Concluzia trasă de americani în privința soldaților nord-coreeni aruncați de ruși în luptele din Kursk: „Este clar”

Concluzia trasă de americani în privința soldaților nord-coreeni aruncați de ruși în luptele din Kursk: „Este clar”
📅 2024-12-28

Nord-coreeni înregistrează ”multe pierderi. Multe. Iar noi vedem că armata rusă şi supervizorii nord-coreeni nu sunt interesaţi deloc de supravieţuirea acestor coreeni”, a denunţat în alocuţiunea sa zilnică de vineri preşedintele ucrainean.

”Mai mulţi militari nord-coreeni au murit azi (vineri). Militarii noştri au reuşit să-i ia prizonieri. Însă ei erau foarte grav răniţi şi nu au putut fi salvaţi”, a anunţat el, denunţând ”nebunia de care sunt capabili dictatorii” care trimit militari să fie ucişi ”în lupte în Europa”.

”Se face totul pentru ca să ne fie imposibil să prindem coreeni. Ruşii îi trimit la asalt cu o protecţie minimă”, a subliniat Zelenski.

Serviciile de informaţii sud-coreene dezvăluiau cu câteva ore mai înainte că un militar nord-coreean luat prizonier la 26 decembrie de către uceaineni nu a supravieţuit rănilor.

„Peste 1.000 morți sau răniți”

Washingtonul a dat asigurări tot vineri că ”peste 1.000” de militari desfăşuraţi de Phenian în Rusia pentru a lupta împotriva Ucrainei au fost ucişi sau răniţi în asalturi ”fără speranţă” în regiunea rusă frontalieră Kursk.

”Este clar că comandanţii militari ruşi şi nord-coreeni îi consideră trupe care pot să fie sacrificate”, a adăugat un purtător de cuvînt al Consiliului Securităţii Naţionale americane (NSC) de la casa Albă John Kirby.

”Forţele nord-coreene desfăşoară atacuri masive (...) împotriva ucrainenilor la Kursk. Aceste valuri umane nu au fost foarte eficiente (...). Noi estimăm că, până în prezent, peste 1.000 de persoane au fost rănite” sau ucise, a lansat el, potrivit News.ro.

Luni, Volodimir Zelenski declara că peste 3.000 de militari nord-coreeni au dost ”ucişi sau răniţi” de la angajarea lor alături de forţele ruse, iar Seulul a anunţat un bilanţ de 1.100.

Implicarea unei armate regulate străine constituie o escaladare majoră în invazia lansată în urmă cu aproape trei ani de către Vladimir Putin şi abordează o fază critică, cu mai puţin de o lună înainte de întoarcerea lui Donald Trump la Casa Albă.

Fără „impact semnificativ”

Potrivit Kievului, 12.000 de militari nord-coreeni, inclsuiv ”aproximativ 500 de ofiţeri” şi ”trei generali”, se află în regiunea Kursk, în care armata ucraineană ocupă câteva sute de kilometri pătraţi din august.

Nici Rusia şi nici Coreea de Nord nu au confirmat prezenţa acestui contingent.

Statul Major al forţelor sud-coreene a observat pregătiti care-l fac să creadă că Nordul se pregăteşte să trimită atât noi unităţi în Rusia, ca întăriri sau în vederea înlocuirii celor care luptă deja, câtr şi drone.

Un tratat istoric de apărare reciprocă între Phenian şi Moscova, semnat în iunie, a intrat în vigoare în urmă cu puţin timp, care prevede ”un ajutor militar imediat” în cazul unei agresiuni armate a unei ţări terţe.

”Implicarea nord-coreenilor în aceste lupte nu are un imapct semnificativ”, declarat marţi AFP un purtător de cuvânt al spionajului militar ucrainean (GUR), Evghen Erin.

Potrivit lui Evghen Erin, trupele nord-coreene nu au experienţa războiului modern, împotriva unor drone devenite omniprezente pe câmpul de luptă, şi folosesc ”tactici mai primitive, provenind din al Doilea Război mondial sau de după al Doilea Război Mondial”.

Pe frontul diplomatic, Slovacia a confirmat vineri că este de acord să găzduiască negocieri de pace cu privire la Ucraina, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a apreciat că este ”acceptabil” ca ea să devină o ”platformă” de dialog.

”Dacă coneva vrea să organizeze negocieri de pace în Slovacia, noi vom fi pregătiţi şi vom fi primitori”, a declarat premierul Robert Fico.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

A murit Paul Bamba. Boxerul de 35 de ani a câştigat în urmă cu o săptămână centura WBA Gold Cruiserweight

Campionul mondial WBA Gold Cruiserweight, Paul Bamba, a încetat din viaţă sâmbătă, la doar o săptămână după ce şi-a câştigat centura mondială, relatează Le Figaro.

Concluzia trasă de americani în privința soldaților nord-coreeni aruncați de ruși în luptele din Kursk: „Este clar”

Militari nord-coreeni răniţi au murit în Ucraina după ce au fost luaţi prizonieri, a anunţat Volodimir Zelenski, iar Statele Unite acuză că militarii trimişi de Phenian sunt consideraţi doar carne de tun, relatează AFP.

A câștigat aproape 1,2 miliarde de euro la loterie. Este unul dintre cele mai mari premii din istorie

Un bilet câştigător în valoare de 1,22 miliarde de dolari (aproximativ 1,17 miliarde de euro) a fost vândut la o loterie americană - al cincilea cel mai mare câştig din istorie - anunţă sâmbătă organizatorul, relatează AFP.

Ordonanța-trenuleț se adoptă luni, bugetul la începutul lui 2025. Ce prevede ordonanța tăierilor bugetare

Ordonanța-trenuleț va fi adoptată luni, iar bugetul pe 2025 în prima săptămână a lui ianuarie, au convenit sâmbătă liderii coaliției de guvernare.

Un încărcător pentru toate dispozitivele. USB-C a devenit obligatoriu în UE

Începând cu 28 decembrie 2024 dispozitivele noi trebuie să fie echipate cu un port de încărcare USB-C, ca urmare a intrării în vigoare a Directivei UE privind încărcătorul comun, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

SURSE: Primul tur al prezidențialelor ar putea avea loc la 23 martie 2025. Ce se știe despre "finala" pentru Cotroceni

Noul Executiv va adopta calendarul pentru alegerile prezidentiale în prima ședință de guvern din ianuarie 2025.

„Nașul” inteligenței artificiale trage un semnal de alarmă: A crescut posibilitatea ca IA să distrugă umanitatea în 30 de ani

Informaticianul britanic-canadian Geoffrey Hinton, adesea prezentat drept „nașul” inteligenței artificiale, spune că există între 10% și 20% șanse ca IA să ducă la dispariția omului în trei decenii, deoarece schimbările se produc rapid.

Un cioban din Dolj, găsit mort după ce a plecat cu vitele la păscut. Ce cred autoritățile

Un bărbat de 56 de ani dintr-un sat din judeţul Dolj, care a plecat cu vitele la păscut, a fost găsit mort şi cu urme de violenţă pe corp. Poliţiştii care au deschis o anchetă în urma decesului suspectează că acesta a fost ucis de un animal cornut.

„Niciodată să nu spui niciodată”. Care ar putea fi meseria lui Rafael Nadal după ce și-a încheiat cariera din tenis

Deşi s-a retras din activitatea sportivă în urmă cu doar două luni, Rafael Nadal nu este niciodată departe de terenurile de tenis. Într-un interviu recent a declarat că nu exclude posibilitatea unui viitor ca antrenor.

Zona din România în care există risc însemnat de avalanşă. Mesajul pe care salvamontiştii îl transmit schiorilor | VIDEO

Salvamontiştii prahoveni anunţă că la munte se menţine riscul de producere a unor avalanşe, în special pe versanţii dinspre Valea Prahovei.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.