„Nosferatu” (2024) este o adaptare regizată de Robert Eggers a clasicului film de groază din 1922, inspirat de romanul „Dracula” al lui Bram Stoker. Pentru a crea atmosfera gotică și înfricoșătoare, producătorii au construit aproximativ 60 de seturi în Praga, inspirate de locații istorice din Germania și Transilvania, inclusiv Castelul Corvinilor din România, notează Metro.uk.
Castelul Corvinilor (sau Castelul Hunedoara) este unul dintre cele mai importante și impresionante castele din România. Situat în orașul Hunedoara, în vestul țării, castelul este un exemplu remarcabil de arhitectură gotică, fiind totodată un simbol al istoriei și tradițiilor medievale ale Transilvaniei.
Nosferatu din 2024 al lui Robert Eggers a folosit acest castel gotic-renascentist pentru imaginile exterioare ale castelului contelui Orlok. Castelul Corvinilor este adesea legat de legendele lui Vlad Țepeș (Dracula), fiind unul dintre locurile unde se presupune că acesta ar fi fost închis pentru o perioadă scurtă.
Osuarul din Sedlec, cunoscut sub numele de Biserica Oaselor, se află în Cehia, în orașul Kutná Hora. Acest loc este celebru pentru decorațiunile sale realizate din oase umane și este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Cehia.
Se spune că această capelă romano-catolică l-a inspirat pe regizorul Nosferatu, Robert Eggers.
„Este o biserică care este împodobită cu mii de oase. Ați văzut astfel de lucruri, poate dacă ați mers în cripte din Italia, dar este unul dintre cele mai frumoase osuare în care am fost vreodată.”, a declarat într-un interviu regizorul Robert Eggers.
Castelul Orava, situat în Slovacia, este faimos pentru arhitectura sa spectaculoasă și pentru faptul că a servit drept decor pentru filmul clasic de groază „Nosferatu” (1922). Deși castelul nu este în România, el a fost folosit pentru a reprezenta castelul contelui Orlok, personajul principal inspirat de mitul lui Dracula.
Castelul Orava a fost ales ca locație pentru filmările exterioare datorită atmosferei sale gotice și a poziției izolate, care se potriveau perfect cu tonul sumbru al poveștii.
Foto: Profimedia