Campingul a devenit în ultimii ani o alternativă tot mai căutata în VACANȚELE cu buget redus. La vama Buzăului s-au construit trei căsuțe.
Dacă vă faceți planuri de vacanțe. numărul campingurilor a crescut considerabil în România, cu 27%. Tendința se menține după ce întreprinzătorii au realizat că turiștii vor să petreacă mai mult timp în aer liber și să cheltuiască mai puțin în excursii din cauza supraturismului.
Potrivit Știrile PRO TV, în Bihor, patru campinguri noi vor putea găzdui curând oaspeți, după ce Consiliul Județean și primăriile au obținut fonduri europene, pentru a le amenaja.
La Lacul Vida sunt foișoare, spații de joacă și o plajă. La câteva zeci de kilometri, mai sunt trei campinguri, amenajate prin același proiect.
Dorel Coma, primarul localității Vadu Crișului, a declara:
„Fiind obiectivele turistice Cascada, Peștera Vadu Crișului, Defileul Crișului Repede, acum au ocazia unui mediu civilizat de campare”.
Dacă numărul campingurilor a crescut cu aproape 30%, cel al hotelurilor s-a menținut constant, în vreme ce vilele sunt în regres. Cele mai moderne campinguri îndeplinesc au între 3 și 4 stele, fiind dotate cu parcele mai mari, prize de curent electric, alei asfaltate, grupuri sanitare bine dotate, mașini de spălat rufe, bucătărie complet utilata, corturi încălzite pentru iarnă, terenuri de sport, sală de reuniune și restaurante.
Sursa Foto: Shutterstock
Citește și: Camping în România. Cât costă o zi cu RULOTA, la munte sau la mare