Simulare Bacalaureat 2024: Ghid cu tot ce trebuie să știe elevii și părinții celor care au Bac anul acesta

Simulare Bacalaureat 2024: Ghid cu tot ce trebuie să știe elevii și părinții celor care au Bac anul acesta
📅 2024-04-12

Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a este programată să înceapă în săptămâna viitoare

Calendar simulare Bac 2024

Calendarul aprobat de Ministerul Educației stabilește următoarele date și probe:

- Luni, 4 martie: Proba scrisă la Limba și literatura română
- Marți, 5 martie: Proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie)
- Miercuri, 6 martie: Proba la alegere a profilului și specializării
- Joi, 7 martie: Proba scrisă la Limba și literatura maternă
Rezultatele simulării vor fi comunicate pe 15 martie, oferind elevilor și părinților o privire asupra performanțelor și posibilelor direcții de îmbunătățire.

Cum se desfășoară simularea la Bac 2024

Simularea probelor de Bacalaureat începe la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Elevii au la dispoziție trei ore pentru elaborarea fiecărei lucrări scrise, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor.

Conform procedurii privind organizarea simulărilor naționale în anul școlar 2023-2024, la expirarea celor trei ore acordate redactării lucrării scrise, elevii predau lucrările în stadiul în care se află, fără a depăși timpul stabilit. Lucrările vor fi scanate în clasă și apoi corectate digitalizat.

Elevii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim pot părăsi sala de examen după o oră și jumătate de la distribuirea subiectelor. Predarea se face fără a primi subiectele, iar trei elevi rămân în sală până la scanarea ultimei lucrări.

Evaluarea lucrărilor de la simulare Bac 2024

Procedura de evaluare a lucrărilor la simularea Bacalaureatului urmează anumite reguli și etape:

Ca și în cazul simulării Evaluării Naționale, lucrările elevilor vor fi scanate în clasă și apoi corectate digitalizat, asigurând astfel o eficiență sporită în procesul de evaluare.

După finalizarea scanării tuturor lucrărilor, asistenții le introduc într-un plic sigilat, care se păstrează în condiții de securitate până la finalul fiecărei probe. Rezultatele sunt încărcate în aplicația dedicată evaluării digitalizate.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori, distribuirea lucrărilor către aceștia făcându-se în mod aleatoriu prin intermediul platformei destinate evaluării digitalizate. Diferențele semnificative de notare necesită reevaluarea lucrării de către alți doi profesori evaluatori.

Evaluarea se realizează pe baza baremului de evaluare și notare, iar media aritmetică a notelor acordate de fiecare evaluator este calculată de aplicația informatică. Notele extreme sunt eliminate, iar nota finală se calculează pe baza celor două note centrale.

Rezultatele sunt comunicate anonimizat, utilizând codurile individuale. Ministerul Educației încurajează analiza rezultatelor la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții și consiliul profesoral.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Oficial american: China ajută Rusia să realizeze „cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică”

China ajută Rusia să realizeze "cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică şi într-un ritm mai crescut decât credeam că este posibil" la începutul războiului din Ucraina, a avertizat vineri un înalt oficial american, relatează AFP.

Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”: „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, vineri seara, din cauza unei amenințări cu bombă.

Cadavrele a patru femei au fost găsite pe o barcă în derivă, în largul coastei Spaniei, în apropiere de Cartagena

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei.

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa de discuri se luptă pentru compensarea artiştilor

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că casa de discuri a cântăreţei Universal Music, şi aplicaţia chineză de videoclipuri scurte rămân în conflict.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..