Temu, în vizorul Uniunii Europene. Platforma chineză este acuzată că a vândut produse ilegale

Temu, în vizorul Uniunii Europene. Platforma chineză este acuzată că a vândut produse ilegale
📅 2024-10-31

Decizia de joi urmează analizelor preliminare ale raportului de evaluare a riscurilor furnizat de Temu la sfârşitul lunii septembrie 2024, răspunsurilor la cererile oficiale de informaţii ale Comisiei din 28 iunie 2024 şi 11 octombrie 2024, precum şi informaţiilor comunicate de terţi. Comisia s-a bazat, de asemenea, pe informaţiile partajate prin intermediul mecanismului de cooperare cu autorităţile naţionale în cadrul Comitetului european al coordonatorilor serviciilor digitale, în special cu coordonatorul serviciilor digitale din Irlanda.

Sistemele Temu au fost instituite pentru a limita vânzarea de produse neconforme în Uniunea Europeană. Printre altele, ancheta va analiza sistemele concepute pentru a limita reapariţia comercianţilor necinstiţi suspendaţi anterior, despre care se ştie că au vândut produse neconforme în trecut, precum şi sistemele de limitare a reapariţiei mărfurilor neconforme.

În carul anchetei sunt verificate riscurile legate de concepţia care creează dependenţă a serviciului, inclusiv programele de recompensare de tip joc, şi sistemele pe care Temu le-a instituit pentru a atenua riscurile care decurg dintr-o astfel de concepţie care creează dependenţă, care ar putea avea consecinţe negative asupra bunăstării fizice şi mentale a unei persoane.

De asemenea, este analizată respectarea obligaţiei prevăzute de Actul legislativ privind serviciile digitale de a oferi cercetătorilor acces la datele Temu accesibile publicului şi respectarea obligaţiilor DSA legate de modul în care Temu recomandă utilizatorilor conţinut şi produse. Aceasta include cerinţa de a dezvălui principalii parametri utilizaţi în sistemele de recomandare Temu şi de a oferi utilizatorilor cel puţin o opţiune uşor accesibilă care nu se bazează pe crearea de profiluri.

Temu ar fi pasibil de răspundere în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale în cazul în care suspiciunile Comisiei s-ar dovedi corecte, deoarece aceste deficienţe ar constitui încălcări ale articolelor 27, 34, 35, 38 şi 40 din Regulamentul privind serviciile digitale. Comisia va efectua acum cu prioritate o investigaţie aprofundată.

După iniţierea oficială a procedurii, Comisia va continua să colecteze probe, de exemplu prin trimiterea unor cereri suplimentare de informaţii către Temu sau către părţi terţe sau prin desfăşurarea unor acţiuni de monitorizare sau a unor interviuri.

Iniţierea procedurilor oficiale împuterniceşte Comisia să ia măsuri suplimentare de asigurare a respectării legislaţiei, inclusiv adoptarea unei decizii de neconformitate. De asemenea, Comisia este împuternicită să accepte angajamentele asumate de Temu în vederea remedierii aspectelor care fac obiectul procedurii.

Actul legislativ privind serviciile digitale nu stabileşte niciun termen legal pentru încetarea procedurilor oficiale. Durata unei investigaţii aprofundate depinde de mai mulţi factori, inclusiv de complexitatea cazului, de măsura în care societatea în cauză cooperează cu Comisia şi de exercitarea dreptului la apărare.

În plus, iniţierea procedurii oficiale nu aduce atingere rezultatului acesteia sau oricărei alte proceduri pe care Comisia poate decide să o iniţieze în temeiul altor articole din Actul legislativ privind serviciile digitale.

De asemenea, aceasta nu împiedică eventualele măsuri de asigurare a respectării legislaţiei care pot fi luate de autorităţile naţionale de protecţie a consumatorilor din cadrul Reţelei de cooperare în materie de protecţie a consumatorului (CPC) în ceea ce priveşte respectarea de către Temu a obligaţiilor care îi revin în temeiul legislaţiei Uniunii privind protecţia consumatorilor. Comisia îşi va continua eforturile de cooperare cu autorităţile naţionale în ceea ce priveşte asigurarea respectării Regulamentului privind serviciile digitale, inclusiv prin intermediul grupului de lucru dedicat consumatorilor şi pieţelor online al Comitetului european al coordonatorilor serviciilor digitale.

În mod similar, iniţierea procedurilor oficiale nu împiedică nici acţiunile şi deciziile care pot fi luate de autorităţile de supraveghere a pieţei în temeiul Directivei privind siguranţa generală a produselor (Regulamentul privind siguranţa generală a produselor începând cu 13.12.2024).

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

O avocată din București a tocmit un asasin să ucidă trei persoane implicate în moartea fiului ei

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fac, joi, percheziţii la locuinţa unei avocate suspectate de instigare la omor calificat.  

INSP: 103 cazuri de infecţie cu virusul West Nile, înregistrate din 3 iunie până în prezent. 20 de decese

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat că, de la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile - 3 iunie - până joi, au fost înregistrate 103 de cazuri, dintre care 75 confirmate şi 28 probabile.

Guvernul vrea să împrumute și mai mulți bani și nu se oprește aici. La cât a revizuit necesarul

Guvernul a revizuit necesarul de împrumut de la 217 miliarde la 235 de miliarde de lei și ar putea decide până la sfârșitul anului să împrumute în avans și pentru anul următor, având în vedere alegerile și schimbarea Executivului din decembrie.  

Temu, în vizorul Uniunii Europene. Platforma chineză este acuzată că a vândut produse ilegale

Comisia Europeană a iniţiat proceduri oficiale pentru a evalua dacă este posibil ca Temu să fi încălcat Actul legislativ privind serviciile digitale în domenii legate de vânzarea de produse ilegale, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Un cuplu de israelieni, arestat pentru spionaj în beneficiul Iranului

Poliţia din Israel a anunţat joi arestarea unui cuplu de israelieni acuzat de spionaj în favoarea Iranului, ultimul caz dintr-o serie de arestări pentru spionaj în câteva săptămâni, relatează AFP.

Hamas nu vrea un armistiţiu temporar în Fâşia Gaza. „Susţine o încheiere permanentă, nu temporară, a războiului”

Un responsabil al Hamas a declarat joi că gruparea islamistă palestiniană respinge ideea unui "armistiţiu temporar" în Fâşia Gaza, relatează AFP.

Cum au reușit oamenii de știință să reconstruiască chipul unui „vampir” polonez care a trăit în urmă cu 400 de ani

Îngropată cu picioarele legate cu un lanţ prevăzut cu un lacăt şi cu o seceră de fier plasată în zona gâtului, "Zosia" nu ar fi trebuit să mai poată să se întoarcă vreodată din morţi, informează Reuters.

Un bărbat din Arad care s-a dat drept consilier al ministrului de Interne este cercetat pentru trafic de influenţă

Un bărbat care s-a dat drept consilier al ministrului de Interne este cercetat pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a cerut şi primit mii de euro în schimbul unor promisiuni de angajare în unităţi ale Ministerului Afacerilor Interne.

Rihanna, fotografii emoționante de familie. Cum arată RZA și Riot, cei doi fii ai săi. FOTO

Pe măsură ce se apropie sezonul sărbătorilor, brandul pe care Rihanna îl deține a lansat campania sa de sărbători 2024, care o prezintă pe vedetă alături de doi invitați foarte speciali - fiii ei cu A$AP Rocky, RZA și Riot.

Fost consilier pentru Securitate Națională SUA: “ Vladimir Putin îl consideră pe Donald Trump o țintă ușoară”

Alegerile prezidențiale din SUA prezintă un interes major în toată lumea, rezultatul acestora putând schimba dramatic relațiile de putere și alianțele politice, economice și militare actuale.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.