Liga Națiunilor: Croația - Portugalia, luni, 21:45, DGS 1
Liga Națiunilor: Spania - Elveția, luni, 21:45, DGS 3
În Sala Polivalentă, în continuare cea mai mare din București, dar care este departe de a avea condiții pentru 2024, au fost prezenți și câțiva jurnaliști maghiari, care au rămas cu un gust amar după ce au văzut condițiile de acolo.
Gyor a condus de la un capăt la altul al meciului, cea mai mare diferenţă fiind de şapte goluri (18-11), iar vicecampioana României a suferit al șaselea eșec consecutiv în competiție.
”La fel cum s-a întâmplat și în cazul meciului dintre CSM București și Ferencvaros de săptămâna trecută, în arena din București a fost neobișnuit de frig.
Frigul din sală și-a pus amprenta pe startul partidei, marcându-se extrem de puține goluri, asistând la multe greșeli, ratări uriașe și inexactități din ambele părți”, au scris cei de la NemzetiSport.
Maghiarii au semnalat în articol și problemele cu care se confruntă echipa din Giulești în ultima vreme, după ce Bogdan Vasiliu a ajuns în atenția DNA din cauza modului în care a manageriat secția de handbal.
De altfel, Rapid s-a și despărțit de două sportive importante zilele trecute.
Echipa feminină de handbal CS Rapid Bucureşti a anunţat, miercuri seara, pe contul său de Instagram, încetarea colaborării cu jucătoarele Marta Lopez şi Milena Raicevic.
Centrul muntenegrean Milena Raicevic (venit de la Buducnost Podgorica) evolua din ianuarie la Rapid. Marta Lopez a ajuns la Rapid în 2021 de la SCM Râmnicu Vâlcea.
Vicecampioana naţională din sezonul trecut nu are rezultate prea bune în această stagiune și este pe locul 6 în Liga Naţională (6 victorii, un egal şi 3 eşecuri) şi pe penultimul loc în Grupa B a Ligii Campionilor (o victorie, un egal, 5 înfrângeri), potrivit Agerpres.
Ambele jucătoare mai aveau contracte până în 2026 cu formația bucureșteană și salarii anuale de peste 100.000 de euro. Odată cu această decizie, CS Rapid rămâne cu un lot de 18 jucătoare.
Totuși, CS Rapid s-ar putea confrunta cu probleme din cauza celor două jucătoare. În contractele lui Lopez și Raicevic ar exista o clauză potrivit căreia Rapidul trebuia să le informeze cu 90 zile înainte privind încetarea colaborării, potrivit golazo.ro. În acest caz, handbalistele ar fi decisve să solicite despăgubiri pentru încetarea prematură a contractelor.
O Sala Polivalentă în București, singura capitală din Uniunea Europeană fără o sală modernă în care să se poată organiza un turneu de anvergură, este un proiect cu care românii, în general, și bucureștenii, în special, sunt duși cu zăhărelul de foarte mulți ani.
Au trecut mulți ani de când diferitele administrații ale Capitalei fac anunțuri, proiecte și machete cu ce sală superbă o să avem în Capitală.
S-au avansat și sume, ultimul preț fiind cât pentru un super-stadion, 138 de milioane de euro pentru o sală cu 20.000 de locuri, care fusese anunțată drept prioritate de ministrul Eduard Novak ...
Acum, într-o intervenție TV a lui Nicușor Dan, Primarul General reales al Bucureștiului, citat de golazo.ro, anunță că mai devreme de 5-6 ani nu poate fi vorba despre o Sală Polivalentă de anvergură în București.
În plus, proiectul în care Complexul Lia Manoliu ar urma să găzuiască și sala cu pricina, nu doar Arena Națională, probabil că va fi abandonat, iar construcția ar avea mai multe șanse de reușită în cartierul Berceni, acolo unde primarul Sectorului 4, Daniel Băluță a reușit să ridice primul patinoar din București realizat în ultimii 40 de ani!
”Un astfel de proiect ar dura 5-6 ani. Ar mai trebui încă un mandat, da. ... Orice meci sau concert care se desfășoară pe Arena Națională blochează tot sectorul. Ar fi fost o eroare să faci Sala Polivalentă tot acolo”.
... Intuiția mea îmi spune că ar trebui să fie în zona de Sud, pentru că noi trebuie să echilibrăm orașul. E o oportunitate pentru noi faptul că mai avem terenuri libere în zona de Sud. Aici o să discutăm cu urbaniști, cu specialiști.
Sala Polivalentă din Parcul Tineretului nu ne aparține. Aparține Ministerului Sportului, deci Guvernului. Ei au amânat reabilitarea care trebuia să înceapă în ianuarie. Va intra la un moment dat în reabilitare și va fi o sală de 5.000 de locuri în anumite standarde”, a afirmat Nicușor Dan, primarul Capitalei
Până atunci, Sala Polivalentă din Parcul Tineretului, cu 5.000 de locuri și construită în 1974, va fi renovată cu un buget de 12 milioane de euro. Și acolo, planul era să se apuce în urmă cu un an și jumătate, dar până acum startul lucrărilor a fost amânat.