Benjamin Netanyahu, după moartea liderului Hamas: „Este începutul sfârșitului. Acest război se poate termina mâine”

Benjamin Netanyahu, după moartea liderului Hamas: „Este începutul sfârșitului. Acest război se poate termina mâine”
📅 2024-10-18

Oficialii de la Ierusalim consideră că acesta a avut un rol cheie în planificarea și executarea raidurilor grupării teroriste din 7 octombrie 2023. Atunci, 1.200 de oameni au fost uciși. Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că moartea lui Sinwar oferă șansa păcii în Orientul Mijlociu, dar a avertizat că războiul din Fâșia Gaza nu s-a încheiat.

Armata israeliană a publicat o scurtă înregistrare, realizată cu ajutorul unei drone, în care susține că apare Yahya Sinwar, cu doar câteva clipe înainte că să fie ucis.

Herzi Halevi, șeful de stat major militar israelian: „După o urmărire lungă și hotărâtă care a durat un an întreg, forțele noastre l-au eliminat pe Yahya Sinwar, principalul responsabil pentru masacrul odios din 7 octombrie și pentru moartea și răpirea multor israelieni. Lumea este acum un loc mai bun fără el.”

Anunțul oficial a fost făcut abia după ce analizele ADN au atestat că într-adevar a fost eliminată principala țintă din Gaza.

Aliza Raziel, comisar adjunct și șef al unității criminalistice a poliției israeliene: „Institutul de Cercetări Criminale a produs un profil ADN, pe care l-am introdus în baza de date ADN a Poliției Israelului și am găsit o potrivire cu datele lui Yahya Sinwar.”

Israelienii aveau mostrele genetice ale lui Sinwar de când acesta a fost deținut într-una dintre închisorile din regiune.

El a fost arestat în 1988 pentru rolul jucat în uciderea a doi soldați israelieni și a patru cetățeni palestinieni, suspectați de colaborare cu Israelul. A stat în temniță mai mult de două decenii. A fost eliberat în 2011, alături de peste o mie de deținuți palestinieni, în schimbul unui soldat evreu.

Benjamin Netanyahu, prim-ministru israelian: „Deși acesta nu este sfârșitul războiului din Gaza, este începutul sfârșitului. Pentru oamenii din Fâșia Gaza am un mesaj simplu: acest război se poate termina mâine, se poate termina dacă Hamas își depune armele și ne eliberează ostaticii.”

Lideri din întreaga lume și-au exprimat totuși speranța că acest moment ar putea să însemne sfârșitul războiului.

Joe Biden, președintele SUA: „Este o zi bună pentru întreaga lume. L-am sunat pe Benjamin Netanyahu pentru a-l felicita că l-a prins pe Sinwar. Avea mult sânge pe mâini - sânge american, sânge israelian și al altor cetățeni. Acum este momentul să treacă mai departe, i-am spus să se îndrepte către o încetare a focului în Fâșia Gaza. ”

Hamas l-a ales la conducere pe Yahya Sinwar, în vârstă de 61 de ani, după ce israelienii l-au ucis pe liderul politic al grupării, Ismail Haniyeh, pe 31 iulie, în Teheran.  

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Un bătrân din Arad este în stare gravă după ce şi-ar fi dat foc în scara unui bloc

Un bărbat de 75 de ani, din oraşul Arad, este în stare gravă după ce şi-ar fi dat foc în scara unui bloc, vineri dimineaţă, mai multe echipaje de pompieri şi poliţişti fiind la faţa locului.

Fiica legendarului cineast Clint Eastwood a fost arestată şi acuzată de „violenţă domestică”

Fiica legendarului cineast Clint Eastwood a fost arestată şi acuzată de „violenţă domestică”.

ÎPS Teodosie, despre zilele de post: Nu vă luaţi după medic în cele sufleteşti. Medicul nu are pregătire duhovnicească

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a făcut noi declarații controversate, după ce a fost întrebat de o persoană cu boală neurologică dacă poate cere dezlegare de la duhovnic să mănânce frupt în zi de post.

Traficul rutier, îngreunat din cauza ceţii, în mai multe județe din țară. Vizibilitatea, scăzută sub 200 de metri

Traficul rutier este îngreunat, vineri dimineaţă, din cauza ceţii, în judeţele Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vaslui şi Vrancea, unde vizibilitatea este scăzută sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Cei trei fraţi daţi dispăruţi în Hunedoara şi găsiţi apoi în Serbia au fost aduşi în ţară împreună cu tatăl lor

Cei trei fraţi care au fost daţi dispăruţi din judeţul Hunedoara şi care joi au fost depistaţi în Serbia, alături de tatăl lor, au fost aduşi în România, pe la Porţile de Fier, judeţul Mehedinţi. Copiii şi tatăl au fost urcaţi în maşini separate.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.