Înainte să răspundem la întrebarea „Câți genunchi are un păianjen?”, mai întâi trebuie să înțelegem ce este un genunchi.
Atunci când vorbim despre animale și oameni, genunchiul este o articulație al cărei punct central este un os numit rotula (se mai numește și oul genunchiului sau patelă).
Articulația genunchiului leagă oasele coapsei sau piciorului inferior care sunt tibia și peroneul.
Așadar, la mamifere, genunchiul este o articulație făcută din os, care leagă piciorul superior de piciorul inferior. Să trecem acum la păianjeni.
Un păianjen are nici mai mult, nici mai puțin de 8 genunchi, potrivit InfiniteSpider. Interesant este că acești 8 genunchi au de-a face cu o genă foarte specifică numită gena Dachshund, implicată în dezvoltarea ochiului compus al artropodelor, dar care are, de asemenea, un rol în dezvoltarea picioarelor.
Un alt aspect ce trebuie menționat este că păianjenii nu au oase, ci au un exoschelet dur alcătuit dintr-un material numit chitină care este aproximativ același cu materialul din care sunt făcute unghiile și părul. Asta înseamnă că, pentru cei care cred că un genunchi trebuie să fie din os pentru a fi considerat cu adevărat un genunchi, atunci , de fapt, genunchi osoși. Au genunchi de chitină.
Regiunea patelară a genunchiului a fost studiată intens de oamenii de știință, tocmai pentru că vrem să aflăm cum să dezvoltăm mașinării, roboți și chiar exoschelete pentru oameni pe bază de păianjeni. S-ar părea deci că păianjenii și oamenii nu sunt chiar atât de diferiți.