În ultimii ani, statul român s-a împrumutat de la bănci, de pe piețele financiare mondiale, chiar și de la români. Calcularea bugetului anual se pare că a fost dificilă pentru Guvernul României, mai ales după pandemie. Avem o datorie uriașă pe care nu se știe cum o vom achita, într-un final, un deficit care trebuie urgent micșorat, mai avem un pas să fim considerați „junk”, ca să nu spunem gunoi, de investitorii străini. În aceste condiții, iată că autoritățile au decis, din nou, să mai ia bani cu împrumut.
Luni, 3 februarie 2025, Guvernul a ieșit să ia sume importante, prin două emisiuni în euro, cu titluri emise pe 5 și 9 ani. Nu ne-am îndatorat doar pe atât de „puțin” timp. Mai avem și o emisiune de obligațiuni în dolari pe 12 ani, potrivit Bloomberg. În vremea în care politica internă din țara noastră sperie investitorii, facem acest gest.
Avem, în prezent, obligațiuni denominate în euro şi dolari la costuri mult mai mari față de dățile anterioare. De ce? Pentru că banii Guvernului României, strânși din munca cetățenilor, s-au dus pe un tur de alegeri anulate. Acum, în 2025, facem, din nou, alegeri, care vor fi subvenționate, bineînțeles, tot de stat! Ne-am ales cu cel mai ridicat deficit din întreaga Uniune Europeană.
CITEȘTE ȘI: Impozite pe piața crypto, noua găselniță prin care ministrul Finanțelor vrea să aducă bani la bugetul de stat. Tanczos Barna dorește reglementarea domeniului înfloritor în țara noastră
România a luat bani de la Bank of America, Erste, GS (B&D), ING, MS și RBI acum, la început de an. Sumele nu sunt făcute publice. Dacă era sau nu parte din planul pentru anul acesta, nu se știe.
Amintim, cu acest prilej, că țara noastră avea deja o datorie de 862 de miliarde de lei! Avem de dat înapoi de 2 ori mai mult față de cât producem într-un an! La un calcul simplu, înseamnă că fiecare cetățean va avea de achitat 45.000 de lei, prin taxe, impozite de tot tipul, în anii următori. (VEZI AICI DETALII)
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Nu contează vârsta, domeniul de activitate, genul sau orice alt aspect. Inclusiv generațiile viitoare vor fi bune de plată pentru deciziile Guvernului României.
CITEȘTE ȘI: Falimentul Capitalei după stabilirea bugetului pentru anul 2025. PMB pierde un miliar de lei din bugetul local