Scholz: „Rusia trebuie să pună capăt războiului cu Ucraina pentru a preveni amplasarea rachetelor americane în Germania”

Scholz: „Rusia trebuie să pună capăt războiului cu Ucraina pentru a preveni amplasarea rachetelor americane în Germania”
📅 2024-10-18

El și-a exprimat, de asemenea, regretul că Rusia nu respectă acordurile privind controlul armelor.

„Primul lucru pe care Rusia ar trebui să-l facă (pentru a împiedica Germania să găzduiască arme americane - n.r.) este să pună capăt oribilului său război agresiv împotriva Ucrainei și să renunțe la încercarea de a cuceri o țară întreagă”, a spus cancelarul german.

Scholz a declarat că desfășurarea de rachete americane pe teritoriul Germaniei ar servi ca un factor de descurajare, asigurându-se că Germania nu se va confrunta cu un atac.

Relațiile cu Rusia, pe muchie de cuțit

De asemenea, el a respins îngrijorările conform cărora desfășurarea planificată a sistemelor de rachete americane ar putea duce la escaladarea relațiilor cu Rusia, potrivit Ukraiska Pravda.

Scholz consideră că Germania „are nevoie de forțe și capacități de descurajare în plus față de ceea ce avem deja, cum ar fi rachetele de croazieră și armele convenționale cu rază lungă de acțiune”.

În plus, cancelarul a menționat că nu poate decât să își exprime regretul „în numele NATO” cu privire la „disprețul masiv al Rusiei față de toate acordurile de control al armelor din ultimele decenii”.

„Ne-am dori cu toții să trăim într-o lume în care controlul armelor să fie din nou semnificativ. Dar, în acest moment, este vorba despre asigurarea securității noastre prin descurajarea necesară pentru a preveni războiul”, a subliniat Olaf Scholz.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Un bătrân din Arad este în stare gravă după ce şi-ar fi dat foc în scara unui bloc

Un bărbat de 75 de ani, din oraşul Arad, este în stare gravă după ce şi-ar fi dat foc în scara unui bloc, vineri dimineaţă, mai multe echipaje de pompieri şi poliţişti fiind la faţa locului.

Fiica legendarului cineast Clint Eastwood a fost arestată şi acuzată de „violenţă domestică”

Fiica legendarului cineast Clint Eastwood a fost arestată şi acuzată de „violenţă domestică”.

ÎPS Teodosie, despre zilele de post: Nu vă luaţi după medic în cele sufleteşti. Medicul nu are pregătire duhovnicească

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a făcut noi declarații controversate, după ce a fost întrebat de o persoană cu boală neurologică dacă poate cere dezlegare de la duhovnic să mănânce frupt în zi de post.

Traficul rutier, îngreunat din cauza ceţii, în mai multe județe din țară. Vizibilitatea, scăzută sub 200 de metri

Traficul rutier este îngreunat, vineri dimineaţă, din cauza ceţii, în judeţele Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vaslui şi Vrancea, unde vizibilitatea este scăzută sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Cei trei fraţi daţi dispăruţi în Hunedoara şi găsiţi apoi în Serbia au fost aduşi în ţară împreună cu tatăl lor

Cei trei fraţi care au fost daţi dispăruţi din judeţul Hunedoara şi care joi au fost depistaţi în Serbia, alături de tatăl lor, au fost aduşi în România, pe la Porţile de Fier, judeţul Mehedinţi. Copiii şi tatăl au fost urcaţi în maşini separate.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.