Care este, în realitate, compoziția cașcavalului de la Lidl sau Kaufland. Doar puțini clienți cunosc etichetele. Iată la ce trebuie să fii atent.
Supermarketurile din România sunt pline de preparate din lapte, atât de la producători români, cât și străini. Iată din ce este făcut, de fapt, cașcavalul de la Lidl sau Kaufland. Puțini români citesc etichetele atunci când pun în coșul de cumpărături alimentele.
Cașcavalul este unul dintre cele mai iubite produse de la raft și care nu lipsește din frigider. Alimentul este gustos și se poate consuma simplu sau în preparate culinare delicioase și sățioase.
Cașcavalul nu ar trebui să aibă o rețetă complicate, cu multe ingrediente, motiv pentru care specialiștii vin și cu un avertisment. Atunci când mergi la supermarket ar fi bine să fii mai atent la etichete.
Acestea nu trebuie să conțină ingrediente cu rolul de a îmbunătăți aspectul sau să reducă costurile de producție. În opinia oamenilor de știință, unul dintre acestea este colorantul artificial, cartoteni (E 160a).
Acest aditiv este folosit de mulți producători pentru a conferi o culoare mai galbenă. Prin urmare, imită aspectul cașcaval maturat natural. Colorantul este în cantități mici, dar prezența sa în cașcaval ridică semne de întrebare legate de autenticitatea produsului.
În general, cașcavalul se prepară din câteva ingrediente simple și la îndemâna tuturor. Clienții nu trebuie să ia în calcul numai prețul atunci când merg la magazin, ci și etichetele care sunt foarte importante. Alimentele procesate au un cost mai mic la raft.
De asemenea, reprezentantul Asociației Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), Dorin Cojocaru, a tras un semnal de alarmă despre cașcavalul Gouda, care se găsește pe rafturile de la Lidl și Kaufland, ca fiind un produs cu etichetă înșelătoare.
„Spre exemplu, celebrulul cașcaval Gouda, întâlnit la raft cu această denumire și care ar trebui să fie acea brânză olandeză foarte consumată în țara de origine și care se obține doar din lapte de vacă pasteurizat”, a declarat Dorin Cojocaru, potrivit spynews.ro.
„În România, la unele magazine, un produs etichetat ca fiind cașcaval Gouda are o rețetă proprie, care include coloranți artificiali – caroteni, care nu au nimic în comun cu rețeta originală”, a completat specialistul.
CITEȘTE ȘI: