Când se va lua decizia finală privind aderarea completă a României și Bulgariei la spațiul Schengen. Anunțul lui Orban

Când se va lua decizia finală privind aderarea completă a României și Bulgariei la spațiul Schengen. Anunțul lui Orban
📅 2024-11-23

Declarația a fost făcută la Budapesta unde au avut loc discuții informale între miniștrii de interne din România, Bulgaria, Ungaria și Austria. Decizia finală ar urma să fie luată pe 12 decembrie, la Bruxelles.

Întâlnirea celor 4 miniștri de interne a avut loc la Budapesta pentru că Ungaria deține acum președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Acest statut îi conferă un rol important în decizii majore, precum extinderea Spațiului Schengen. S-au reunit la aceeași masă oficialii din România, Bulgaria, Ungaria și Austria.

Viktor Orban - președintele Consiliului uniunii Europene: ”Am convenit că toate cele 4 țări vor munci necontenit ca de la 1 ianuarie România să devină membră a spațiului Schengen nu doar pe cale aeriană și maritimă, dar și terestră, decizie care este nevoie să fie luată de toți miniștrii de interne ai UE.”

Decizia finală privind aderarea completă a României și Bulgariei ar urma să fie luată pe 12 decembrie, la Bruxelles, la Consiliul Justiție și Afaceri Externe.

Dacă toți miniștrii de interne din Uniunea Europeană vor fi de acord, nu vom mai avea controale la granițele terestre din Spațiul Schegen.

Marcel Ciolacu - premierul României: ”Am avut acum câteva zile o discuție telefonică cu cancelarul Austriei, domnul Nehammer, în care i-am transmis că România își asumă pe deplin responsabilitatea pentru protecția frontierelor externe ale Uniunii Europene.”

Până de curând, Austria a fost țara care a blocat aderarea completă a României și Bulgariei la spațiul de liberă circulație, invocând un val de migranți dinspre noi.

Discuțiile informale de la Budapesta au avut un rezultat pozitiv, scrie președinta Comisia Uniunii Europene, Ursula von der Leyen. Șefa UE subliniază în mesajul său că România și Bulgaria aparțin pe deplin spațiului Schengen. Dacă acum Austria s-a răzgândit, în ultimele zile au apărut informații că de data aceasta o altă țară - Olanda - nu și-ar mai da acordul.

Cătălin Predoiu - ministrul afacerilor interne:
Am convenit astăzi un pachet de măsuri de consolidare a frontierelor. Vom contribui și noi alături de celelalte țări, inclusiv Bulgăria, la contingentul comun de 100 de polițiști de frontieră care vor fi dislocați pe granița turco-bulgară şi evident, la celelalte măsuri de cooperare polițienească”.

Următorul pas este ca Ungaria să înainteze un memoriu care să fie validat de miniștrii de interne ai statelor membre la Consiliul din decembrie.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Au descoperit un pitic de grădină făcut în totalitate din ecstasy. ”Din când în când întâlnim lucruri speciale”

Polițiștii din Olanda au descoperit în timpul unei descinderi un pitic de grădină făcut în totalitate din ecstasy. Gnomul cântărea 2 kilograme de drog pur.  

Traficul feroviar, afectat de vântul puternic, ploi şi ninsori viscolite, în judeţele aflate sub coduri meteo. FOTO

Traficul feroviar este afectat, vineri seară, de vântul puternic, ploi şi ninsori viscolite, în judeţele aflate sub avertizări meteo Cod galben şi Cod portocaliu.

Franţa şi Marea Britanie se angajează să lupte împotriva „putinizării” lumii. „Vom face tot ce este necesar”

Şefii diplomaţiilor din Marea Britanie şi Franţa, David Lammy şi Jean-Noel Barrot, s-au întâlnit vineri, în prima vizită bilaterală la Londra a unui ministrul francez de externe din ultimii de şase ani.  

Horoscop 23 noiembrie 2024, cu Neti Sandu. O zodie trebuie să cheltuie cu măsură banii

Horoscop 23 noiembrie 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile PRO TV. O zi destul de bună. O să ne ocupăm și de casă și de familie și printre picături să ne ocupam si de noi ca sa ne reface potentialul.

Ucraina atacă Biserica Ortodoxă Română. Decizie bizară a Serviciului de Securitate

Avocatul Eugen Pătraş, care este iniţiatorul constituirii Bisericii Ortodoxe Române din Ucraina, afirmă că a primit interdicţia de a pătrunde pe teritoriul statului ucrainean pe o perioadă de trei ani.

Ucraina solicită noi sisteme antiaeriene după atacul rusesc cu o rachetă hipersonică Oreşnik

Ucraina le va solicita aliaţilor săi occidentali noi sisteme de apărare antiaeriană de ultimă generaţie, după ce Rusia a folosit joi o rachetă balistică hipersonică Oreşnik pentru a lovi o fabrică de armament în oraşul ucrainean Dnipro.  

Putin a dat un ordin de o „importanţă vitală” pentru Rusia în faţa „noilor ameninţări în creştere”. Anunțul președintelui rus

Vladimir Putin a ordonat vineri începerea producţiei de serie şi continuarea testării în condiţii de luptă a noii rachete balistice hipersonice cu rază medie de acţiune Oreşnik, folosită joi pentru a lovi o fabrică de armament în oraşul ucrainean Dnipro.

Țara care tocmai a descoperit că stă pe un zăcământ de aur de peste 80 de miliarde de dolari

China a descoperit un nou zăcământ masiv de aur care conține rezerve în valoare de zeci de miliarde de dolari în provincia Hunan, în timp ce își intensifică eforturile de a spori rezervele interne de minerale strategice.  

Kievul nu intenţionează să se retragă din Kursk, după ce ruşii au recucerit 500 km2. ”Inamicul deține puține rachete Oreşnik

Forţele Kievului nu intenţionează, în acest stadiu, să se retragă din regiunea rusă Kursk din zona de ”aproximativ 800 de kilometri pătraţi” asupra căreia deţin în continuare controlul, declară o sursă de rang înalt din cadrul Statului Major ucrainean.

Ucraina recunoaşte înaintarea rapidă a Rusiei în estul ţării. Temeri de atacuri la Kiev

Ucraina a recunoscut vineri că trupele ruse înaintează rapid în apropiere de Kurahove, punct fierbinte în estul ţării, în plină escaladare a tensiunilor.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.