Putin a dat un ordin de o „importanţă vitală” pentru Rusia în faţa „noilor ameninţări în creştere”. Anunțul președintelui rus

Putin a dat un ordin de o „importanţă vitală” pentru Rusia în faţa „noilor ameninţări în creştere”. Anunțul președintelu
📅 2024-11-22

"Vom continua aceste teste, mai ales în condiţii de luptă, în funcţie de situaţia şi de natura ameninţărilor ce vizează securitatea Rusiei", a spus Putin la o reuniune cu responsabili militari ruşi de la care au fost transmise imagini la televiziune.

"Nu există contramăsuri împotriva unei asemenea rachete, nu există astăzi în lume mijloace de a o intercepta. Şi voi sublinia încă o dată că vom continua să testăm acest nou sistem. Este necesar să începem producţia de serie", a indicat liderul de la Kremlin.

El a susţinut că Rusia dispune de o "rezervă" de rachete de acest tip "pregătite pentru utilizare" şi că "nimeni altcineva în lume" nu are la ora actuală un asemenea armament. Potrivit liderului de la Kremlin, dezvoltarea unor rachete de acest fel este de o "importanţă vitală" pentru Rusia în faţa "noilor ameninţări în creştere".

Racheta Oreşnik a fost introdusă recent în arsenalul militar rus şi este echipată cu şase focoase, fiecare dintre acestea având la rândul lor câte şase submuniţii. Potrivit Kievului, Rusia dispune de un număr foarte mic de rachete de acest tip, nu mai mult de zece unităţi, şi toate acestea sunt prototipuri fabricate înaintea de a începe producţia de masă.

Racheta lansată joi de Rusia şi care pe traiectoria sa finală a atins o viteză de peste Mach 11 (de peste 11 ori viteza sunetului) nu a avut însă încărcături explozive, lovindu-şi ţinta doar prin forţa cinetică, iar decizia Moscovei de a recurge la această armă trebuie înţeleasă ca un avertisment adresat Occidentului, a transmis Kremlinul.

Moscova afirmă că a folosit această rachetă împotriva unei infrastructuri militare în oraşul ucrainean Dnipro, unde se află şi uzina de rachete şi tehnologie spaţială Iujmaş, ca răspuns în urma primelor atacuri ucrainene cu rachete americane ATACMS şi britanice Storm Shadow asupra unor ţinte militare în Rusia, după ce Kievul a fost autorizat de SUA şi Marea Britanie să lovească în profunzimea teritoriului rus cu aceste rachete ce au o rază de acţiune de 300 de kilometri.

Moscova consideră aceste atacuri o implicare directă a SUA şi Marii Britanii în război, motivând că localizarea ţintelor prin satelit şi direcţionarea rachetelor către acestea nu pot fi realizate de armata ucraineană fără implicarea ţărilor care i-au furnizat rachetele ATACMS şi Storm Shadow.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris atacul rusesc cu noua rachetă balistică hipersonică drept "o escaladare clară şi severă" şi a cerut un răspuns internaţional ferm la adresa Moscovei. "Lumea trebuie să răspundă. În acest moment, nu avem o reacţie puternică a lumii. Putin este foarte sensibil la asta. El ne pune la încercare, dragi parteneri", a indicat Zelenski.

De partea sa, într-un mesaj către naţiune în care a anunţat joi folosirea rachetei Oreşnik pentru o lovi o fabrică de armament ucraineană, preşedintele rus a ameninţat că, în cazul unei noi "escaladări" în Ucraina, Rusia va răspunde într-un mod "decisiv şi simetric". "Ne rezervăm dreptul de a folosi armele noastre împotriva obiectivelor militare ale acelor ţări care permit ca armele lor să fie folosite împotriva instalaţiilor noastre", a avertizat Putin.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Ucraina solicită noi sisteme antiaeriene după atacul rusesc cu o rachetă hipersonică Oreşnik

Ucraina le va solicita aliaţilor săi occidentali noi sisteme de apărare antiaeriană de ultimă generaţie, după ce Rusia a folosit joi o rachetă balistică hipersonică Oreşnik pentru a lovi o fabrică de armament în oraşul ucrainean Dnipro.  

Putin a dat un ordin de o „importanţă vitală” pentru Rusia în faţa „noilor ameninţări în creştere”. Anunțul președintelui rus

Vladimir Putin a ordonat vineri începerea producţiei de serie şi continuarea testării în condiţii de luptă a noii rachete balistice hipersonice cu rază medie de acţiune Oreşnik, folosită joi pentru a lovi o fabrică de armament în oraşul ucrainean Dnipro.

Țara care tocmai a descoperit că stă pe un zăcământ de aur de peste 80 de miliarde de dolari

China a descoperit un nou zăcământ masiv de aur care conține rezerve în valoare de zeci de miliarde de dolari în provincia Hunan, în timp ce își intensifică eforturile de a spori rezervele interne de minerale strategice.  

Kievul nu intenţionează să se retragă din Kursk, după ce ruşii au recucerit 500 km2. ”Inamicul deține puține rachete Oreşnik

Forţele Kievului nu intenţionează, în acest stadiu, să se retragă din regiunea rusă Kursk din zona de ”aproximativ 800 de kilometri pătraţi” asupra căreia deţin în continuare controlul, declară o sursă de rang înalt din cadrul Statului Major ucrainean.

Ucraina recunoaşte înaintarea rapidă a Rusiei în estul ţării. Temeri de atacuri la Kiev

Ucraina a recunoscut vineri că trupele ruse înaintează rapid în apropiere de Kurahove, punct fierbinte în estul ţării, în plină escaladare a tensiunilor.

Prima reacție a lui Pam Bondi, alegerea lui Donald Trump pentru a conduce Departamentul de Justiție al SUA

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a nominalizat o procuroare veterană și credincioasă aliată pentru șefia Departamentului Justiției.

Preşedintele Joe Biden a calificat drept „scandalos” mandatul de arestare emis de CPI pe numele premierului Israelului

Preşedintele american Joe Biden a calificat drept „scandaloase” mandatele de arestare emise de Curtea Penală Internaţională pentru premierul israelian Benjamin Netanyahu şi fostul său ministru al apărării, Yoav Gallant.

Românii vor putea călători în China fără viză. Motivul pentru care tot mai mulți turiști aleg să viziteze această țară

China a eliminat viza pentru români. Ambasada Chinei în România a făcut vineri anunțul. În plus, autoritățile au mărit perioada de ședere fără viză de la 15 la 30 de zile.

Cameron Diaz și Demi Moore, împreună la 21 de ani de la premiera „Charlie's Angels: Full Throttle”. Cum au fost văzute. FOTO

Cele două actrițe s-au întâlnit la un eveniment hollywoodian la mai bine de 20 de ani după ce au jucat roluri negative în „Charlie's Angels: Full Throttle”.

Pârtia din stațiunea Păltiniș se deschide mai devreme pentru iubitorii de sporturi extreme. Cât costă un skipass

Episodul de iarnă prin care trecem vine și cu o veste bună. Stratul de zăpadă pe pârtii a crescut ajutat, e drept, și de instalații.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.