Simulare Bacalaureat 2024: Ghid cu tot ce trebuie să știe elevii și părinții celor care au Bac anul acesta

Simulare Bacalaureat 2024: Ghid cu tot ce trebuie să știe elevii și părinții celor care au Bac anul acesta
📅 2025-01-02

Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a este programată să înceapă în săptămâna viitoare

Calendar simulare Bac 2024

Calendarul aprobat de Ministerul Educației stabilește următoarele date și probe:

- Luni, 4 martie: Proba scrisă la Limba și literatura română
- Marți, 5 martie: Proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie)
- Miercuri, 6 martie: Proba la alegere a profilului și specializării
- Joi, 7 martie: Proba scrisă la Limba și literatura maternă
Rezultatele simulării vor fi comunicate pe 15 martie, oferind elevilor și părinților o privire asupra performanțelor și posibilelor direcții de îmbunătățire.

Cum se desfășoară simularea la Bac 2024

Simularea probelor de Bacalaureat începe la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Elevii au la dispoziție trei ore pentru elaborarea fiecărei lucrări scrise, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor.

Conform procedurii privind organizarea simulărilor naționale în anul școlar 2023-2024, la expirarea celor trei ore acordate redactării lucrării scrise, elevii predau lucrările în stadiul în care se află, fără a depăși timpul stabilit. Lucrările vor fi scanate în clasă și apoi corectate digitalizat.

Elevii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim pot părăsi sala de examen după o oră și jumătate de la distribuirea subiectelor. Predarea se face fără a primi subiectele, iar trei elevi rămân în sală până la scanarea ultimei lucrări.

Evaluarea lucrărilor de la simulare Bac 2024

Procedura de evaluare a lucrărilor la simularea Bacalaureatului urmează anumite reguli și etape:

Ca și în cazul simulării Evaluării Naționale, lucrările elevilor vor fi scanate în clasă și apoi corectate digitalizat, asigurând astfel o eficiență sporită în procesul de evaluare.

După finalizarea scanării tuturor lucrărilor, asistenții le introduc într-un plic sigilat, care se păstrează în condiții de securitate până la finalul fiecărei probe. Rezultatele sunt încărcate în aplicația dedicată evaluării digitalizate.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori, distribuirea lucrărilor către aceștia făcându-se în mod aleatoriu prin intermediul platformei destinate evaluării digitalizate. Diferențele semnificative de notare necesită reevaluarea lucrării de către alți doi profesori evaluatori.

Evaluarea se realizează pe baza baremului de evaluare și notare, iar media aritmetică a notelor acordate de fiecare evaluator este calculată de aplicația informatică. Notele extreme sunt eliminate, iar nota finală se calculează pe baza celor două note centrale.

Rezultatele sunt comunicate anonimizat, utilizând codurile individuale. Ministerul Educației încurajează analiza rezultatelor la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții și consiliul profesoral.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Distracție la munte, în ultima zi de vacanță. Aglomerație și cozi interminabile pentru cei care au mers acasă

În stațiunile de munte a fost nebunie pe șosele și pe pârtii. Turiștii au căutat să ia aer curat să schieze și să se bucure cât mai mult cu puțințăde zăpadă. Asta, după ce seara au petrecut.

Ianis Hagi, primul fotbalist român care a marcat în 2025. "Prințul" a înscris un gol superb în derby-ul Scoției | VIDEO

Ianis Hagi a fost titular şi a marcat un gol în meciul câştigat de Glasgow Rangers, scor 3-0, în faţa echipei Celtic Glasgow, în etapa a 21-a a campionatului Scoţiei.

Mega-protest anunțat pe 12 ianuarie în Piața Universității: „Românii aşteaptă de cinci ani încheierea mandatului Iohannis”

Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor anunţă organizarea unui protest, pe 12 ianuarie, în Piaţa Universităţii din Bucureşti. AUR cere reluarea alegerilor cât mai urgent.

„Zi de foc” pentru salvamontiștii de pe pârtia Cavnic în a doua zi din an. Nouă turiști au avut nevoie de îngrijiri medicale

Salvatorii montani din Maramureş anunţă că a doua zi a anului a fost una „de foc”. La Cavnic, nouă turişti au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au accidentat pe pârtie, iar un câine intrat pe pârtie a fost lovit de un schior şi dus la veterinar.

CNN Travel: România, printre cele mai bune locuri de vizitat în 2025. „Poţi merge pe stradă fără să te jefuiască cineva”

Pentru turismul din țara noastră anul începe bine. CNN Travel a inclus România printre cele mai bune locuri de vizitat în 2025. Ţara noastră este descrisă ca ”un dar” în aceste timpuri de supra-turism.

Urme mari de dinozauri, descoperite într-o carieră din Marea Britanie. Ce cred cercetătorii

Cel mai mare sit preistoric cu urme de pași de dinozauri, descoperit vreodată în Marea Britanie, a fost excavat într-o carieră de calcar din Oxfordshire.

Cum s-a circulat în vămile din vestul țării după intrarea completă în Schengen. Mărturiile camionagiilor care stateau la cozi

Odată cu intrarea în Schengen, românii care așteptau cu orele să iasă din țară, la această dată, trec frontiera fluierând. Au traversat vămile veseli și relaxați. Unii șoferi de camioane au oprit din reflex, convinși că vor fi controlați.

"Cererea a crescut foarte mult". Noile produse alimentare care sunt tot mai căutate în România. Care sunt prețurile

Brânzeturile fine sunt asociate, de obicei, cu marfa adusă din Franța, Elveția sau Italia. Însă, avem și noi, de ceva vreme, produse rafinate. Clienții sunt dornici să încerce arome și texturi diferite, o sărbătoare pentru papilele gustative.

Au apărut primii turiști care au făcut baie în Marea Neagră, pe 2 ianuarie 2025. „Chiar nu mi se pare rece”

La mare vremea este din ce în ce mai bună, aşa că terasele s-au aglomerat ca în sezon. Și plajele au fost pline de oameni care n-au vrut să rateze nicio rază de soare. Culmea este că unii s-au încumetat să se arunce în valuri.

Cum se prezintă situația financiară a țării. Bugetul pentru 2025 îi dă bătăi de cap lui Tanczos Barna. Când ar putea fi votat

Bugetul pentru 2025 ar putea fi votat la finalul acestei luni. Inițial, discuția a fost pentru prima parte, însă lucrurile s-au schimbat după ce ordonanța austerității a fost adoptată.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.