte și ocupă locul 5, după ce le-a învins pe Qarabag (3-0) și pe Ferencvaros (2-1). În competiția internă, echipa antrenată de Ange Postecoglou se clasează pe locul 7, cu 13 puncte, după primele 8 etape.

Olandezii de la AZ Alkmaar ocupă locul 18, cu 3 puncte, după ce au câștigat cu Elfsborg (3-2) și au pierdut cu Athletic Bilbao (0-2).

Clasamentul grupei unice din Europa League

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri gsp

Acum sunt 14! Bătaia încasată de FCSB cu Rangers, în topul celor mai dure experiențe europene din „era Becali” » Avem lista completă

FCSB a fost surclasată de Rangers pe Ibrox Park, 0-4 suferind prima înfrângere stagională din grupa unică a Europa League. Cu multe rezerve, roș-albaștrii au fost neputincioși în fața britanicilor, într-un meci în care tactica pentru care a optat Becali nu a funcționat. ...

Autocarul FCSB a plecat de la stadion, condus de polițiștii pe motociclete

Mihai Pintilii a oferit poze și autografe la plecarea de la stadionul din Glasgow

Reacția lui Philippe Clement, după Rangers - FCSB 4-0: „N-am crezut” + Ce a spus despre Ianis Hagi

Rangers - FCSB 4-0. Philippe Clement (50 de ani), antrenorul gazdelor, a oferit prima reacție după succesul categoric obținut de echipa lui, în etapa 3 din Europa League. Acesta a explicat la flash-interviu faptul că este foarte mulțumit de rezultat, în contextul în care Rangers pierduse surprinz...

Rangers - FCSB 4-0 » David Miculescu, reacție după înfrângerea din Scoția: „Eram 100% sigur că golul a fost valabil. Arbitrul a recunoscut că a greșit fluierând prea devreme.”

Rangers - FCSB 4-0 » Mihai Popescu: „Am făcut greșeli individuale. Se putea mult mai mult!”

„A fost o seară NEAGRĂ” » Elias Charalambous, categoric după Rangers - FCSB 4-0: „Să nu uităm asta”

Elias Charalambous, 44 ani, tehnicianul cipriot al roș-albaștrilor, a tras cele mai importante concluzii, după eșecul amar de pe Ibrox: Rangers - FCSB 4-0. FCSB a pierdut categoric pe Ibrox, 0-4 cu Rangers. Tom Lawrence, Vaclav Cerny, cu o „doppietta” și Hamza Igamane au semnat reușitele trupei l...

Rangers, baby

Cam atât de mare este căderea fotbalului nostru de club în ultimii 15 ani, de la statura impunătoare a acelui succes cu 4 goluri marcate de Unirea Urziceni pe Ibrox la abisul acestei execuții publice cu 4 goluri încasate de FCSB. Ar fi trebuit să fie un scor răsturnat față de acel 4-1 strălucito...

Mihai Popescu, dărâmat după eșecul FCSB-ului cu Rangers: „Asta ne-a costat”

Rangers - FCSB 4-0. Mihai Popescu (31 de ani) și-a găsit cu greu cuvintele după eșecul campioanei României. Acesta a explicat unde s-a făcut diferența în meciul de pe Ibrox Stadium. Popescu a evoluat pe un post atipic în această seară. A fost utilizat în banda stânga a apărării, iar la final a av...

„Vulnerabil, o nouă prestație mixtă” » Ce notă i-au dat britanicii lui Radu Drăgușin după Tottenham - AZ Alkmaar

Pentru a patra oară în actualul sezon, Radu Drăgușin a fost titular în echipa australianului Ange Postecoglu, însă britanicii nu au fost impresionați de evoluția stoperului român. Tottenham s-a impus la limită în fața batavilor de la AZ Alkmaar, 1-0, grație unei reușite semnate de Richarlison din...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.