Vremea de mâine 28 iulie 2024. Canicula pune iar stăpânire pe țară

Vremea de mâine 28 iulie 2024. Canicula pune iar stăpânire pe țară
📅 2024-09-08

Vremea va deveni caniculară local în regiunile vestice, sudice şi estice, unde va fi disconfort termic accentuat şi un indice temperatură-umezeală (ITU) ce va atinge sau va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10...11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 22...23 de grade pe litoral. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări noaptea în nordul, nord-vestul şi parţial în centrul teritoriului, însă doar cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată, mai ales la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în a doua parte a intervalului local în regiunile estice şi vestice.

Prognoza meteo București

Vremea va deveni caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi, condiţii în care disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade, iar cea minimă de 17...20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Articolul continuă după reclamă

Vremea de mâine la munte

Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări noaptea în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, însă doar cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în a doua parte a intervalului. Valorile termice vor fi în creştere faţă de ziua precedentă.

Prognoza meteo pe litoral - temperaturi

Vremea va fi în general frumoasă, călduroasă în orele amiezii, cu disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime se vor situa între 29 şi 32 de grade, iar cele minime între 21 şi 23 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare ziua.  

Temperatura apei mării va fi de 27...28 de grade.

Cum va fi vremea în Europa

Valul de căldură va persista în Spania (unde se vor atinge din nou temperaturi de peste 40 de grade), în Portugalia, Italia şi Grecia, dar se va extinde în toată jumătatea sudică a Europei, astfel că va fi local caniculă şi în ţările central-sud-estice şi în restul Peninsulei Balcanice. Va ploua în ţările nordice şi central-estice (pe arii mai extinse şi în cantităţi însemnate în Polonia şi ţarile baltice), iar în centrul Europei local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, însoţite de descărcări electrice şi izolat de grindină). În restul Europei va predomina vremea frumoasă. Vântul va avea intensificări susţinute în zona bazinului Mării Baltice, în bazinul Mării Nordului şi local în cel al Mării Mediterane, dar se va intensifica pentru scurt timp, pe arii restrânse, şi în zonele cu instabilitate atmosferică.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri observator news

Șeful CIA, convins că Moscova era gata să folosească o bombă strategică în toamna anului 2022. Cum au trecut SUA peste "spaima nucleară"

Război în Ucraina. SUA au trecut peste o spaimă nucleară în toamna anului 2002, când în CIA a existat convingerea că Rusia ar putea utiliza arme nucleare tactice pe câmpul de luptă din Ucraina, a dezvăluit sâmbătă şeful Agenţiei, William Burns, care, după ...

Horoscop 9 septembrie 2024. Zodia care se va certa cu o rudă apropiată

Horoscop 9 septembrie 2024. Astrologii prevăd că mai multe zodii se vor confrunta azi cu probleme majore cu banii, dar şi de comunicare. Nici tensiunile din familie nu sunt excluse când vine vorba de unele semne zodiacale.

LOTO 6/49 duminică 8 septembrie 2024. Numerele câştigătoare la loto azi

Rezultate LOTO 6/49. Duminică, 8 septembrie, au loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce la ultimele trageri loto, Loteria Română a acordat peste 22.000 de câştiguri în valoare totală de peste 1,25&...

Elevii români au câştigat patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică. Locul 2 în Europa și 8 în lume

România a câştigat patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată în Alexandria, Egipt, în perioada 1-8 septembrie 2024, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Topul celor mai bune ţări pentru a te retrage la pensie. Pe locul 4, o destinaţie de vacanţă iubită de români

Să te muţi pe o insulă la pensie. E visul multor oameni pentru o bătrânețe fără griji. Care sunt cele mai bune țări pentru toamna vieţii, conform celui mai recent top american.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..