În ce zile îți este interzis să speli rufele între Crăciun și Revelion? Iată ce arată rânduielile bisericești și în ce zile poți spăla hainele.
Rânduielile bisericești arată că există câteva zile în care nu se pot spăla rufele, între Crăciun și Revelion. În calendarul bisericesc sunt notate aceste sărbători cu cruce roșie. De exemplu, în ziua de Ajun, creștinii au voie să spele rufele și să curețe întreaga gospodărie, să gătească și să facă alte treburi casnice. Însă, în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie, și în cea de-a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, nu este bine să spele rufe sau să curețe în casă.
În ziua de 27 decembrie, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Ștefan. În această zi de sărbătoare, creștinii sunt îndemnați să evite treburile casnice.
Între Crăciun și Revelion, creștinii au la dispoziție câteva zile în care să spele rufele, să dea cu mătura sau să facă alte treburi casnice. În acest sens, după cele trei zile de Crăciun, creștinii pot face curățenie. Astfel, în zilele de 28, 29, 30 și 31 decembrie se pot întreprinde orice fel de activități în gospodărie, deoarece nu sunt sărbători cu cruce roșie în calendarul ortodox, scrie Fanatik.
În perioada sărbătorilor de iarnă, se recomandă ca fiecare persoană să petreacă în liniște, cu voie bună, alături de cei dragi și să se ferească de cuvintele și gândurile rele, pentru a nu atrage ghinion.
Tradiții și superstiții în a doua zi de Crăciun. Ce NU e bine să faci azi, de Soborul Maicii Domnului, ca să îți meargă bine în 2025
Tradițiile de Crăciun care au rădăcini în religiile antice și cultele PĂGÂNE: De la brazi și Moș Crăciun la curcanul gătit
Originea și semnificația denumirii „Crăciun” ar proveni dintr-o limbă ANTICĂ și ar fi avut la bază o sărbătoare străveche
Spiritul CRĂCIUNULUI pe Stația Spațială Internațională. Mesajul astronauților: „Fie ca sărbătorile voastre să strălucească la fel de tare ca stelele!”
Sursă foto: colaj Envato – caracter ilustrativ