Un dispozitiv montat direct în sutien ar putea detecta cancerul de sân

Un dispozitiv montat direct în sutien ar putea detecta cancerul de sân
📅 2024-07-26

Oamenii de știință din Marea Britanie dezvoltă acum un dispozitiv care se poate potrivi în interiorul unui sutien și care ar putea monitoriza dacă o tumoare de cancer la sân este în creștere. Cercetătorii speră că acest dispozitiv va oferi o nouă metodă neinvazivă de detectare a creșterii tumorilor, pe care pacienții o pot folosi „în confortul propriei case”.

Dispozitivul, aflat în curs de dezvoltare de către facilitatea de inovare în domeniul tehnologiilor medicale a Universității Nottingham Trent (NTU), va folosi un curent electric pentru a scana și detecta mici modificări ale fluidelor din interiorul și exteriorul celulelor din sân.

Deoarece țesutul tumoral este mai dens decât țesutul sănătos și conține mai puțină apă, în timp real modificările și creșterea tumorii până la o dimensiune de doar 2 mm.

Dispozitivul ar putea monitoriza tumori de până la 2 mm

Cercetătorii spun că dispozitivul ar putea fi folosit ca inserție în sutienul unei paciente sau ar putea fi dezvoltat sub care să încorporeze dispozitivul. Astfel, el ar înregistra datele și le-ar transmite pacientului și echipei medicale, prin intermediul unui smartphone. Echipa din spatele acestui proiect își propune să treacă dispozitivul la un studiu clinic în următorii câțiva ani.

„Tehnologia ar măsura schimbările din țesutul mamar și ar ajuta la îmbunătățirea șanselor de supraviețuire ale pacientei. Cancerul de sân poate crește atât de repede; ar putea fi de 1 mm în șase luni sau de 2 mm în șase săptămâni. Aceasta ar fi o măsură suplimentară pentru a vedea cât de repede crește tumoarea.

Deschidem ușa pentru investigarea unei alternative de detectare a cancerului de sân care ar putea fi realizată în confortul casei pacientului, conservând resursele esențiale ale spitalului și oferind, în același timp, o soluție viabilă pentru a detecta semnele timpurii ale cancerului”, a declarat dr. Yang Wei, expert în textile electronice și inginerie electronică la NTU.

Aproape un sfert din cazurile noi pot fi prevenite

Potrivit Cancer Research, în fiecare an, în Marea Britanie, sunt înregistrate peste 55.000 de cazuri noi de cancer de sân și peste 11.000 de decese. Dintre cazurile noi, aproximativ 23% pot fi prevenite, potrivit The Guardian.

Cercetătorii speră că dispozitivul va îmbunătăți activitatea vitală de monitorizare a tumorilor, care poate fi dificil de realizat cu precizie, în special în cazul celor care măsoară mai puțin de 1 cm. Scanările RMN pot fi efectuate la interval de câteva luni, cu posibilitatea unei creșteri semnificative între vizitele la spital.

Dr. Simon Vincent, director de cercetare, sprijin și influențare la Breast Cancer Now, a declarat că este nevoie urgentă de cercetări pentru o mai bună detectare și tratare a cancerului de sân.

„Deși această nouă tehnologie ar putea oferi o nouă modalitate de monitorizare a creșterii și așteptăm cu nerăbdare să vedem rezultatele finale, dispozitivul nu a fost încă testat pe oameni și trebuie să înțelegem mult mai multe lucruri înainte de a ne gândi dacă ar putea fi folosit sau nu în mediul medical”, a spus el.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri descopera

Un șarpe mortal a eliberat suficient venin cât să ucidă 400 de oameni

Un taipan de coastă numit Cyclone, din Australia, a eliberat recent de trei ori cantitatea medie de venin pentru specia sa, stabilind un nou record. Cu o singură mușcătură, șarpele – un taipan de coastă […] Articolul Un șarpe mortal a eliberat suficient venin cât să ucidă 400 de oamen...

Ea este eleva care a luat BAC-ul cu 10 pe linie! Raluca Alexandru, un soi de Nadia Comăneci la învățătură | EXCLUSIV ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE

Jurnalistul Adrian Artene propune pentru această săptămână ”O ediție ALTCEVA de 10 pe linie”, ediție de colecție care va putea fi urmărită, în PREMIERĂ, sâmbătă, 27 iulie, de la ora 19.00, pe canalul oficial de […] Articolul Ea este eleva care a luat BAC-ul cu 10 pe linie! Raluca Alexandru,...

Enceladus și Europa ascund semne de viață chiar la suprafața lor

Europa, o lună a lui Jupiter, și Enceladus, o lună a lui Saturn, au dovezi ale existenței unor oceane sub crustele lor de gheață. Un experiment NASA sugerează că, dacă aceste oceane susțin viața, semnăturile […] Articolul Enceladus și Europa ascund semne de viață chiar la suprafața lor apar...

Ar putea ca valurile de căldură să ducă la pene de curent?

Calea către îndeplinirea obiectivelor climatice ale lumii este cea electrică, spun specialiștii lumii. Cu alte cuvinte, cazanele și vehiculele pe bază de combustibili fosili vor face loc alternativelor electrice, iar industria grea se pregătește să […] Articolul Ar putea ca valurile de căld...

Structură subterană mayașă și piramide ascunse, descoperite în pădurile tropicale din Mexic

Într-o zonă liniștită din Mexic, arheologii au folosit imagistica LiDAR pentru a descoperi structuri demult dispărute, construite de cultura Maya cu secole în urmă. Printre descoperiri se numără mari piramide și un centru civic-ceremonial, plus […] Articolul Structură subterană mayașă și pi...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..