Anunț neașteptat al NATO în legătură cu soldații nord-coreeni care ar lupta alături de ruși în Ucraina: "Se poate schimba"

Anunț neașteptat al NATO în legătură cu soldații nord-coreeni care ar lupta alături de ruși în Ucraina: "Se poate schimb
📅 2024-10-18

"În acest stadiu, poziţia noastră oficială este aceea că noi nu putem confirma informaţiile conform cărora nord-coreeni sunt angajaţi activ ca soldaţi în efortul de război (rus)", a declarat Rutte în timpul unei conferinţe de presă la sediul alianţei.

"Însă, desigur, aceasta se poate schimba", a adăugat el, întrebat cu privire la date ale Serviciul Naţional de Informaţii sud-coreean (NIS).

Coreea de Nord a desfăşurat un prim contingent d 1.500 de soldaţi ai forţelor speciale la Vladivostok, în Extremul Orient rus, şi ar urma să trimită alţii în viitorul apropiat, a anunţat vineri NIS.

Acesta din urmă a afirmat, cu imagini prin satelit drept dovadă, că a "detectat între 8 şi 13 (octombrie) că Phenianul a transportat forţele sale speciale în Rusia pe o navă de transport a marinei ruse, confirmând începutul participării militare a Coreei de Nord" la războiul declanşat de Moscova împotriva Ucrainei.

Rutte a precizat că este în "strâns contact" cu partenerii asiatici ai NATO, printre care Coreea de Sud, care a participat joi la reuniunea NATO la nivel de miniştri ai apărării.

Întrebat joi în legătură cu aceşti soldaţi nord-coreeni, despre care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că sunt 10.000 şi că se pregătesc să lupte alături de forţele ruse, noul secretar general al Alianţei a afirmat deja că nu este în măsură să confirme aceste informaţii.

"Coaliţia de criminali, cu Putin, include acum Coreea de Nord", a denunţat miercuri preşedintele ucrainean, dezvăluind că preşedintele rus beneficiază deja de ajutorul Iranului şi al Chinei.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Joe Biden: Uciderea lui Yahya Sinwar este începutul „drumului către pace”. Netanyahu și Hamas îl contrazic

Moartea liderului Hamas Yahya Sinwar este o ocazie de a începe un "drum către pace în Orientul Mijlociu”, a declarat președintele SUA, Joe Biden. Totodată, uciderea acestuia reprezintă și drumul către "un viitor mai bun în Gaza, fără Hamas".

Mesajul noului șef al NATO pentru România, după ultimul incident cu drone rusești din țară: "Aliaţii au căzut de acord”

Șeful NATO, Mark Rutte, şi-a exprimat vineri solidaritatea cu România şi a felicitat autorităţile române şi comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa pentru răspunsul lor rapid şi eficient la ultimul incident cu drone de pe teritoriul ţării.

Moment de sărbătoare pentru fanii BTS. J-Hope și-a încheiat stagiul militar în Coreea de Sud

J-Hope, unul dintre cei 7 membri ai celebrei formaţii BTS, și-a încheiat stagiul militar obligatoriu în Coreea de Sud. După ce a părăsit unitatea militară, artistul a intrat imediat pe o platformă online unde și-a salutat fanii, în direct.  

Cutremur puternic, cu magnitudinea 5,9, raportat vineri. Unde a fost resimțit

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 5,9, a fost raportat, vineri, în largul coastei de est a insulei Honshu, Japonia.

Scenariul teribil lansat de Rusia după asasinarea liderului Hamas. Cine are de suferit în ochii Kremlinului

Kremlinul a oferit prima reacție după ce Israelul l-a ucis pe liderul Hamas, Yahya Sinwar, într-un atac lasnat în Fâșia Gaza.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.