În zilele de luni, se poate modifica programul, dar doar în situaţii excepţionale şi cu aprobarea inspectoratelor şcolare.
”În cursul zilei de 19.11.2024 a avut loc o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali în cadrul căreia a fost discutată şi modalitatea de pregătire a unităţilor de învăţământ în care vor fi organizate secţii de votare, potrivit celor stabilite în şedinţa Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor”, a transmis, miercuri, Ministerul Educaţiei.
În cadrul discuţiilor s-au transmis recomandări. Astfel, în zilele de vineri nu se impune suspendarea cursurilor la nivelul unităţilor de învăţământ.
”În zilele de luni, doar în situaţii excepţionale, unităţile de învăţământ pot aproba modificări de program (ex.: decalarea orei de începere a programului), în funcţie de situaţia specifică de la nivelul fiecărei şcoli. Eventualele situaţii de acest tip vor fi comunicate cu celeritate inspectoratelor şcolare judeţene. În zilele de luni nu se recomandă suspendarea cursurilor decât în situaţii care nu permit derularea procesului educaţional în condiţii de siguranţă şi cu aprobarea prealabilă a inspectorului şcolar general”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.
Orice modificare de program va fi comunicată în cel mai scurt timp părinţilor şi elevilor.
Preşedintele AEP, Toni Greblă, a declarat marţi, despre alegerile prezidenţiale, că au fost organizate 18.968 de secţii de votare, la nivel naţional şi 950 de secţii în străinătate.
Cele mai multe din tre secţiile de votare din ţară sunt organizate în unităţi de învăţământ.
În 24 noiembrie are loc primul tur al alegerilor prezidenţiale, urmat, în 8n decembrie, de turul al doilea.
În 1 decembrie sunt alegerile parlamentare.