Elon Musk a dat în judecată compania OpenAI, pe care a fondat-o, şi pe directorul executiv Sam Altman. Ce acuzații le aduce

Elon Musk a dat în judecată compania OpenAI, pe care a fondat-o, şi pe directorul executiv Sam Altman. Ce acuzații le ad
📅 2024-04-12

În procesul intentat joi seară în Statele Unite se afirmă că Sam Altman şi un cofondator al OpenAI, Greg Brockman, l-au abordat iniţial pe Elon Musk pentru a înfiinţa o companie de sofware-uri open source (accesibile, modificabile, utilizabile şi redistribuibile de către toţi) şi non-profit, pentru a nu permite grupului Google să domine această tehnologie majoră, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Concentrarea companiei susţinute de Microsoft pe obţinerea de bani a încălcat acest contract, au declarat avocaţii lui Elon Musk în procesul intentat la San Francisco. Aceştia au adăugat că firma a păstrat "un secret total" asupra designul GPT-4, cel mai avansat model al său de inteligenţă artificială.

Reprezentanţii OpenAi, Microsoft şi Elon Musk nu au răspuns deocamdată invitaţiei transmise de Reuters pentru a face declaraţii pe această temă.

Elon Musk a co-fondat OpenAI în 2015, dar s-a retras din consiliul de administraţie al start-upului în 2018 şi a devenit unul dintre cei mai virulenţi critici ai săi. De asemenea, el conduce producătorul de vehicule electrice Tesla şi producătorul de rachete SpaceX şi a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari în octombrie 2022. Elon Musk a creat în 2023 o companie proprie de inteligenţă artificială, xAI.

Anul trecut, antreprenorul Sam Altman a fost concediat de fostul consiliu de administraţie al OpenAI, care a declarat că a încercat să apere astfel misiunea companiei de a dezvolta o inteligenţă artificială în beneficiul umanităţii. Câteva zile mai târziu, Sam Altman, susţinut de Microsoft, s-a întors în companie alături de un nou consiliu de administraţie, din care făceau parte membrii săi iniţiali.

OpenAI plănuieşte să numească mai mulţi membri noi în consiliul de administraţie în luna martie, a relatat joi cotidianul The Washington Post.

ChatGPT, robotul conversaţional creat de OpenAI, a devenit aplicaţia software cu cea mai rapidă creştere din lume în şase luni de la lansarea sa în noiembrie 2022. De asemenea, a declanşat lansarea unor roboţi rivali de către Microsoft, Alphabet şi o sumedenie de startup-uri, care au profitat de această publicitate pentru a obţine finanţări de miliarde de dolari.

De la debutul său, ChatGPT a fost adoptat de companii pentru o gamă largă de sarcini, de la rezumatul documentelor până la scrierea de coduri informatice, declanşând o cursă între marile companii din sectorul tehnologiei pentru a lansa produse proprii bazate pe inteligenţa artificială generativă. 

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Oficial american: China ajută Rusia să realizeze „cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică”

China ajută Rusia să realizeze "cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică şi într-un ritm mai crescut decât credeam că este posibil" la începutul războiului din Ucraina, a avertizat vineri un înalt oficial american, relatează AFP.

Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”: „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, vineri seara, din cauza unei amenințări cu bombă.

Cadavrele a patru femei au fost găsite pe o barcă în derivă, în largul coastei Spaniei, în apropiere de Cartagena

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei.

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa de discuri se luptă pentru compensarea artiştilor

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că casa de discuri a cântăreţei Universal Music, şi aplicaţia chineză de videoclipuri scurte rămân în conflict.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..