Shervin Hajipour, câştigătorul iranian al premiului Grammy, condamnat la aproape patru ani de închisoare

Shervin Hajipour, câştigătorul iranian al premiului Grammy, condamnat la aproape patru ani de închisoare
📅 2024-04-12

Cântăreţul şi compozitorul în vârstă de 26 de ani a spus pe pagina sa de Instagram vineri că i s-a interzis să călătorească în străinătate pentru doi ani. Pe lângă închisoare, un tribunal i-a ordonat să producă muzică despre "crimele Americii împotriva umanităţii".

Iniţial nu au existat comentarii din partea justiţiei cu privire la hotărâre.

Hajipour a impresionat milioane de persoane din întreaga lume cu balada sa "Baraye" ("Pentru") în timpul demonstraţiilor declanşate în toamna anului 2022 de decesul tinerei Mahsa Amini după ce a fost reţinută de poliţie.

În cântec, artistul a dat o voce miilor de tineri, în principal, care au manifestat împotriva politicilor represive din Iran. Protestele au fost cele mai ample din istoria Republicii Islamice şi au atras represalii dure împotriva participanţilor.

La scurt timp după lansarea cântecului, artistul a fost arestat şi mai târziu a trebuit să-şi ceară scuze sub aparenta constrângere din partea autorităţilor.

În urmă cu aproximativ un an, cântecul a fost onorat cu un Grammy. În ianuarie, Hajipour a lansat un nou cântec critic pentru prima dată de la lansarea "Baraye".

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Oficial american: China ajută Rusia să realizeze „cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică”

China ajută Rusia să realizeze "cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică şi într-un ritm mai crescut decât credeam că este posibil" la începutul războiului din Ucraina, a avertizat vineri un înalt oficial american, relatează AFP.

Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”: „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, vineri seara, din cauza unei amenințări cu bombă.

Cadavrele a patru femei au fost găsite pe o barcă în derivă, în largul coastei Spaniei, în apropiere de Cartagena

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei.

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa de discuri se luptă pentru compensarea artiştilor

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că casa de discuri a cântăreţei Universal Music, şi aplicaţia chineză de videoclipuri scurte rămân în conflict.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..