Mesajul categoric transmis Israelului de Hamas după uciderea lui Yahya Sinwar. „Suntem siguri!”

Mesajul categoric transmis Israelului de Hamas după uciderea lui Yahya Sinwar. „Suntem siguri!”
📅 2024-10-18

Confirmarea morţii sale a venit într-o declaraţie video a oficialului de rang înalt Khalil al-Hayya, numărul 2 al Hamas în Gaza şi principalul negociator al grupării. Al-Hayya afirmă că moartea lui Sinwar nu va face decât să consolideze grupul terorist şi promite că „ocupanţii” vor regreta curând uciderea sa.

Anterior, un alt oficial Hamas de rang înalt, Qasem Naim, recunoscuse moartea lui Sinwar, fără a-l numi. El a afirmat că este „dureros şi chinuitor să pierzi oameni dragi, în special lideri extraordinari ca ai noştri”.

Potrivit CNN, Naim emisese anterior o declaraţie aproape identică în care îl numea pe Sinwar, dar a retras-o la scurt timp după aceea. În a doua declaraţie, numele lui Sinwar a fost eliminat.

Naim a spus că Hamas devene „mai puternică şi mai populară” cu fiecare asasinare a liderilor. „Se pare că Israelul crede că uciderea liderilor noştri înseamnă sfârşitul mişcării noastre şi al luptei poporului palestinian", a afirmat Qasem în declaraţia sa revizuită. „Da, este foarte dureros şi chinuitor să pierzi oameni dragi, în special lideri extraordinari ca ai noştri, dar ceea ce suntem siguri este că în cele din urmă vom fi victorioşi”, a transmis el.

Netanyahu: Moartea lui Sinwar marchează „începutul sfârşitului” războiului 

Vineri, Israelul a efectuat noi lovituri asupra Fâşiei Gaza după ce şi-a reafirmat obiectivul de a zdrobi Hamas şi a dat o lovitură dură mişcării islamiste palestiniene prin uciderea liderului său, Yahya Sinwar.

Moartea liderului Hamas, considerat a fi artizanul atacului fără precedent asupra Israelului din 7 octombrie 2023, marchează „începutul sfârşitului” războiului din Gaza, a declarat premierul israelian Benyamin Netanyahu.

Hamas susţine, în schimb, că moartea lui Sinwar va întări mişcarea.

Şeful Statului Major al armatei israeliene, generalul Herzi Halevi, a asigurat că războiul „nu se va încheia” până când nu vor fi capturaţi toţi autorii atacului şi nu se vor întoarce „toţi ostaticii” reţinuţi în Gaza, cele două obiective declarate ale ofensivei Israelului în teritoriul palestinian.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

O femeie s-a dus să facă o donație, dar a avut parte de șocul vieții. Momentul în care un obiect uriaș cade peste ea | VIDEO

O femeie din India a scăpat nevătămată după ce un rezorvor masiv de apă a căzut peste ea în timp ce traversa strada.  

Sătenii din Las Fierbinți, puși pe jar de apariția lui... Alice! Săptămâna aceasta, comedia a fost lider absolut de audiență

„Cine-i Alice?” – aceasta a fost întrebarea de pe buzele tuturor telespectatorilor, joi seară, de la ora 20:30, în timp ce au urmărit un nou episod Las Fierbinți.

Imaginea uluitoare surprinsă în spațiu. Specialiștii NASA au rămas șocați | FOTO

Telescopul spațial Hubble al agenției spațiale americane a capturat o imagine uimitoare a unui sistem stelar binar numit R Aquarii, care a fost descris ca un "aspersor pentru gazon care a luat-o razna".

Mesajul categoric transmis Israelului de Hamas după uciderea lui Yahya Sinwar. „Suntem siguri!”

Mişcarea palestiniană Hamas a confirmat, vineri, moartea liderului său, Yahya Sinwar, despre care Israelul a spus că a fost ucis miercuri în timpul unui raid la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, relatează CNN.  

Cancelarul Olaf Scholz crede că Germania poate evita extinderea războiului din Ucraina în NATO

Cancelarul german Olaf Scholz a afirmat joi, la summitul UE de la Bruxelles, că ţara sa este cea care trebuie să garanteze că războiul din Ucraina nu se va extinde în NATO, consemnează dpa.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.