Viktor Orban: Vor reveni anii de pace. Liderii care sunt prietenii Ungariei, în opinia premierului ungar

Viktor Orban: Vor reveni anii de pace. Liderii care sunt prietenii Ungariei, în opinia premierului ungar
📅 2024-12-25

El a precizat că în politică nu există ani uşori, dar „niciodată nu s-au aliniat stelele atât de nefavorabil”, iar ultimii patru ani au fost cei mai dificili de când activează în viaţa politică, de la căderea regimului comunist. Viktor Orbán a precizat că nu a mai întâlnit o perioadă atât de ghinionistă, deoarece în lumea occidentală sunt simultan la putere mai mulţi lideri „dezrădăcinaţi, adepţi ai unor idei periculoase, incapabili să-şi apere ţările”.

„După alegerile din 2020, care au fost în mod evident fraudate pentru a-l împiedica pe Donald Trump să rămână preşedinte, în decurs de un an, Angela Merkel, puternicul şi stabilul cancelar al Germaniei, a părăsit scena politică, iar sistemul politic complex al Franţei şi-a arătat latura mai urâtă” – a spus Orban, adăugând că în aceeaşi perioadă a început un conflict, „dincolo de capacităţile” Ungariei, cu Rusia.

Referindu-se la revenirea lui Donald Trump, Viktor Orbán a subliniat că scopul politicii externe a unei ţări sănătoase este să-şi facă prieteni, adică să existe cât mai multe ţări interesate în succesul Ungariei. Pe lângă preşedintele american, Orbán a menţionat liderii din China, Turcia, Israel şi Rusia drept parteneri şi prieteni, subliniind că aceste prietenii trebuie să aducă beneficii tangibile fiecărui ungur.

Prim-ministrul a declarat că ungurii vor beneficia semnificativ de pe urma unui sistem echitabil de vize şi a unui acord care să excludă dubla impozitare între Ungaria şi Statele Unite, iar investiţii americane semnificative vor ajunge în Ungaria. Totodată, lumea va deveni mai sigură, vom fi mai aproape de pace şi „poate chiar o vom atinge”, a adăugat politicianul.

Referindu-se la preşedinţia ungară a Consiliului Uniunii Europene, Viktor Orbán a declarat că aceasta va rămâne în memorie pentru mult timp, deoarece a iniţiat o misiune de pace, a extins spaţiul Schengen, a avansat integrarea Balcanilor, a creat consens între miniştrii agriculturii şi – prin adoptarea Declaraţiei de la Budapesta privind competitivitatea – a reuşit să obţină un acord privind scenariul de salvare a economiei europene.

Comentând asupra stării economiei naţionale, prim-ministrul a precizat că Ungaria a rezistat celor trei ani de război, „am încercat să depăşim criza în viraj” şi, într-o oarecare măsură, să folosim situaţia în avantajul nostru, dar acest lucru nu a reuşit nimănui în Europa. Cu toate acestea, Viktor Orbán consideră o realizare importantă faptul că Ungaria nu a regresat şi nu a ajuns în starea în care se află majoritatea economiilor europene în ceea ce priveşte competitivitatea.

Acesta a afirmat că războiul se va încheia în anul 2025, „fie printr-o negociere de pace, fie prin distrugerea unuia dintre combatanţi”.

Viktor Orbán a adăugat că Ungaria trebuie să-şi păstreze calitatea de membru al Uniunii Europene şi să caute cooperarea cu Bruxelles, dar nu trebuie să urmeze direcţia impusă de acesta. Premierul a adăugat că birocraţia de la Bruxelles este mare şi puternică, dispune de mulţi bani şi de resurse, iar cei care se abat de la linia lor politică trebuie să lupte constant pentru suveranitatea lor, ceea ce face şi Ungaria.

„Dar, dacă nu am fi făcut acest lucru, familiile din Ungaria ar fi plătit de trei-patru ori mai mult pentru energie decât în prezent, scenele de la Magdeburg s-ar fi putut petrece şi în oraşele din Ungaria, iar în cele 300 de miliarde de euro pe care occidentalii le-au dus în Ucraina s-ar fi aflat şi banii noştri, fără să ştim cum să ieşim dintr-un război imposibil de câştigat”, a conchis prim-ministrul Ungariei.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Creştinii sărbătoresc Crăciunul, umbrit de război în multe părţi ale lumii, inclusiv Fâșia Gaza și Ucraina

Milioane de creştini sărbătoresc miercuri Crăciunul, umbrit în acest an de războaiele din Fâşia Gaza, Ucraina şi multe alte părţi ale lumii, transmite France Presse.

Clasamentul FIFA la finalul anului 2024. Pe ce loc se află România

România a urcat în topul coeficienților FIFA după parcursul său la Euro 2024 și la campania de calificare din Liga Națiunilor.

Nicuşor Dan, mesaj de Crăciun: ”Sper că forţele politice au înţeles acest lucru”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis un mesaj de Crăciun în care a spus că îşi va petrece sărbătorile alături de familie şi avertizează că ne aşteaptă un an complicat şi o perioadă dificilă.

Stațiunea Semenic, locul cu cel mai lung sezon de schi. Zăpada rezistă în jur de 6 luni pe an

Stațiunea Semenic pare un loc desprins din povești atât iarna, cât și vara.

Diferența dintre alergie și intoleranță. Tot ce trebuie să știi despre alergiile alimentare

Reacțiile alergice la alimente sau la diverși factori de mediu sunt frecvente. Din cauza manifestărilor similare, alergiile alimentare sunt adesea confundate cu intoleranțele alimentare, iar alergiile sezoniere sunt confundate de multe ori cu răcelile.

21 de oameni au murit în Mozambic în timpul unor proteste față de victoria partidului de guvernământ

Cel puţin 21 de persoane au fost ucise în timpul unor proteste în Mozambic, după ce instanţa supremă a confirmat victoria partidului de guvernământ Frelimo în alegeri.

Anchetă: Prezenţa trupelor israeliene în Gaza a dus la asasinarea a şase ostatici de către Hamas

O anchetă militară israeliană a concluzionat marţi că prezenţa unor trupe operând în regiunea Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, a dus probabil la uciderea a şase ostatici de luptătorii Hamas în august, potrivit unui comunicat al armatei, scrie AFP.

Nissan riscă să devină „victima unui carnagiu” în urma fuziunii cu Honda, spune fostul CEO al companiei

Nissan va fi victima „unui carnagiu” de reducere a costurilor, dacă îşi va combina forţele cu grupul japonez Honda, a declarat marţi fostul CEO al Nissan Carlos Ghosn, pentru CNBC.

Alertă critică de mediu. Un camion care transporta 76 de tone de acid sulfuric a căzut în apă în urma prăbușirii unui pod

Prăbuşirea unui pod din nordul Braziliei a făcut patru morţi, iar 13 persoane sunt date dispărute, potrivit unui nou bilanţ al autorităţilor, care se tem şi de pagube grave asupra mediului în faţa riscului de poluare cu acid sulfuric. 

Horoscop 25 decembrie 2024. Ce aduce ziua de Crăciun pentru zodii

Horoscop 25 decembrie 2024. În ziua de Crăciun, planetele se aliniază pentru a le oferi nativilor bucurii, timp de calitate petrecut alături de cei dragi și cadouri materiale, dar mai ales spirituale.    

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.