Acum sunt 14! Bătaia încasată de FCSB cu Rangers, în topul celor mai dure experiențe europene din „era Becali” » Avem lista completă

Acum sunt 14! Bătaia încasată de FCSB cu Rangers, în topul celor mai dure experiențe europene din „era Becali” » Avem li
📅 2024-10-24

FCSB a fost surclasată de Rangers pe Ibrox Park, 0-4 suferind prima înfrângere stagională din grupa unică a Europa League. Cu multe rezerve, roș-albaștrii au fost neputincioși în fața britanicilor, într-un meci în care tactica pentru care a optat Becali nu a funcționat.

Reduși la tăcere de formația din Regat, mult prea puternică pentru echipa experimentală cu care FCSB s-a prezentat pe Ibrox Park, roș-albaștrii au consemnat la final una dintre cele mai dure înfrângeri europene din „era Becali”, printre celelalte 13 eșecuri pe care roș-albaștrii le-au înregistrat cu minimum patru goluri încasate.

Cu punctaj maxim în primele două etape, moral excelent după victoria din derby și un adversar aparent virusat la orizont, FCSB și-a văzut oprită seria de invincibilitate care data din 25 august. Adică de fix două luni.

Nu e o înfrângere care semnează sentințe, căci FCSB rămâne cu șanse să avanseze mai departe în cea de-a doua competiție europeană intercluburi, dar „pokerul” de pe Ibrox se înscrie pe lista întâlnirilor cu parfum european în care bucureștenii au încasat de la patru goluri în sus.

Când a mai pierdut FCSB la minimum patru goluri în Europa? GSP a întocmit lista

Dincolo excepția numită Silkeborg, tabelul eșecurilor dureroase e format cu preponderență fie din echipe de mare anvergură europeană, fie din formații obișnuite să joace an de an în Europa.

În Champions League, Real Madrid a fost prima echipă care i-a administrat clubului lui Becali un eșec cu greutate. În sezonul 2006-2007, Madridul „galactic” se impunea cu 4-1 în Ghencea.

Doi ani mai târziu, tot în vechiul „Templu” din Ghencea, Olympique Lyon dădea recital, scor 5-3, într-unul dintre cele mai spectaculoase meciuri europene din istoria clubului.

Chelsea, în ediția 2013-2014 din UCL, se impunea fără drept de apel pe Arena Națională, 4-0, în timp ce Partizan Belgrad spulbera visul de Ligă al lui Rădoi în 2015, 4-2, pe „Maracana” belgrădeană.

Manchester City și Sporting Lisabona, în ani succesivi, 2016 și 2017, au bulversat la rândul lor cea mai iubită echipă a României, conform sondajelor: 5-0 pentru „mașinăria” lui Guardiola și 5-1 în favoarea lusitanilor.

Rana deschisă Middlesbrough, Maccabi, Stuttgart, Lazio. Și coșmarul Silkeborg

Apoi, în Europa League / Cupa UEFA, prima echipă care a înscris de minimum patru ori împotriva grupării roș-albastre a fost chiar Middlesbrough, în returul semifinalei care-i „bântuie” și astăzi pe fani.

Liverpool, pe Anfield, a izbutit un scor asemănător, 4-1, în timp ce Maccabi Haifa, în sezonul 2011-2012, reușea s-o zdrobească pe FCSB, scor 5-0. Un an mai târziu, Stuttgart-ul lui Sakai și Okazaki stingea lumina pe Arena Națională, 5-1.

În fine, ultima echipă care scurtcircuitase mecanismele roș-albaștrilor a fost Lazio, în „primăvara europeană” din 2018, când fotbaliștii lui Nicolae Dică pierdeau drastic pe Olimpico, 1-5.

Poate cele mai răsunătoare înfrângeri europene, raportat la calibrul adversarului, au avut loc în ediția 2022-2023 din Conference League. În toamna respectivă, danezii de la Silkeborg au învins-o pe FCSB cu 10-0 în dublă manșă! 5-0 în Danemarca, 5-0 la București.

Cerny strălucește pe Ibrox, iar echipa lui Clement îl face pe guralivul patron al echipei românești să își înghită vorbele.

Excentricul Gigi Becali s-a lăudat că va contribui la înfrângerea lui Rangers din canapeaua sa. După ce Jack Butland era aproape să fie prins nepregătit, vedetele de la FCSB au avut parte de o trezire brutală.

Guralivul Becali a petrecut două săptămâni provocându-i pe cei de la Rangers. Mai întâi, excentricul om de afaceri a dezvăluit că-și va antrena echipa din patul său. Apoi, cu 72 de ore înainte de startul meciului, a avut îndrăzneala să-și numească echipa de start.

Dar a avut, cu siguranță, o noapte nedormită după golul deschizător al lui Tom Lawrence, dubla lui Vaclav Cerny și primul gol marcat vreodată pentru Rangers de Hamza Igamane, care au oferit echipei lui Philippe Clement, aflată sub presiune, impulsul de care avea nevoie.
- The Scottish Sun, cotidian scoțian

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri gsp

Acum sunt 14! Bătaia încasată de FCSB cu Rangers, în topul celor mai dure experiențe europene din „era Becali” » Avem lista completă

FCSB a fost surclasată de Rangers pe Ibrox Park, 0-4 suferind prima înfrângere stagională din grupa unică a Europa League. Cu multe rezerve, roș-albaștrii au fost neputincioși în fața britanicilor, într-un meci în care tactica pentru care a optat Becali nu a funcționat. ...

Autocarul FCSB a plecat de la stadion, condus de polițiștii pe motociclete

Mihai Pintilii a oferit poze și autografe la plecarea de la stadionul din Glasgow

Reacția lui Philippe Clement, după Rangers - FCSB 4-0: „N-am crezut” + Ce a spus despre Ianis Hagi

Rangers - FCSB 4-0. Philippe Clement (50 de ani), antrenorul gazdelor, a oferit prima reacție după succesul categoric obținut de echipa lui, în etapa 3 din Europa League. Acesta a explicat la flash-interviu faptul că este foarte mulțumit de rezultat, în contextul în care Rangers pierduse surprinz...

Rangers - FCSB 4-0 » David Miculescu, reacție după înfrângerea din Scoția: „Eram 100% sigur că golul a fost valabil. Arbitrul a recunoscut că a greșit fluierând prea devreme.”

Rangers - FCSB 4-0 » Mihai Popescu: „Am făcut greșeli individuale. Se putea mult mai mult!”

„A fost o seară NEAGRĂ” » Elias Charalambous, categoric după Rangers - FCSB 4-0: „Să nu uităm asta”

Elias Charalambous, 44 ani, tehnicianul cipriot al roș-albaștrilor, a tras cele mai importante concluzii, după eșecul amar de pe Ibrox: Rangers - FCSB 4-0. FCSB a pierdut categoric pe Ibrox, 0-4 cu Rangers. Tom Lawrence, Vaclav Cerny, cu o „doppietta” și Hamza Igamane au semnat reușitele trupei l...

Rangers, baby

Cam atât de mare este căderea fotbalului nostru de club în ultimii 15 ani, de la statura impunătoare a acelui succes cu 4 goluri marcate de Unirea Urziceni pe Ibrox la abisul acestei execuții publice cu 4 goluri încasate de FCSB. Ar fi trebuit să fie un scor răsturnat față de acel 4-1 strălucito...

Mihai Popescu, dărâmat după eșecul FCSB-ului cu Rangers: „Asta ne-a costat”

Rangers - FCSB 4-0. Mihai Popescu (31 de ani) și-a găsit cu greu cuvintele după eșecul campioanei României. Acesta a explicat unde s-a făcut diferența în meciul de pe Ibrox Stadium. Popescu a evoluat pe un post atipic în această seară. A fost utilizat în banda stânga a apărării, iar la final a av...

„Vulnerabil, o nouă prestație mixtă” » Ce notă i-au dat britanicii lui Radu Drăgușin după Tottenham - AZ Alkmaar

Pentru a patra oară în actualul sezon, Radu Drăgușin a fost titular în echipa australianului Ange Postecoglu, însă britanicii nu au fost impresionați de evoluția stoperului român. Tottenham s-a impus la limită în fața batavilor de la AZ Alkmaar, 1-0, grație unei reușite semnate de Richarlison din...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.