Emmanuel Macron îi convoacă pe liderii principalelor partide pentru a discuta despre sprijinul pentru Ucraina

Emmanuel Macron îi convoacă pe liderii principalelor partide pentru a discuta despre sprijinul pentru Ucraina
📅 2024-04-12

Întâlnirea, programată la ora locală 10:30, ar trebui să preceadă o dezbatere, ce va fi urmată de un vot care va avea loc în Parlament pe tema susţinerii Kievului, la cererea lui Emmanuel Macron, dar a cărei dată nu a fost încă stabilită, relatează AFP.

Partidele de opoziţie au criticat în cea mai mare parte recentele luări de poziţie ale preşedintelui Macron, care a sugerat luni că nu poate fi exclusă posibilitatea trimiterii de trupe occidentale în Ucraina în viitor.

Mai mulţi dintre aliaţii europeni ai Franţei, precum şi SUA au respins ideea desfăşurării de trupe în Ucraina, iar preşedintele Macron însuşi a recunoscut că această opţiune nu "întruneşte astăzi consensul". Dar el a spus că vrea să restabilească "ambiguitatea strategică" pentru ca Rusia lui Vladimir Putin să ştie că aliaţii Kievului sunt gata să facă orice pentru a asigura înfrângerea Moscovei pe câmpul de luptă.

Liderul partidului Franţa nesupusă (La France insoumise, stânga radicală), Jean-Luc Melenchon, a denunţat o escaladare verbală "belicoasă" şi "iresponsabilă", în timp ce preşedintele Adunării Naţionale (Rassemblement national, extrema dreaptă), Jordan Bardella, l-a acuzat pe Emmanuel Macron că şi-a "pierdut cumpătul".

Olivier Faure, primul secretar al Partidului Socialist de stânga, a considerat, de asemenea, că un război cu Rusia ar fi o "nebunie" şi i-a cerut preşedintelui "o întâlnire cu liderii partidelor politice".

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Oficial american: China ajută Rusia să realizeze „cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică”

China ajută Rusia să realizeze "cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică şi într-un ritm mai crescut decât credeam că este posibil" la începutul războiului din Ucraina, a avertizat vineri un înalt oficial american, relatează AFP.

Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”: „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, vineri seara, din cauza unei amenințări cu bombă.

Cadavrele a patru femei au fost găsite pe o barcă în derivă, în largul coastei Spaniei, în apropiere de Cartagena

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei.

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa de discuri se luptă pentru compensarea artiştilor

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că casa de discuri a cântăreţei Universal Music, şi aplicaţia chineză de videoclipuri scurte rămân în conflict.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..