5 ore şi jumătate a durat drumul de la Bucureşti până la Sinaia, un record nefericit al acestor sărbători. Turiştii au îndurat chinul traficului pentru că ştiau că sus pe munte îi așteaptă derdelușul și pârtia cu zăpadă.
Primele coloane s-au format pe șoseaua de centură a Ploieștiului. A urmat apoi Nistoreștiul unde ore în șir traficul părea încremenit.
Șofer: ”Cred că am 10 km într-o oră jumătate”.
Cei care stăteau în trafic s-au trezit cu colindătorii peste ei.
Şi drumul spre Poiana Brașov a fost o coloană neîntreruptă de mașini, pe mai bine de 5 kilometri.
Pentru că autobuzele erau prinse și ele în coloană, aceste tinere au încercat să facă autostopul.
Ninsoarea de poveste a risipit repede toate supărările.
Turist: "Ne distrăm, ne bucurăm de zăpadă, pentru că în ultimii ani nu prea a fost".
Turistă: "Suntem din Onești, am venit cu toată trupă de șoc, cu un bebeluș de cinci luni pentru distracție și aer liber după sărmăluțe și salată de boeuf".
Pârtiile s-au umplut şi ele în ciuda cetii care a pus stăpânire pe Masivul Postăvaru.
Dincolo de aglomeraţia de pe drum, vremea le-a făcut o bucurie celor veniți la munte. După ultimele ninsori stratul de zăpadă de pe pârtiile din Poiană Braşov depășește o jumătate de metru.
Nebunia de pe drum s-a mutat în centrul Brașovului. Sunt mii de turiști fericiți că au ajuns, în sfârșit, la destinaţie iar aici, după cum vedeţi, au găsit și iarna pe care o căutau.
Cei care vor să schieze trebuie să știe că Poiana Braşov are toate pârtiile şi instalaţiile de transport funcţionale.
Nu la fel stau lucrurile pe Valea Prahovei. La Buşteni este amenajată doar pista de săniuș. La Azuga, administratorii Pârtiei Sorica vor porni telegondola dar avertizează că zăpada e foarte subțire şi pot apărea pietrele. La Sinaia, după 4 zile de pauză din cauza condițiilor meteo nefavorabile, administratorii domeniului schiabil spera să nu mai fie viscol ca să dea drumul instalaţiilor de transport pe cablu. Pe Platoul Bucegilor e zăpada destulă, pârtiile sunt impecabile.