Inteligența Artificială face parte din viața noastră de zi cu zi. Cum am ajuns aici și ce urmează

Inteligența Artificială face parte din viața noastră de zi cu zi. Cum am ajuns aici și ce urmează
📅 2025-01-02

Asistenți virtuali scriu, desenează și chiar prezic boli, dar, în același timp aduc și temeri că piața muncii s-ar putea transforma radical. Fascinantă și înfricoșătoare, AI-ul ridică o întrebare esențială: Cum am ajuns aici și ce urmează?

ChatGPT a schimbat tehnologia, și lumea pentru zeci de ani de-acum încolo. A adus noțiunea de Inteligență Artificială pe buzele tuturor și înspăimântă zeci de milioane de oameni zilnic, că poate rămân fără job. A fost soluția la o problemă pe care nici măcar nu știam că o avem, iar ChatGPT a ajuns la 100 de milioane de utilizatori în doar două luni.

Cele mai mari companii din lume aruncau cu bani și-n stânga și-n dreapta pentru dezvoltarea AI, atât ca produs, cât și intern să ajute ori să înlocuiască angajați. Bursa a răspuns imediat pentru că nu tratam AI-ul ca pe o nevoie, ci ca o oportunitate să-i mulțumim pe investitori. Încă nu știam la ce folosește, dar e o unealtă cool cu care să ne jucăm.

Mii de experți s-au strâns pentru a discuta despre riscurile AI-ului și direcția lui. Au semnat scrisori deschise care cer măsuri stricte, transparență și reglementări, temându-se că această tehnologie ar putea scăpa de sub control. Pentru unii, AI-ul aduce soluții, pentru alții poate fi începutul unor probleme pe care încă nu le înțelegem pe deplin.

Pentru OpenAI a fost ușor să aducă ChatGPT pe piață. Compania era mică, cu puțini angajați și nu aveau nimic de pierdu, chiar dacă ChatGPT putea să spună ceva greșit. Google, Microsoft ori Apple, chiar dacă lucrau la această tehnologie trebuie să fie mai atente în lansare. Dar, cel puțin acum avem Gemini, CoPilot și Apple Intelligenc - Plus Claude, Mistral ori LLama de la Meta. Cu toate acestea, de ce doi ani mai târziu încă avem job-uri iar AI-ul nu face chiar atât de multe lucruri pe cât ne-am fi așteptat?

Zack Kass: „Pe lângă software în sine, a fost nevoie de investiții masive în infrastructură. Nvidia a descoperit AUR-ul, atunci când și-a dat seama că plăcile folosite pentru jocuri, altfel, sunt numai bune pentru calculele complexe pentru funcționarea inteligenței artificiale”.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

CNN Travel: România, printre cele mai bune locuri de vizitat în 2025. „Poţi merge pe stradă fără să te jefuiască cineva”

Pentru turismul din țara noastră anul începe bine. CNN Travel a inclus România printre cele mai bune locuri de vizitat în 2025. Ţara noastră este descrisă ca ”un dar” în aceste timpuri de supra-turism.

Urme mari de dinozauri, descoperite într-o carieră din Marea Britanie. Ce cred cercetătorii

Cel mai mare sit preistoric cu urme de pași de dinozauri, descoperit vreodată în Marea Britanie, a fost excavat într-o carieră de calcar din Oxfordshire.

Cum s-a circulat în vămile din vestul țării după intrarea completă în Schengen. Mărturiile camionagiilor care stateau la cozi

Odată cu intrarea în Schengen, românii care așteptau cu orele să iasă din țară, la această dată, trec frontiera fluierând. Au traversat vămile veseli și relaxați. Unii șoferi de camioane au oprit din reflex, convinși că vor fi controlați.

"Cererea a crescut foarte mult". Noile produse alimentare care sunt tot mai căutate în România. Care sunt prețurile

Brânzeturile fine sunt asociate, de obicei, cu marfa adusă din Franța, Elveția sau Italia. Însă, avem și noi, de ceva vreme, produse rafinate. Clienții sunt dornici să încerce arome și texturi diferite, o sărbătoare pentru papilele gustative.

Au apărut primii turiști care au făcut baie în Marea Neagră, pe 2 ianuarie 2025. „Chiar nu mi se pare rece”

La mare vremea este din ce în ce mai bună, aşa că terasele s-au aglomerat ca în sezon. Și plajele au fost pline de oameni care n-au vrut să rateze nicio rază de soare. Culmea este că unii s-au încumetat să se arunce în valuri.

Cum se prezintă situația financiară a țării. Bugetul pentru 2025 îi dă bătăi de cap lui Tanczos Barna. Când ar putea fi votat

Bugetul pentru 2025 ar putea fi votat la finalul acestei luni. Inițial, discuția a fost pentru prima parte, însă lucrurile s-au schimbat după ce ordonanța austerității a fost adoptată.

Cum s-a văzut aurora boreală în diferite zone ale României. Cercetătorii explică de ce nu e deloc neobișnuită la noi

Începutul de an a fost marcat de un spectacol fascinant pe cerul României. Este vorba, despre o auroră boreală în tonuri roșiatice. Fotografii pasionaţi de fenomenele astronomice au surprins dansul uluitor al luminii.

Returnarea sticlelor a devenit un obicei pentru români. Cât a ajuns rata de colectare a ambalajelor

Romanii au început să-şi facă un obicei din a returna sticlele, dozele şi pet-urile, iar după sărbători îmbelşugate vor să-şi recupereze garanţia.

Autostrăzile promise pentru 2025, în pericol din cauza eliminării facilităților fiscale. Antreprenorii sună alarma

Eliminarea facilităților fiscale din domeniul construcțiilor pune o presiune si mai mare pe prețul lucrărilor, fie că vorbim de case, blocuri ori autostrăzi.

Noul an aduce amenzi mai mari pentru șoferi. Cât vor plăti cei care sunt prinși fără centura de siguranță

În noul an, amenzile rutiere au fost majorate semnificativ. Acestea se calculează ca fiind 5% din salariul minim brut pe economie, majorat recent.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.