Două bombardiere strategice ale Rusiei s-au apropiat de coastele Statelor Unite, în cursul unei misiuni de patrulare care intervine pe fondul tensiunilor extreme cu Alianța Nord-Atlantică din cauza războiului din Ucraina.
Două bombardiere strategice de tip Tupolev Tu-95 au efectuat zboruri de patrulare în zonele neutre din Strâmtoarea Bering și Marea Chukchi, în apropierea coastelor statului american Alaska, anunță Ministerul rus al Apărării, citat de agenția de presă Reuters și de cotidianul The Jerusalem Post.
Conform agenției de presă Interfax, cele două bombardiere au fost escortate de avioane de vânătoare Suhoi Su-35S și Suhoi Su-30SM. De asemenea, au fost prezente avioane de realimentare în aer.
”Zborurile de patrulare au durat peste 15 ore. Toate zborurile avioanelor Forțelor Aerospațiale Ruse sunt efectuate prin respectarea strictă a normelor internaționale”, precizează Ministerul rus al Apărării.
”Avioanele strategice efectuează constant zboruri în zonele neutre ale Oceanului Arctic, ale Oceanului Atlantic, Mării Negre, Mării Baltice și Oceanului Pacific”, subliniază Ministerul Apărării de la Moscova.
Avioanele strategice ruse pot transporta atât armament convențional, cât și bombe nucleare. Toate avioanele care au efectuat acest zbor de patrulare au revenit fără probleme la bază.
Zborurile ruse în apropierea coastelor statului american Alaska intervin pe fondul tensiunilor puternice dintre Rusia și Alianța Nord-Atlantică din cauza invaziei ruse în Ucraina. Occidentul furnizează armament Kievului pentru a respinge invazia militară rusă, în timp ce Rusia a criticat constant în ultimii 20 de ani extinderea infrastructurii NATO spre frontierele sale.
Președintele Vladimir Putin a acuzat, luni, Occidentul că forțează Rusia să răspundă la depășirea ”liniilor roșii”, avertizând că Moscova nu va tolera situația.
”Rusia este împinsă să riposteze din cauza depășirii liniilor roșii”, a declarat Vladimir Putin, în cursul unei reuniuni cu oficiali din domeniul apărării.
Liderul de la Kremlin a exprimat preocupări în legătură cu inițiativele Statelor Unite de a dezvolta rachete cu raze scurte și medii de acțiune. Vladimir Putin a avertizat că, în acest context, Rusia va renunța la limitele impuse în mod voluntar asupra dezvoltării rachetelor balistice. De altfel, președintele Rusiei a anunțat că forțele militare ruse au ocupat 189 de localități ucrainene anul acesta, subliniind că armamentul nuclear rămâne principalul element de disuasiune utilizat de Moscova.
Foto: Profimedia
Video: Zvezdanews
Citește și:
Companiile din Uniunea Europeană DEVANSEAZĂ SUA și China la capitolul investițiilor în cercetare și dezvoltare