Un șarpe mortal a eliberat suficient venin cât să ucidă 400 de oameni

Un șarpe mortal a eliberat suficient venin cât să ucidă 400 de oameni
📅 2024-09-07

Un taipan de coastă numit Cyclone, din Australia, a eliberat recent de trei ori cantitatea medie de venin pentru specia sa, stabilind un nou record.

Cu o singură mușcătură, șarpele – un taipan de coastă (Oxyuranus scutellatus) numit Cyclone – a ejectat mai mult de 5,2 grame de venin. Aceasta este de trei ori cantitatea medie produsă de un taipan de coastă și suficientă pentru a ucide 400 de oameni, potrivit Australian Reptile Park, o grădină zoologică situată la 50 de kilometri nord de Sydney, în New South Wales.

„Cyclone este unul dintre de aici din parc și este cunoscut pentru faptul că este destul de imprevizibil”, a declarat Billy Collett, directorul de operațiuni de la Australian Reptile Park, într-o declarație pentru Live Science.

Taipanii de coastă sunt una dintre cele mai veninoase specii de șerpi de pe Pământ. Aceștia sunt originari din regiunile de coastă din nordul și estul Australiei și cresc de obicei până la 2 metri lungime, potrivit Muzeului Australian.

Taipanii de coastă au un cap dreptunghiular cu un bot palid și ochi mari, portocalii-maronii. Corpul lor variază în culoare de la galben la maro-roșcat, maro închis și aproape negru, scrie LiveScience.

Una dintre cele mai veninoase specii de șerpi de pe Pământ

„Taipanii de coastă nu sunt cei mai veninoși șerpi din lume, dar sunt cunoscuți în întreaga lume pentru agresivitatea lor, iar mușcăturile au provocat decese în fiecare an”, a declarat Collett.

Recordul anterior aparținea unui alt taipan de coastă din parc, numit Whiplash, care a produs 4,9 g de venin dintr-o singură livrare în 2022.

Parcul este singura instalație din Australia care „mulge” taipanii pentru a produce antivenin, a declarat Collett.

De asemenea, îngrijitorii extrag venin de la alți șerpi mortali, inclusiv șerpi bruni de est (Pseudonaja textilis), șerpi tigru (Notechis scutatus), vipere mortale (Acanthophis) și șerpi negri (Pseudechis).

Recordul anterior aparținea unui alt taipan

Mulsul șerpilor poate fi periculos, potrivit declarației. „Procesul de mulgere a unui șarpe veninos necesită ca îngrijitorii să asigure șarpele, să îi înfunde colții într-un pahar mare acoperit cu plastic și să îl facă să producă mușcătura letală”, a spus Collett.

Veninul este apoi liofilizat, ceea ce înseamnă că este deshidratat la temperaturi scăzute, și trimis către un producător de vaccinuri, a spus Collett.

a lui Cyclone va servi la salvarea vieții cuiva, potrivit declarației. Aproximativ 3 000 de mușcături de șarpe sunt raportate în fiecare an în Australia, ceea ce duce la aproximativ 500 de spitalizări și la o medie de 2 decese.

Potrivit proiectului australian privind mușcăturile de șarpe, taipanii de coastă au mușcat 31 de persoane între 2005 și 2015 și, deși nu a fost constatat niciun deces în cadrul acestui proiect, un alt studiu a înregistrat cel puțin un deces între 2000 și 2016.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri descopera

Unde găsim cei mai înalți și mai bătrâni brazi din România?

Județul Sibiu se mândrește cu unul dintre cei mai înalți și mai bătrâni brazi din România. „Paznicul Cibinului” are 500 de ani și e nevoie de 8 bărbați pentru a-l cuprinde cu brațele. Copacul, aflat […] Articolul Unde găsim cei mai înalți și mai bătrâni brazi din România? apare prima dată î...

Prognoză actualizată! Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Meteorologii estimează că, în următoarele patru săptămâni, temperaturile vor fi ușor mai ridicate în următoarele patru săptămâni decât cele specifice, iar în următoarele două săptămâni cantitățile de precipitații vor fi excedentare. În săptămâna 09.09.2024 – […] Articolul Prognoză actualiza...

Cristiano Ronaldo este primul fotbalist din istorie care a înscris 900 de goluri în meciuri oficiale

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a devenit primul fotbalist din istorie care a atins pragul de 900 de goluri în meciuri oficiale. El a marcat cel de-al 131-lea gol pentru națională împotriva Croației. Portughezul a declarat […] Articolul Cristiano Ronaldo este primul fotbalist din isto...

O navă spațială aflată la 8,7 miliarde de kilometri depărtare de Pământ a măsurat lumina Universului

Este posibil ca astronomii să fi răspuns în cele din urmă la această întrebare de lungă durată, exploatând capacitățile și poziția îndepărtată a navetei spațiale New Horizons a NASA, prin efectuarea celor mai precise măsurători […] Articolul O navă spațială aflată la 8,7 miliarde de kilomet...

Am putea folosi vulcanii pentru a produce electricitate?

Transformarea lavei fierbinți dintr-un vulcan activ în energie electrică ar fi periculoasă și nesigură. Vulcanii nu erup după programe previzibile, iar lava se răcește prea repede. Dar multe țări, inclusiv SUA, au găsit modalități de […] Articolul Am putea folosi vulcanii pentru a produce e...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..