România a cumpărat din Israel un sistem de luptă anti-drone. Cum funcționează arma de 60 de milioane de dolari | VIDEO

România a cumpărat din Israel un sistem de luptă anti-drone. Cum funcționează arma de 60 de milioane de dolari | VIDEO
📅 2025-01-06

Elbit Systems Ltd. anunţă că a obţinut un contract în valoare de aproximativ 60 de milioane de dolari pentru furnizarea către o ţară europeană NATO a sistemelor sale multistrat (multi-layered) de luptă împotriva avioanelor fără pilot (Counter Unmanned Aerial Systems - C-UAS). Contractul va fi implementat pe o perioadă de 3 ani. Surse oficiale au declarat pentru News.ro că beneficiara acestui contract este România.

”Elbit Systems Ltd. a obţinut un contract în valoare de aproximativ 60 de milioane de dolari pentru furnizarea către o ţară europeană NATO a sistemelor sale multistrat (multi-layered) de luptă împotriva avioanelor fără pilot (Counter Unmanned Aerial Systems - C-UAS). Contractul va fi implementat pe o perioadă de 3 ani”, anunţă compania.

Elbit Systems va livra, în cadrul contractului, sistemul modular ReDrone™ Counter-UAS. Această soluţie integrează radarul avansat DAiR, senzori de intelligence semnal (SIGINT), măsuri de combatere electronică (EW) şi sarcini utile electro-optice (EO) pentru zi şi noapte, oferind o imagine aeriană completă şi îmbunătăţită, împreună cu capabilităţi avansate de atac electronic.

De ce este capabil sistemul ReDrone

Sistemul modular, multi-senzor şi multi-misiune ReDrone face parte din portofoliul avansat de EW, radare şi SIGINT al Elbit. Acesta depăşeşte performanţele senzorilor activi şi pasivi convenţionali, permiţând detectarea şi localizarea rapidă a mai multor drone simultan, utilizând diverse canale de comunicare în zona protejată. Sistemul ReDrone poate detecta, identifica, localiza, urmări şi neutraliza drone ostile de tip UAS, atât pe timp de zi, cât şi noaptea, în medii urbane sau rurale şi în orice condiţii meteorologice. Sistemul este disponibil în configuraţii fixe şi mobile, ce pot fi montate pe platforme de vehicule pentru a asigura o flexibilitate operaţională sporită.

De asemenea, integrează capacităţi avansate C4I (comandă şi control), facilitând gestionarea eficientă a misiunilor.

„Acest contract, încheiat în contextul intensificării ameninţărilor reprezentate de sistemele aeriene fără pilot, continuă seria de acorduri obţinute de compania noastră în domeniul C-UAS. Suntem onoraţi că încă o ţară membră NATO a ales soluţiile noastre, confirmând încă o dată eficienţa şi fiabilitatea sistemelor noastre, bazate pe expertiza avansată în tehnologii EW, SIGINT, radar şi EO”, a declarat Oren Sabag, director general al Elbit Systems ISTAR & EW.

Elbit Systems este o companie internaţională, lider în domeniul tehnologiei de apărare, care dezvoltă, produce, integrează şi susţine o gamă largă de soluţii de ultimă generaţie în multiple domenii.

Valorificând ecosistemul tehnologic al Israelului, Elbit Systems le permite clienţilor să facă faţă provocărilor şi să depăşească ameninţările pe câmpul de luptă.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo pentru fiecare regiune

Vremea se încălzeşte până pe data de 10 ianuarie în toate regiunile ţării, astfel încât valorile termice atât cele maxime cât şi cele minime se vor situa peste mediile multianuale caracteristice în această lună.

România a cumpărat din Israel un sistem de luptă anti-drone. Cum funcționează arma de 60 de milioane de dolari | VIDEO

România a cumpărat de la o companie israeliană un sistem de luptă anti-drone în valoare de 60 de milioane de dolari. Achiziția sofisticatei arme vine în contextul în care în România cad cu regularitate drone folosite de Rusia în invadarea Ucrainei.  

Ai probleme cu somnul? Învață să dormi bine de la oamenii care trăiesc aproape de Polul Nord

Crezi că e o provocare să adormi? Ia gândește-te la oamenii care trăiesc nopți polare, de până la 2 luni. Și apoi zile polare, în care soarele nu apune niciodată. Astea sunt condiții grele de somn.

Un bătrân a fost găsit mort într-un club al pensionarilor din Mangalia. Ce a dezvăluit autopsia

Un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost găsit mort, duminică, într-un club al pensionarilor din Mangalia, iar poliţiştii au stabilit inițial că victima a decedat după ce ar fi fost agresată de un bărbat de 71 de ani.

La 10 ani de la atacul jihadist care i-a ucis 12 oameni, Charlie Hebdo publică un număr special în care râde de Dumnezeu

La 10 ani de la atacul jihadist care i-a ucis 12 oameni, revista Charlie Hebdo publică un număr special în care râde de Dumnezeu. ”Cheful de râs nu va dispărea niciodată”, a declarat directorul celebrei publicații franceze.  

Expert Forum: ”Ordonanţa Trenuleţ face doar schimbări cosmetice în chestiunea explozivă a banilor în politică”

Organizația Expert Forum cere Guvernului, Parlamentului şi AEP, într-o scrisoare deschisă, să ia măsuri pentru a creşte transparenţa finanţării politice şi să responsabilizeze partidele cu privire la cheltuirea fondurilor publice.

AIEA a detectat explozii puternice în apropierea centralei nucleare ucrainene Zaporojie

AIEA staţionaţi în Ucraina au informat duminică seară că au auzit explozii puternice în apropierea centralei nucleare ucrainene din Zaporojie, aflată sub ocupaţie rusă, informează luni EFE.

Rusia înaintează în Ucraina ”într-un ritm accelerat” și revendică cucerirea oraşului Kurahove, după o bătălie de trei luni

Rusia revendică luni cucerirea oraşului minier Kurahove, în estul Ucrainei, după o bătălie de aproape trei luni, şi apreciază că această cucerire îi va permite să obţină controlul întregii regiuni Doneţk ”într-un ritm accelerat”, relatează AFP.

Un bărbat înarmat cu un cuţit a încercat să intre în biroul premierului belgian

Un bărbat înarmat cu un cuţit a încercat luni să intre în clădirea în care se află biroul premierului în exerciţiu al Belgiei, Alexander De Croo.

Salvamont România a avut în 24 de ore cele mai multe intervenții din istoria sa. Cele mai multe accidente - la săniuțe

Salvatorii montani marchează un record nedorit: în ultimele 24 de ore au înregistrat cele mai multe intervenții de urgență de când există Salvamont în România. 180 de persoane au avut nevoie de ajutor și peste 120 au ajuns de pe pârtie, la spital.  

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.