România ar putea trimite rachete Patriot în Ucraina. Klaus Iohannis: Să vedem ce putem să primim în schimb

România ar putea trimite rachete Patriot în Ucraina. Klaus Iohannis: Să vedem ce putem să primim în schimb
📅 2024-05-19

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis să discutăm aceste chestiuni.”

În prezent, în România există un singur sistem de rachete Patriot funcțional, iar Klaus Iohannis spune că țara noastră nu va renunța la el.

În schimb, România ar putea renunța la unul dintre sistemele care sunt deja ”în faze avansate de operaționalizare”.

Klaus Iohannis: ”Există, evident nevoia unor sisteme de apărare antiaeriană în Ucraina, sisteme avansate și, în acest fel, în ultimele săptămâni este o discuție destul de intensă despre cine poate să ofere sisteme Patriot Ucrainei. România dispune de astfel de sisteme și atunci, sigur, am fost întrebați și noi. Și președintele Biden a adus această chestiune în discuție și am spus că sunt deschis să discutăm aceste chestiuni. Asta însemnând că va trebui să discut eu acasă, în CSAT, să vedem cum putem să punem problema, ce putem să oferim și, evident, ce putem să primim în schimb, pentru că este, după părerea mea, inacceptabil să rămână România fără apărare antiaeriană. Eu cred că vom găsi o soluție.”

Jurnalist: Doar unul este funcțional, știți..

Klaus Iohannis: ”Credeți-mă că știu mult mai multe detalii, dar da, este unul funcțional, care va rămâne în România. Celelalte care sunt în faze avansate de operaționalizare, și despre unul dintre acestea era vorba.”

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Articol recomandat de sport.ro
E gata! Primul fotbalist care pleacă de la FCSB în această vară
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Actele de stare civilă se obțin electronic în 15 județe. De ce Bucureștiul e ultimul pe lista digitalizării

Certificatele de naștere, căsătorie și deces se pot elibera în format electronic în 15 județe. Cererea pentru ridicarea lor se completează online, însă titularii încă trebuie să meargă la ghișeu.

Reacția rapperului Sean "Diddy" Combs după ce a fost filmat în timp ce își batea fosta iubită. Mesajul transmis întregi lumi

Sean "Diddy" Combs a recunoscut că a bătut-o pe fosta sa iubită Cassie în holul unui hotel în 2016, după ce CNN a publicat o înregistrare video cu agresiunea.

Horoscop 20 mai 2024, cu Neti Sandu. O zodie își poate negocia bani pentru tot anul

Horoscop 20 mai 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile ProTV. O zi cu noutăți. Avem energie și suntem puși pe treabă de luni, că sunt multe de făcut și mai apar oameni care se oferă să ne ajute.

Cercetătorii au descoperit, după mii de ani, de ce piramidele din Egipt au fost construite în același loc, una lângă alta

Cercetătorii au descoperit că piramidele egiptene au fost construite iniţial de-a lungul unui braţ al Nilului, cu o lungime de 64 de km, pe care l-au numit Ahramat (piramide, în arabă), care a dispărut ulterior îngropat sub terenuri agricole şi deşert.

A apărut o nouă ipoteză în privința autorului tentativei de asasinat asupra premierului Robert Fico. Ce s-a crezut până acum

Autorul atacului armat asupra premierului slovac Robert Fico s-ar putea să nu fi fost doar un "lup singuratic", cum s-a crezut până în prezent, a declarat duminică ministrul de Interne slovac Sutaj Estok.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..