Sociologul Gelu Duminică critică vehement promovarea unui videoclip de susținere a candidatului PNL la prezidențiale, lansat de un canal de YouTube cu aproape 4 milioane de abonați, aparținând unui personaj certat cu legea – Dani Mocanu.
Clipul a adunat rapid aproape 475.000 de vizualizări, însă Duminică subliniază că autorul acestuia, Dani Mocanu, este un „infractor condamnat”, cunoscut pentru melodiile sale care glorifică violența și infracționalitatea.
Acel cont este a unui infractor condamnat care este foarte probabil să aibă o nouă condamnare în curând pentru fapte care țin de vătămare corporală și tulburarea ordinii publice. Și un personaj care este celebru pentru niște melodii ”manifest” care incită la violență împotriva femeilor și glorifică infractorii. Este genul de om care se consideră „șmecher„ pentru că se afisează cu sute de mii de euro în brațe, care promite că o să se răzbune pe cei care l-au dat la ”gardă” și glorifică clanurile infracționale, a scirs Gelu Duminică.
Sociologul consideră că implicarea unui astfel de personaj în campania PNL este o greșeală majoră, accentuând că promovarea lui ca susținător al unui partid care se prezintă drept reprezentant al cinstei și onoarei este un semn al degringoladei morale.
Însă tot ce promovează el, nu are nicio legătură cu ”cinstea” și ”onoarea” pe care ne-o promite dl Ciucă. Sau poate avea doar dacă definim aceste concepte în sensurile folosite de clanurile mafiote. Cooptarea/tolerarea lui Dani Mocanu ca susținător al candidatului PNL este, poate, cea mai mare greșeală făcută de vreo echipă de campanie din aceste alegeri. În plus, promovarea unui astfel de personaj ca ”frecventabil” de un partid politic cu mari pretenții de a guverna o țară, este penibilă și mizerabilă.
În final, Gelu Duminică pune o întrebare legitimă: „Cum de astfel de oameni au succes în spațiul public românesc și cum îndemnurile lor sunt ascultate de milioane de oameni? Păi dacă sunt frecventabili și buni/model (care) să influențeze electoratul susținuți de ”liderii” națiunii, de ce nu ar fi la fel și pentru restul poporului?”, concluzionând că acest tip de influență nu face decât să încurajeze modele greșite în rândul electoratului.