Hermannstadt - CFR Cluj 0-0 » Oaspeții au dominat, sibienii au rezistat

Hermannstadt - CFR Cluj 0-0 » Oaspeții au dominat, sibienii au rezistat
📅 2024-09-21

FC Hermannstadt și CFR Cluj au remizat, scor 0-0, într-un meci din runda cu numărul #10 din Superliga.

De cele mai multe ori, planurile pe care ți le faci înainte de meci nu se potrivesc cu ce surprize îți pregătește fotbalul pe teren. Înainte de meciul cu CFR, Măldărășanu se gândea că echipa sa va face presing și se temea de jocul direct, fără construcție, al oaspeților și de acțiunile lor pe mingea a doua.

Ardelenii în forță, fără avertisment

La startul partidei de la Sibiu, probabil că a fost surprins să constate că presingul a fost, dar al ardelenilor. Și nu oricum, ci unul agresiv până la sufocare. Mai mult, cu Tachtsidis și Fica la butoane cu pase și lansări numai bune de gol, băieții lui Dan Petrescu a dat drumul la combinații. Cu stoperii la centru, CFR a început să toace cu ocazii. Iar sibienilor, împinși tot mai în spate, nu le-a rămas decât să reziste și să aștepte momentele în care ar putea încerca să iasă spre careul advers.

CFR peste tot, Muțiu peste toți

Louis Munteanu a deschis balul ocaziilor, singur la 10 metri, dar a tras slab și Muțiu a parat ușor. Apoi, Kamara a dat cu capul, însă înlocuitorul lui Căbuz s-a arcuit la rădăcina barei. Răsfățat de pasele colegilor, golgheterul de la mare, via Fiorentina, a mai avut și alte două șanse. Una chiar mare, unu la unu cu Muțiu, care avut iar reflexul potrivit. Pe bancă, Dan Petrescu, tot mai agitat, aștepta să cadă golul odată. Dincolo, Măldărășanu, îngrijorat, căuta soluții. Cum să oprească tăvălugul?

Abeid, singur la 5 metri, e blocat în fața porții de Murgia, devenit și el din playmaker soldat de tranșee. Hermannstadt a avut un singur contraatac, spre mijlocul reprizei, un șut violent, fără țintă, al lui Ianis Stoica, În rest, apărare și suferință. Dar a scăpat cu 0-0 la pauză. Chiar dacă cifrele erau clare: 39%-61% posesia, 1-9 la ocazii, 0-4 șuturi pe poartă.

Când ocaziile se răzbună cu un 0-0

De la cabine, Măldărășanu a schimbat sistemul. A renunțat la Deaconu, extrem de șters, și a mai adus în joc un atacant, pe Sergiu Buș. Iar ai lui au început altfel, mai sus, mai cu tupeu. Balaure l-a și verificat pe Popa cu primul șut pe poartă. S-au stins însă repede, la fel cum s-au aprins, fiindcă CFR chiar emană forță prin toți porii. Munteanu a tras iar slab, Abeid n-a găsit poarta după o combinație cu Deac. Pericol de peste tot. Sibienilor le-au rămas doar contraatacurile. Mai ales că schimbările erau tot ofensive.

În ultima jumătate de oră, jocul s-a mai echilibrat. Bateriile clujenilor au început să pâlpâie. Hermannstadt a reușit să țină ceva mai mult de minge. Logic, a scăzut și frecvența acțiunilor de poartă, astfel că meciul s-a scurs spre o remiză albă. CFR a condus ostilitățile, dar fără agresivitatea din prima oră. Iar Hermannstadt a avut ultima ocazie, cu Buș, fără să-și găsescă tirul, din mijlocul careului.

Un 0-0 viu, poate nedrept pentru echipa din Gruia, dar fotbalul are legile lui. Sibienii scapă neînvinși acasă, iar băieții lui Dan Petrescu vor vedea la vizionare la ce au dat cu piciorul. În special Louis Munteanu, risipitorul mai mereu cap de linie fără orizont.

FINAL. FC Hermannstadt - CFR Cluj 0-0

FC Hermannstadt - CFR Cluj, echipele de start:

FC Hermannstadt: Muțiu - Oroian, Găman, Ionuț Stoica, Goncalves - Murgia, Ivanov - Balaure, Deaconu, Ianis Stoica - Chițu
Rezerve: I. Pop, Bejan, D. Iancu, Căpușă, Biceanu, Buș, A. Luca, Neguț, Kujabi, R. Popescu, Antwi, Gandila
Absenți: Selimovic, Markovic (accidentați)
Antrenor: Marius Măldărășanu

CFR Cluj: M. Popa - Abeid, Boben, Bolgado, Simao - Fică, Djokovic, Tachtsidis - Deac, L. Munteanu, Kamara
Rezerve: Hindrich, Camora, Peteleu, F. Iacob, Kresic, Gyorgy, K. Keita, Artean, A. Păun, Postolachi, Michael
Absenți: Korenica (învoit), M. Ilie, Graovac, Nkololo, Mogoș (accidentați)
Antrenor: Dan Petrescu

A: Adrian Cojocaru (Galaţi)
A1: Sebastian Gheorghe (Suceava)
A2: Romică Bîrdeş (Piteşti)
Arbitru VAR: Iulian Dima (Bucureşti)
Asistent VAR: Claudiu Marcu (Constanţa)

Stadion: Municipal (Sibiu)
Obs. arbitri: Octavian Șovre (Satu Mare)

Cele mai importante informații înainte de FC Hermannstadt - CFR Cluj

Ce a declarat Marius Măldărășanu înainte de FC Hermannstadt - CFR Cluj

„Am ajuns la etapa a 10-a, deja o treime din sezonul regulat. E o perioadă în care începem să ne regăsim din punctul de vedere al omogenității, contra unei echipe care este una dintre contracandidatele principale ale celor de la FCSB sau Universitatea Craiova la campionat. O echipă care are un lot și numeric, și valoric foarte bun.

Multe nu sunt de spus. Va trebui să avem grijă cu presingul pe care îl facem, referitor și la meciul de la Arad, pentru că CFR sare de multe ori construcția și putem risca să devenim o echipă lungă. Și pe o eventuală câștigare a mingii a doua de către ei, au calitate în ultimii 30 de metri. Cu o atitudine bună, încercăm să ne facem jocul. Și bineînțeles că într-o zi bună putem bate orice echipă, fie ea chiar și CFR.

Acum, nu seamănă meci cu meci. CFR e o echipă cu jucători care, valoric, în ultimii 30 de metri, pot face diferența. Au stilul lor pragmatic, în prima repriză cu FCSB au făcut un joc foarte bun. Dar cum se întâmplă în fotbal, 2-0, cum spune și Dan Petrescu, e scorul cel mai periculos. Li s-a întâmplat că FCSB a egalat, dar asta nu înseamnă că nouă ne va fi ușor.

Ei sunt focusați la campionat, sunt candidații principali, dar trebuie să jucăm cu încredere, fiindcă atunci când faci asta, și dinamica este una bună. S-a văzut în ultimul meci și asta îmi doresc. Consider că à la longue, jucând bine, rezultatele vor apărea. Câteodată, și când joci mai puțin bine se întâmplă să câștigi, dar mai rar”, a spus Marius Măldărășanu.

Tachtsidis are o valoare extraordinară, e un jucător care poate face diferența. Acum că este incert sau nu, vedem mâine. Nu e singurul de la CFR care poate face diferența, mai sunt și alții. Îi cunoaștem, dar mă focusez pe jucătorii noștri. Dacă ne facem treaba, mai ales că, după părerea mea, suntem pe drumul cel bun, lucrurile vor sta bine

- Marius Măldărășanu

Ce a declarat Dan Petrescu

„Nu a fost o înfrângere cu FCSB, ca să fim foarte supărați. Am avut 2-0, e adevărat. Dar n-a fost o săptămână grea, ci una normală. Au fost și zile mai bune, și zile mai grele, n-a fost perfectă. Dacă cu FCSB aveam 3 accidentați, acum lista a ajuns la 5 absenți, jucători de bază, care nu vor fi mâine. Avem un lot numeros și cei care intră trebuie să facă tot posibilul să nu se simtă absența celor 5.

Am jucat doar două meciuri în deplasare, la Rapid și la Farul, am făcut 4 puncte, e o medie bună. E un campionat foarte strâns, orice meci e important. Sibiul, acasă, cred că e cea mai bună din România, cu 3 victorii și două egaluri. Nu cred că altă echipă mai are aceste rezultate acasă. La goluri marcate nu stăm rău, dar am și primit prea multe, aș fi vrut să luăm mai puține.

Hermannstadt e o echipă echilibrată, cu un antrenor cred că de 4 ani acolo, un club organizat, liniștit. N-am auzit de prea multe scandaluri, nu e presiune cum e peste tot. Merită să fie acolo sus, bravo lor că țin antrenorul de atâția ani, unul serios, care își face treaba foarte bine!

Lotul lor eu zic că e unul foarte bun. Uitați-vă la banca lor de rezerve, Neguț a fost aici, Buș a fost aici. Deaconu e un jucător bun de Liga 1. Au foarte mulți jucători buni care au fost pe la CFR, care au evoluat la un nivel și sunt rezerve. În acest moment, antrenorul lor nu cred că se poate plânge de lotul pe care îl are”, a declarat Dan Petrescu.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri gsp

Scenofragia afișată de fanii ploieșteni: "Deviza-i libertate si scopul ei preasfant"

FCSB, rămasă în 10 oameni cu Petrolul! Favoritul lui Becali a fost eliminat, apoi s-a apucat să dea autografe la margine

Mihai Popescu (31 de ani), fundașul central venit în această vară de la Farul, a văzut „roșu” direct în prima repriză a meciului dintre FCSB și Petrolul Ploiești, din runda cu numărul #10 din Superliga. Mihai Popescu a debutat în tricoul celor de la FCSB etapa trecută, în remiza cu CFR Cluj, scor...

Fenerbahce - Galatasaray 1-3 » Jose Mourinho, umilit în derby-ul Istanbulului

Galatasaray a câștigat derby-ul Istanbulului cu 3-1, pe terenul rivalilor de la Fenerbahce, într-o partidă din etapa a 6-a din campionatul Turciei. Oaspeții au deschis scorul în minutul 20, după autogolul portarului lui Fenerbahce, Dominik Livakovic. Goalkeeper-ul croat a plonjat pentru a bloca ș...

Scandal în peluză la FCSB - Petrolul » Gaze și scandări acide: „Stat polițienesc!”

Incidente între ultrași și jandarmi în prima repriză a meciului dintre FCSB și Petrolul. Galeria Petrolului nu este ferită de scandaluri. În urmă cu două etape, presa locală a relatat cum parte o dintre fanii Petrolului deplasați la Botoșani s-au luat la bătaie cu jandarmii. Scandal în peluză la ...

Scandal în galeria oaspeților. Suporterii ploieșteni nu mai stau unii lângă alții

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..