FCSB, dezastru la Glasgow! » Roș-albaștrii au primit patru goluri, iar „Panterele” lui Gigi Becali au fost ridiculizate

FCSB, dezastru la Glasgow! » Roș-albaștrii au primit patru goluri, iar „Panterele” lui Gigi Becali au fost ridiculizate
📅 2024-10-25

FCSB a pierdut usturător pe Ibrox, într-o partidă contând pentru runda a treia din grupa XXL de Europa League, scor 0-4 cu Rangers, de altfel scorul serii în a doua cea mai importantă competiție continentală.

Tom Lawrence, Vaclav Cerny, cu o „doppietta” și Hamza Igamane au fost autorii reușitelor trupei lui Philippe Clement. În urma acestui eșec, FCSB se clasează pe locul 13, cu 0 golaveraj, fiind totuși pe loc de play-off, în continuare.

Cronică de Justin Gafiuc » Călcați în picioare! FCSB s-a făcut de rușine pe ”Ibrox Park” în fața unui Rangers dezlănțuit

FCSB a pierdut cu 4-0 la Glasgow, încasând două goluri pe repriză. Formația experimentală inventată de planurile lui Becali s-a prăbușit precum un castel de cărți la prima adiere de vânt, iar Pantea sau Ștefănescu s-au umplut de ridicol într-o seară îngrozitoare

„This is Ibrox” e o inscripție uriașă pe partea exterioară a Broomloan Stand, una dintre peluzele stadionului lui Rangers. E o avertizare pentru oricine intră aici că, în interiorul arenei, domnește spiritul unei echipe construite pe un munte de mândrie, orgoliu și istorie. Și orice adversar, că va învinge sau va pierde, e cert că o va face cu suferință, cu mintea și cu trupul stoarse pe impecabilul câmp verde britanic.

Stadionul care freamătă non-stop

Indiferent dacă Rangers a fost pe Everest sau s-a prăbușit, ADN-ul a rămas neclintit între tribunele ridicate precum o imensă cutie alb-albastră. Și, chiar și atunci când „The Gers” a navigat în liga a patra, 40.000 de oameni au stat meci de meci în tribună pentru a duce mai departe povestea echipei susținute de comunitatea de protestanți.

Iar acum, campioana României va da piept cu aceeași atmosferă trepidantă, conservată într-o perioadă în care Rangers scârțâie grav și în campionat, și în Europa. Și, oricum ai da-o!, e al naibii de riscant să mergi pe ”Ibrox” cu o garnitură experimentală, așa cum a avertizat de o săptămână patronul din Pipera.

Piticii din Albă ca Zăpadă rătăciți în poveste

Așadar, FCSB intră la treabă cu Pantea și Mihai Popescu pe benzile defensive, cu Edjouma și Alhassan la închidere, cu Ștefănescu și Phelipe la start în linia mediană. Gigi Becali s-a ținut de cuvânt, dar ambiția aceasta de a-i pune la păstrare pe greii titulari, gen Crețu, Radunovici, Băluță sau Octavian Popescu, îl va costa un episod de umilință epică.

Rangers s-a distrat cap-coadă, într-o demonstrație cu public realizată în fața unui adversar uneori ridicol sau chiar jenant. În dreapta, Pantea a părut teleportat direct din curtea școlii, fără să înțeleagă că e într-un meci pe ”Ibrox”. Ștefănescu a înotat inutil printre giganții lui Rangers, părând unul dintre piticii din Albă ca Zăpadă pierduți în povestea cu Gulliver.

Iar Luis Phelipe a fost luat pe sus de fiecare dată când a încercat să pună pe tavă o gleznă de Copacabana. Asta nu funcționează în Scoția, unde tibiile trebuie să troznească și omul să sară-n sus doi metri la fiecare tackling.

Maximum posibil: trei lovituri libere aruncate în văzduh

Până la pauză s-a făcut lejer 2-0 pe tabelă după golurile impetuoase semnate de Lawrence și Cerny, care au pătruns prin defensiva fecesebistă, scuzați platitudinea!, ca prin brânză. Iar oamenii lui Charalambous n-au putut scoate decât două lovituri libere din 25-30 m, ambele trimise spre înaltul tribunei.

Iar în mitanul secund nu s-a schimbat mare lucru, după tripla mutare de la pauză cu Băluță, Popescu și Radunovici în locul tripletei anonime Ștefănescu – Phelipe – Pantea. FCSB doar s-a mai dezmorțit puțin, a apărut discret în statistici cu o finalizare a lui Ngezana și alta a lui Musi, dar numai cât să dispară un zero barat din dreptul oaspeților.

Rangers vine lângă Silkeborg

Tot Rangers a ținut hățurile, s-a pitit în apărare pentru a țâșni apoi pe contraatac și a mai punctat de încă două ori prin incredibilul Cerny și Igamane. Și, slavă Domnului!, Târnovanu a mai parat încă două șuturi imposibile, astfel încât tabela să nu se miște chiar ca la aparatele de jocuri mecanice.

O noapte groaznică pentru FCSB, umilință adăugată la ”rubrica Silkeborg”, faimosul 0-10 într-o dublă urâtă cu danezii. ”Ibrox” i-a înghițit acum pe Dawa și compania, care rămân cu șase puncte pe traseul Europa League și cu o pată pe blazonul unei formații care își luase deja viteză după succesul de la Salonic. Dar continentul merge mult spre nord și vest, unde FCSB s-a topit în mijlocul unui vulcan clocotind.

Concluziile serii, la GSP Live Special, alături de Raul Rusescu:

Rangers - FCSB 4-0

Final de meci. Eșec usturător pentru FCSB. Deși rămâne pe loc de play-off, campioana este tocmai pe locul 13 în acest moment.

Minutul 90: Patru minute adiționale pentru coșmarul roș-albastru de pe Ibrox. Fanii celor de la FCSB nu capitulează, scandările acestora asigurând fondul sonor în tribunele arenei, cel puțin preț de câteva secunde.
Minutul 81: Tavi Popescu își asumă responsabilitatea unei lovituri libere de la marginea careului, o șansă imensă pentru FCSB de a mai drege situația golaverajului. Șutul decarului roș-albaștrilor trece peste. În spate, suporterii bucureșteni privesc înmărmuriți.

Minutul 80: Igamane trece pe lângă „doppietta”, însă șutul său din interiorul careului este salvat de Târnovanu.
Minutul 78: Ocazie pentru FCSB de a mai diminua din proporțiile dezastrului. Șutul lui Musi trece puțin peste poarta lui Butland.
Minutul 72: Gol Rangers! Baba Alhassan a pierdut o minge la jumătatea terenului, Hamza Igamane a recuperat, l-a scos cu dezinvoltură din joc pe Dawa și a finalizat plasat, la colțul lung. Șah-mat pentru campioana en-titre din Superligă.

Minutul 71: Panică în defensiva roș-albastră. Dawa și Ngezana, „Panterele”, cum sunt alintați de patronul echipei, resping cu dificultate un balon din zona careului de șase metri.
Minutul 64: Baeten încearcă să îl lanseze filtrant pe Bîrligea, însă acesta nu poate dezvolta faza. Roș-albaștrii nu sunt coerenți în ofensivă, iar Rangers își reia jocul de posesie.
Minutul 63: FCSB epuizează schimbările. Musi i-a luat locul lui Edjouma, Baeten îl înlocuiește pe Miculescu.

Minutul 55: GOL Rangers! Cerny, MVP-ul serii pe Ibrox, a finalizat o acțiune individuală, după ce l-a ridiculizat pe Ngezana. Târnovanu, fără reacție. FCSB, necombatantă în smogul de la Glasgow.
Minutul 54: FCSB nu reușește să câștige teren, scoțienii fiind în controlul total al ostilităților. Schimbările efectuate la pauză nu au efectul scontat.
Minutul 51: Tavernier șutează din zonă centrală, însă torpila sa trece puțin peste bara transversală.

A început mitanul secund. FCSB a efectuat trei schimbări la pauză. Radunovic, Tavi Popescu și Băluță au fost aruncați în luptă. Pantea, Luis Phelipe și Ștefănescu, out.

Analiza primei reprize, la GSP Live Special, alături de Raul Rusescu:

Final de primă repriză. Roș-albaștrii sunt în dezavantaj la intrarea la cabine, pe fondul unei dominări fizice scoțiene.

Minutul 45: FCSB, din nou sub presiune. Băieții lui Philippe Clement au simțit miros de sânge. Au șutat de mai multe ori pe un atac prelungit, însă blocul defensiv roș-albastru a scăpat cu fața curată. Două minute adiționale.
Minutul 39: Perioadă de acalmie în joc. FCSB, tranchilizată de cele două goluri primite, deși jocul scoțienilor nu a strălucit. Rangers își conservă avantajul de două goluri, încercând să loveaască sporadic pe contraatac.
Minutul 31: GOL Rangers! Ironic, Scooter - Maria, piesă asimilată de trupa roș-albastră, răsună din nou pe Ibrox. Luis Phelipe i-a pasat lui Edjouma, care nu a reușit să stăpânească balonul. Vaclav Cerny, împrumutat de Wolfsburg la Rangers, i-a „furat” balonul mijlocașului și a înscris splendid, la colțul lung, cu o execuție temerară.

Minutul 28: Șansă mare pentru FCSB! Inovație eficientă la FCSB. Ștefănescu a executat pe jos o lovitură liberă, iar Luis Phelipe a trecut pe lângă egalare. Șutul său a fost mult prea moale pentru a-l învinge pe Butland, care a respins în lovitură de la colț. Roș-albaștrii respiră!
Minutul 27: Roș-albaștrii „survolează” zona careului de 16 metri advers. O nouă lovitură liberă din apropiere, de data asta obținută de Bîrligea.
Minutul 24: Avertisment și pentru explozivul Tavernier. Încercând să ajungă la minge înaintea lui Târnovanu, acesta l-a acroșat pe goalkeeper-ul român, care se resimte după excesul de zel al fundașului britanic.

Minutul 22: Jucătorii FCSB-ului încearcă să se regăsească, calibrându-se în zona mediană. Ștefănescu obține o lovitură liberă de la marginea careului de la 16 metri. Prima oportunitate pentru roș-albaștri de a amenința serios poarta lui Butland. Tot jucătorul transferat de la Sepsi și-a asumat responsabilitatea, însă execuția sa centrală a avut drept traiectorie tribunele de pe Ibrox.
Minutul 19: O nouă incursiune periculoasă a decarului Lawrence în careul roș-albastru. Șutul său a fost blocat de Dawa.
Minutul 16: Luis Phelipe este avertizat. L-a lovit pe Tom Lawrence într-un mod nepotrivit, căzând pradă nervilor.

Minutul 15: Târnovanu iese greșit pe o centrare, iar Souttar este aproape de 2-0, însă unghiul era unul capricios.
Minutul 14: Scoțienii continuă forcingul ofensiv, însă fără ca vreo altă fază să se materializeze la poarta campionilor en-titre din Superligă.
Minutul 10: GOL Rangers! Mihai Popescu a fost prins pe „contre-pied” de o acțiune în banda stângă, Cerny l-a servit excelent pe Tom Lawrence la marginea careului, iar execuția ciudată a internaționalului galez l-a luat prin surprindere pe Târnovanu. 1-0 pentru „The Teddy Bears”.
Minutul 7: Ibrox se aprinde ca o flacără vie. Șutul lui Raskin de la distanță l-a pus la încercare pe Ștefan Târnovanu, însă românul a fost pe fază. Imediat după, șutul lui Cerny din interiorul careului a fost respins în corner.

Minutul 2: Miculescu i-a furat mingea goalkeeper-ului Butland, a marcat cu poarta goală, însă „centralul” italian al partidei a fluierat un fault în atac. Faza nu a fost analizată în camera VAR, „cavalerul în negru” fluierând încă dinainte ca extrema roș-albaștrilor să zguduie „ațele” porții „albaștrilor”.
Minutul 1: FCSB începe partida în jumătatea adversă de teren, însă organizarea defensivă impecabilă a scoțienilor i-a împiedicat pe băieții lui Elias Charalambous să dezvolte un atac prelungit.

A început partida! Atmosfera de pe Ibrox este una de-a dreptul electrizantă, mitica arenă a scoțienilor fiind sold-out: 50.000 spectatori, dintre care în jur de 1500 sunt fani ai campioanei en-titre din Superligă.

Rangers - FCSB, echipele de start:

Rangers: Butland - Tavernier, Souttar, Balogun, Jefte - Barron, Raskin - Cerny, Lawrence, Bajrami - Dessers
Rezerve: Kelly, Propper, Diomande, Dowell, Sterling, Kasanwirjo, Igamane, McCausland, Fraser, McKinnon, Rice, Lovelace
Antrenor: Philippe Clement

FCSB (4-2-3-1): Târnovanu – Pantea, Dawa, Ngezana, M.Popescu – Alhassan, Edjouma – Miculescu, L.Phelipe, Ștefănescu – Bîrligea
Rezerve: Vlad, Crețu, Panțîru, Oct.Popescu, D. Popa, Chiricheș, Baeten, Băluță, Musi, Radunovic
Antrenor: Elias Charalambous

Update, ora 21:50. Mihai Stoica, Viorel Hrebenciuc și avocatul Dan Idita, prezenți la „oficiala” de pe Ibrox

Update, ora 21:40. Raul Rusescu: „Steaua (n.r - FCSB) își poate întări poziția în clasament”

„O partidă de Europa între două derby-uri de campionat. Steaua (n.r. - FCSB) poate face puncte și să își întărească poziția în clasament, pentru a spera mai mult la accederea în fazele superioare. Rangers nu a avut o continuitate în rezultate și nu arată tocmai bine.

Ar trebui să fie o atmosferă bună la echipă, vin după o serie de rezultate bune. Lucrurile sunt pe o pantă ascendentă. Când ai programul extrem de încărcat, pot apărea diferite probleme, însă presiunea mai mare este pe cei de la Rangers”, a spus Raul Rusescu, arhitect al campaniei istorice din sezonul 2012-2013 de Europa League pentru FCSB, la ediția specială de GSP Live, moderată de Alberto Boțoghină.

Update, ora 21:35. Elias Charalambous: „Avem încredere în toți jucătorii”

Nu suntem aici doar să ne bucurăm de atmosferă, chiar dacă reprezintă un aspect important. Vrem să dăm tot ce avem mai bun și să câștigăm. Cunoaștem dificultatea acestui meci și știm că va fi greu.

Avem încredere în toți jucătorii. Dacă sunt titulari, înseamnă că au calitate. E nevoie de toți jucătorii din lot, ne așteaptă multe meciuri dificile. Sunt convins că evoluția lor va fi una pe măsură, știu cât de bine s-au pregătit. Avem în primul 11 mai mulți jucători care nu au prins foarte multe minute.

Sentimentul este uluitor, ținând cont de numărul mare de fani care ne susțin. Hotelul în care suntem cazați este plin de suporteri din România. Asta arată cât de mare este acest club. Nu am cuvinte.

- Elias Charalambous, antrenor FCSB

Update, ora 21:25. Huiduieli la adresa jucătorilor scoțieni din partea românilor prezenți pe Ibrox. Ianis, aclamat

În momentul în care cele două trupe au ieșit la încălzire, suporterii români i-au întâmpinat pe adversari într-un mod antagonic, corul de fluierături fiind accentuat.

În schimb, aceștia nu l-au uitat pe decarul primei reprezentative de la Campionatul European, Ianis Hagi, scandându-i numele mijlocașului, care nu se află pe lista UEFA a lui Philippe Clement, și implicit în lotul pentru partida din această seară.

Update, ora 21:15. MM Stoica, elogii la adresa lui Daniel Bîrligea înainte de Rangers - FCSB: „Nu am mai văzut așa ceva”

Înaintea partidei, Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație de la FCSB, a evidențiat importanța absențelor din zona mediană. Olaru, suspendat, iar Șut a fost învoit, după ce tatăl său a încetat din viață.

A analizat și inovațiile tactice din formula de start, precum permutarea lui Mihai Popescu în flancul stâng al defensivei.

Probabil, dacă ne-ai fi pus să semnăm că avem 4 puncte după 2 meciuri, am fi făcut-o. Ce facem aici e mare bonus. Mai avem 6 meciuri, inclusiv cu acesta, pentru 3 puncte și mergem în primăvara europea

Noi avem un prim 11 competitiv și o bancă bună. Ne lipsesc și arcul și săgeata, Șut și Olaru. Flancul lor drept e extrem de puternic, Popescu va fi bine în stânga. Mihai a jucat la Gică Hagi fundaș stânga chiar împotriva noastră și a făcut-o foarte bine. Având în vedere startul fals din campionat, trebuie să ne gândim și la meciul cu Rapid.

Cei care au intrat trebuie să își facă treaba. Ngezana, chiar dacă a lipsit, parametrii lui sunt foarte buni. Cred că vom interpreta o partitură mai degrabă defensivă. Ei atacă oricum împotriva oricui joacă. Bîrligea singur nu poate decide un meci. Ama avut mulți atacanți de-a lungul vremii, dar nu rețin un atacant care să judece fiecare fază de parcă ar fi decisivă pentru el și cariera lui. Asta am văzut la el.

- Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație de la FCSB

Update, ora 20:45. Jucătorii roș-albaștrilor au ajuns la stadion

În urmă cu doar câteva momente, componenții angrenajului roș-albastru și-au făcut apariția la intrarea de pe Ibrox. Atmosfera? Degajată. După ce au „legat” succesele în ultima perioadă, atât în campionat, cât și în Europa League, moralul este la cote maxime.

Mai mulți suporteri ai campioanei, atât din România, cât și din proximitatea locului de disputare al partidei, și-au întâmpinat favoriții, aceștia oprindu-se vremelnic să îi salute.

Andrei Vlad, goalkeeper-ul de rezervă al bucureștenilor, a fost ultimul care s-a prezentat din „delegația” roș-albastră.

Update, ora 20:30. Gazon impecabil, vreme excelentă de fotbal

Gazonul de pe miticul Ibrox se prezintă în condiții optime. În acest moment, termometrele indică 13 grade la Glasgow, aproximativ câte vor fi și în momentul primului fluier al „cavalerului în negru”.

Porțile arenei încep deja să fie neîncăpătoare, rumoarea fiind deja clar perceptibilă pe străzile lăturalnice din jurul stadionului.

Update, ora 18:30. Gigi Becali debordează de optimisim înaintea disputei

„Ce emoții să am? Pentru ce? Nu există emoții! Chiar dacă nu joacă titularii, tot o să câștigăm. Mizez pe victorie, da. Ce altceva? O să joace Pantea, Luis Phelipe, Ștefănescu. Sunt jucători buni, am dat bani buni pe ei”, a spus Gigi Becali pentru Gazeta Sporturilor.

Update, ora 17:30. Primii suporteri ai roș-albaștrilor și-au făcut prezența la Glasgow

Update, ora 13:45. 40.000 de spectatori vor fi prezenți pe Ibrox la Rangers - FCSB

Organizatorii se așteaptă ca meciul din această seară să se joace în fața a 40.000 de spectatori. O mie dintre aceștia vor fi susținători ai campioanei României.

Update, ora 11:00. FCSB a anunțat de unde se mai pot achizițona bilete

Suporterii mai pot achiziționa bilete de la Hilton Glasgow între orele 12:00 și 16:00 (ora locală), iar unul va costa aproximativ 200 de lei.

„Biletele pentru meciul din această seară vor fi disponibile între 12:00 și 16:00, ora locală, la Hilton Glasgow. Suporterii români care au rezervat bilete vor avea prioritate pentru ridicarea și plata acestora. Prețul unui bilet este de 33 lire sterline sau 40 euro și se poate achita exclusiv CASH. Vă mulțumim și vă așteptăm alături de noi!”, a transmis FCSB, pe pagina oficială de Facebook.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri gsp

Basarab Panduru ia peste picior un jucător de la FCSB: „Noi credem că nu vrea, dar nu! Atât poate”

După ce FCSB a fost umilită, scor 0-4, pe terenul celor de la Rangers, fostul internațional Basarab Panduru (54 de ani) a tras o concluzie dură cu privire la Malcom Edjouma (28), mijlocașul campioanei. Mulți oameni de fotbal din România consideră că Malcom Edjouma tratează fazele cu o foarte mar...

Acum sunt 14! Bătaia încasată de FCSB cu Rangers, în topul celor mai dure experiențe europene din „era Becali” » Avem lista completă

FCSB a fost surclasată de Rangers pe Ibrox Park, 0-4 suferind prima înfrângere stagională din grupa unică a Europa League. Cu multe rezerve, roș-albaștrii au fost neputincioși în fața britanicilor, într-un meci în care tactica pentru care a optat Becali nu a funcționat. ...

Autocarul FCSB a plecat de la stadion, condus de polițiștii pe motociclete

Mihai Pintilii a oferit poze și autografe la plecarea de la stadionul din Glasgow

Reacția lui Philippe Clement, după Rangers - FCSB 4-0: „N-am crezut” + Ce a spus despre Ianis Hagi

Rangers - FCSB 4-0. Philippe Clement (50 de ani), antrenorul gazdelor, a oferit prima reacție după succesul categoric obținut de echipa lui, în etapa 3 din Europa League. Acesta a explicat la flash-interviu faptul că este foarte mulțumit de rezultat, în contextul în care Rangers pierduse surprinz...

Rangers - FCSB 4-0 » David Miculescu, reacție după înfrângerea din Scoția: „Eram 100% sigur că golul a fost valabil. Arbitrul a recunoscut că a greșit fluierând prea devreme.”

Rangers - FCSB 4-0 » Mihai Popescu: „Am făcut greșeli individuale. Se putea mult mai mult!”

„A fost o seară NEAGRĂ” » Elias Charalambous, categoric după Rangers - FCSB 4-0: „Să nu uităm asta”

Elias Charalambous, 44 ani, tehnicianul cipriot al roș-albaștrilor, a tras cele mai importante concluzii, după eșecul amar de pe Ibrox: Rangers - FCSB 4-0. FCSB a pierdut categoric pe Ibrox, 0-4 cu Rangers. Tom Lawrence, Vaclav Cerny, cu o „doppietta” și Hamza Igamane au semnat reușitele trupei l...

Rangers, baby

Cam atât de mare este căderea fotbalului nostru de club în ultimii 15 ani, de la statura impunătoare a acelui succes cu 4 goluri marcate de Unirea Urziceni pe Ibrox la abisul acestei execuții publice cu 4 goluri încasate de FCSB. Ar fi trebuit să fie un scor răsturnat față de acel 4-1 strălucito...

Mihai Popescu, dărâmat după eșecul FCSB-ului cu Rangers: „Asta ne-a costat”

Rangers - FCSB 4-0. Mihai Popescu (31 de ani) și-a găsit cu greu cuvintele după eșecul campioanei României. Acesta a explicat unde s-a făcut diferența în meciul de pe Ibrox Stadium. Popescu a evoluat pe un post atipic în această seară. A fost utilizat în banda stânga a apărării, iar la final a av...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.