Stațiunea Semenic, locul cu cel mai lung sezon de schi. Zăpada rezistă în jur de 6 luni pe an

Stațiunea Semenic, locul cu cel mai lung sezon de schi. Zăpada rezistă în jur de 6 luni pe an
📅 2024-12-25

Peisajele de aici sunt spectaculoase, iar stațiunea se mândrește cu cel mai lung sezon de schi din țară, zăpada persistând aproximativ 6 luni pe an.

Pârtia este la o altitudine de 1410 metri în Munții Banat și în împrejurimi există o mulțime de obiective turistice interesante. Clima este suficient de blândă încât să poți veni cu copiii pe timp de iarnă, așa că o vacanță aici este mai mult decât potrivită pentru familii.

Cum ajungi

Stațiunea Semenic se află în județul Caraș-Severin, în Munții Semenic, la o altitudine de 1.400 de metri. Este cunoscută în special pentru pârtiile de schi care atrag iubitorii sporturilor de iarnă.

Stațiunea se află la doar 40 de kilometri de Reșița, iar drumul principal care leagă orașul de Semenic, DJ 582E Prislop – Semenic este practicabil.

Cu trenul, cea mai apropiată gară este în Reșița și există curse locale care ajung în apropierea stațiunii.

Pârtii de schi

Semenicul este destinația de vis pentru orice schior, fie profesionist sau începător. Pârtiile de schi din stațiune sunt potrivite pentru toate nivelele de dificultate.

Găsești în Semenic cinci pârtii de schi, cu diferite niveluri de dificultate.

Pârtia Casa Baraj – Valiug

O pârtie de dificultate medie, lungă de 800 m, cu o diferență de nivel de 180 m. Are instalație de nocturnă și tunuri de zăpadă artificială, fiind perfectă începători și pentru cei care doresc să învețe să schieze.

Pârtia Slalom Uriaș

O pârtie de dificultate medie, lungă de 1200 m, cu o diferență de nivel de 220 m. Aceasta nu beneficiază de nocturnă sau de zăpadă artificială, dar este o opțiune excelentă pentru schiorii cu experiență care doresc să își pună la încercare abilitățile.

Pârtia Goznuța

Cu o lungime de 600 m și o diferență de nivel de 130 m, această pârtie este de dificultate medie și este ideală pentru schiorii intermediar și avansați. La fel ca și Pârtia Slalom Uriaș, nu are instalație de nocturnă și nici zăpadă artificială.

Pârtia Crucea de Brazi

Similară cu Partia Goznuța, aceasta are o lungime de 600 m și o diferență de nivel de 160 m, fiind tot o pârtie de dificultate medie, potrivită pentru schiorii de nivel intermediar.

Toate pârtiile de schi din Semenic sunt dotate cu instalații de transport pe cablu, care asigură accesul rapid pe vârfurile montane. Telescaunul din stațiune, construit de uzinele din Reșița, este cel mai lung telescaun din România, având o lungime de 2972 metri și legând localitatea Valiug de Vârful Piatra Goznei.

Pe lângă telescaun, mai există teleski-uri pentru pârtiile mai scurte, cum ar fi Casa Baraj, Slalom Uriaș, Crucea de Brazi și Partia Goznuta.

Obictive turistice în Semenic

Întreg județul Caraș-Severin oferă o mulțime de oportunități pentru distracție, relaxare, plimbări sau drumeții, fiind unul dintre cele mai frumoase zone din România. De la lacuri superbe până la peșteri impresionante și sate cu tradiție, aici vei găsi câte puțin din fiecare. În Semenic vei găsi o mulțime de lucruri de văzut și de făcut, atât iarna, cât și vara.

Lacul de acumulare Trei Ape

Lacul Trei Ape se află la 850 de metri altitudine și are o suprafață de 45 de hectare. Lacul se formează la confluența pâraielor Brebu, Gărâdiștea și Semenic și poți închiria bărci sau hidrobiciclete, pe perioada verii sau te poți bucura de înot sau pescuit. Găsești în zonă o varietate de pensiuni pentru a te caza, dar și restaurante.

Satul Gărâna

Gărâna se află în apropierea Lacului Trei Ape și este un sat de munte cu un farmec aparte. Fondat de coloniști germani aduși din Bavaria, satul este astăzi renumit pe plan internațional pentru Festivalul de Jazz de la Gărâna, care se desfășoară anual din 1996. Pe lângă jazz, satul găzduiește și un festival de folk, precum și o tabără de sculptură,

Parcul Național Semenic

Parcul Național Semenic-Cheile Carașului trebuie neapărat vizitat dacă ajungi în zonă. Este o destinație spectaculoasă, dominată de vârfurile Semenic (1.446 m), Piatra Goznei (1.447 m) și Piatra Nedeii (1.437 m). Iarna, stratul de zăpadă oferă condiții ideale pentru schi până în luna mai.

Peștera Comarnic

Peștera Comarnic din Munții Aninei este una dintre cele mai mari peșteri din Banat. Are o lungime de peste 5.200 de metri și est impresionantă cu sălile sale monumentale și formațiunile masive de stalagmite. A fost declarată rezervație naturală speologică în 1947 și rămâne unul dintre mai populare obictive turistice din zonă.

Peștera Popovăț

La doar 3 kilometri de Peștera Comarnic, în Cheile Carașului, se află Peștera Popovăț, o altă rezervație speologică impresionantă. Peștera are două etaje: unul inferior, străbătut temporar de apă, și unul superior, cu o galerie vastă și săli mari. Este o destinație mai puțin cunoscută, dar la fel de interesantă și frumoasă.

Cheile Carașului

Cheile Carașului fac parte din Parcului Național Semenic-Cheile Carașului și includ șapte rezervații naturale și arii protejate, care se întind pe o suprafață de peste 36.000 de hectare. Traseele turistice însumează peste 150 de kilometri și de-a lungul lor poți vedea peșteri, creste montane și ruinele Cetății Turcului.

Semenic este locul perfect pentru o escapadă de iarnă, dar și pentru o vacanță de vară în care să te plimbi, să explorezi, să vizitzi și să faci drumții.

Cu un sezon de schi care se întinde pe aproape 6 luni și cu pârtii pentru toate nivelele, de la începători la avansați, stațiunea este locul ideal pentru toți cei care iubesc muntele și sporturile de iarnă. În plus, pe lângă pârtii, vei găsi și o mulțime de atracții turistice în zonă. 

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Clasamentul FIFA la finalul anului 2024. Pe ce loc se află România

România a urcat în topul coeficienților FIFA după parcursul său la Euro 2024 și la campania de calificare din Liga Națiunilor.

Nicuşor Dan, mesaj de Crăciun: ”Sper că forţele politice au înţeles acest lucru”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis un mesaj de Crăciun în care a spus că îşi va petrece sărbătorile alături de familie şi avertizează că ne aşteaptă un an complicat şi o perioadă dificilă.

Stațiunea Semenic, locul cu cel mai lung sezon de schi. Zăpada rezistă în jur de 6 luni pe an

Stațiunea Semenic pare un loc desprins din povești atât iarna, cât și vara.

Diferența dintre alergie și intoleranță. Tot ce trebuie să știi despre alergiile alimentare

Reacțiile alergice la alimente sau la diverși factori de mediu sunt frecvente. Din cauza manifestărilor similare, alergiile alimentare sunt adesea confundate cu intoleranțele alimentare, iar alergiile sezoniere sunt confundate de multe ori cu răcelile.

21 de oameni au murit în Mozambic în timpul unor proteste față de victoria partidului de guvernământ

Cel puţin 21 de persoane au fost ucise în timpul unor proteste în Mozambic, după ce instanţa supremă a confirmat victoria partidului de guvernământ Frelimo în alegeri.

Anchetă: Prezenţa trupelor israeliene în Gaza a dus la asasinarea a şase ostatici de către Hamas

O anchetă militară israeliană a concluzionat marţi că prezenţa unor trupe operând în regiunea Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, a dus probabil la uciderea a şase ostatici de luptătorii Hamas în august, potrivit unui comunicat al armatei, scrie AFP.

Nissan riscă să devină „victima unui carnagiu” în urma fuziunii cu Honda, spune fostul CEO al companiei

Nissan va fi victima „unui carnagiu” de reducere a costurilor, dacă îşi va combina forţele cu grupul japonez Honda, a declarat marţi fostul CEO al Nissan Carlos Ghosn, pentru CNBC.

Alertă critică de mediu. Un camion care transporta 76 de tone de acid sulfuric a căzut în apă în urma prăbușirii unui pod

Prăbuşirea unui pod din nordul Braziliei a făcut patru morţi, iar 13 persoane sunt date dispărute, potrivit unui nou bilanţ al autorităţilor, care se tem şi de pagube grave asupra mediului în faţa riscului de poluare cu acid sulfuric. 

Horoscop 25 decembrie 2024. Ce aduce ziua de Crăciun pentru zodii

Horoscop 25 decembrie 2024. În ziua de Crăciun, planetele se aliniază pentru a le oferi nativilor bucurii, timp de calitate petrecut alături de cei dragi și cadouri materiale, dar mai ales spirituale.    

Al treilea Crăciun pe vreme de război. Zelenski: Astăzi suntem cot la cot. Nu ne vom pierde

Preşedintele Volodimir Zelenski i-a felicitat pe ucraineni cu ocazia Crăciunului. În discursul său de marţi, el a subliniat şi adevăratele intenţii ale "dictatorului de la Kremlin," Vladimir Putin, relatează Ukrinform.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.