Formula 1: George Russell a câștigat Marele Premiu al Belgiei, dar a fost descalificat. Hamilton, declarat câștigător

Formula 1: George Russell a câștigat Marele Premiu al Belgiei, dar a fost descalificat. Hamilton, declarat câștigător
📅 2024-09-08

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a fost declarat învingător în Marele Premiu al Belgiei la Formula 1, desfăşurat duminică pe circuitul de la Fra-Francorschamps, după descalificarea colegului şi compatriotului său George Russell, al cărui monopost a avut o greutate mai mică cu 1,5 kg decât cea permisă de regulament, la inspecţia efectuată la finalul cursei.

Hamilton (39 ani), septuplu campion mondial de Formula 1, a obţinut cu această ocazie cea de-a 105-a victorie din cariera sa în competiţia fanion a sporturilor cu motor, în 346 de Grand Prix-uri disputate.

Iată cum se prezintă clasamentul revizuit al Marelui Premiu al Belgiei (44 tururi, 308,052 km):

Articolul continuă după reclamă

George Russell (Marea Britanie/Mercedes) 1 h 19:57.040 (descalificat)

1. Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes) + 0.526

2. Oscar Piastri (Australia/McLaren-Mercedes) + 1.173

3. Charles Leclerc (Monaco/Ferrari) + 8.549

4. Max Verstappen (Olanda/Red Bull) +  9.226

5. Lando Norris (Marea Britanie/McLaren-Mercedes) + 9.850

6. Carlos Sainz Jr (Spania/Ferrari) + 19.795

7. Sergio Pérez (Mexic/Red Bull) + 43.195

8. Fernando Alonso (Spania/Aston Martin-Mercedes) +  49.963

9. Esteban Ocon (Franţa/Alpine-Renault) + 52.552

10. Daniel Ricciardo (Australia/Racing Bulls-Red Bull) + 54.926

11. Lance Stroll (Canada/Aston Martin-Mercedes) + 1:03.011

12. Alexander Albon (Thailanda/Williams-Mercedes) + 1:03.651

13. Pierre Gasly (Franţa/Alpine-Renault) + 1:04.365

14. Kevin Magnussen (DanemarcaHaas-Ferrari) + 1:06.631

15. Valtteri Bottas (Finlanda/Sauber-Ferrari) + 1:10.638

16. Yuki Tsunoda (Japonia/Racing Bulls-Red Bull) + 1:16.737

17. Logan Sargeant (SUA/Williams-Mercedes) + 1:26.057

18. Nico Hülkenberg (Germania/Haas-Ferrari) + 1:28.833

Chinezul Zhou Guanyu (Sauber) a abandonat în turul al şaselea din cauza unei probleme mecanice.

Clasamentul piloţilor:

1. Max Verstappen (Olanda/Red Bull) 277 puncte

2. Lando Norris (Marea Britane/McLaren) 199

3. Charles Leclerc (Monaco/Ferrari) 177

4. Oscar Piastri (Australia/McLaren) 167

5. Carlos Sainz Jr (Spania/Ferrari) 162

6. Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes) 150

Clasamentul constructorilor:

1. Red Bull 408 puncte

2. McLaren 366

3. Ferrari 345

4. Mercedes 266

5. Aston Martin 73

UPDATE. Răsturnare de situație. George Russell a fost descalificat la Marele Premiu al Belgiei pentru că a avut maşina sub greutatea optimă. Decizia a venit la două ore după finalul Marelui Premiu de Formula 1 al Belgiei.

UPDATE. George Russell a câștigat Marele Premiu al Belgiei! Hamilton a terminat cursa pe locul 2, Piastri pe locul 3.

Update turul 21: George Russell a trecut de Sergio Perez şi a trecut pe locul 4. Hamilton e lider după ce Sainz a intrat la boxe, transmite AS.RO.

UPDATE 16:05: Start în Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei. Charles Leclerc a plecat perfect. Lewis Hamilton l-a depăşit pe Sergio Perez şi a trecut pe locul 2.

UPDATE 18:10: Max Verstappen a fost cel mai rapid pilot din calificările din Belgia, dar Charles Leclerc va pleca de pe primul loc în cursa de duminică. Olandezul a primit vineri o penalizare de 10 poziţii, astfel încât Verstappen va pleca de pe locul 11. Sergio Perez, coechipierul său, va pleca al doilea, în timp ce Lewis Hamilton şi Lando Norris vor pleca din linia a treia.

UPDATE SÂMBĂTĂ: Ultima sesiune de antrenamente libere cronometrate din cadrul Marelui Premiu al Belgiei la Formula 1 a fost perturbată de ploaie, sâmbătă pe circuitul de la Spa Francorchamps, fiind dominată de olandezul Max Verstappen (Red Bull), liderul clasamentului general.

Verstappen, campionul mondial din ultimele trei sezoane, care va fi retrogradat zece locuri pe grila de start în cursa de duminică din cauza schimbării motorului în afara cotei permise pe parcursul unui sezon, a efectuat doar patru tururi de pistă, încheindu-l pe cel mai rapid dintre ele în 2 min 01 sec 565/1000.

Pilotul olandez i-a devansat pe australianul Oscar Piastri (McLaren), cronometrat în 2 min 02 sec 998/1000, şi pe francezul Pierre Gasly (Alpine), care a parcurs un tur de circuit în 2 min 03 sec 175/1000.

Această ultimă oră de teste a fost întreruptă pentru prima dată după ce Lance Stroll (Aston Martin) a ieşit în decor, avariindu-şi monopostul.

După evacuarea maşinii canadianului, sesiunea a fost reluată, înainte ca un nou steag roşu să fie fluturat, din cauza ploii abundente care a căzut pe pista belgiană.

Deşi piloţii au putut să se întoarcă pe pistă cu două minute înainte de sfârşitul timpului alocat, aceştia au putut efectua în medie doar câte 4 sau 5 tururi de pistă, rezultatele fiind astfel neconcludente.

UPDATE VINERI Max Verstappen a fost cel mai rapid pilot din prima sesiune de antrenamente din Belgia (1:43.372). El a fost urmat de Oscar Piastri şi, surprinzător, de Alexander Albon.

După această etapă, Formula 1 va lua o pauză de aproximativ o lună, până la Marele Premiu al Olandei.

Programul Marelui Premiu al Belgiei. Cursa va fi duminică, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45)

Circuitul de la Spa a organizat primul Grand Prix în 1950 şi se află printre preferatele piloţilor din Marele Circ. Cu o lungime de 70004 metri, piloţii trebuie să parcurgă 44 de tururi în cursa de duminică. Recordul este deţinut de Valtteri Bottas, cel care a încheiat un tur cu timpul de 1:46.286, în anul 2018.

Primele antrenamente vor avea loc vineri. Prima sesiune de antrenamente va începe la ora 14:30, în timp ce a doua sesiune de antrenamente este programată la ora 18:00. Ambele sesiuni de vineri vor fi LIVE în AntenaPLAY.

În urmă cu un an, Max Verstappen s-a impus în Marele Premiu al Belgiei. El a fost urmat de coechipierul Sergio Perez, în timp ce podiumul a fost completat de Charles Leclerc. Sâmbătă, de la ora 13:30, va avea loc şi a treia sesiune de antrenamente, tot în AntenaPLAY. De la ora 16:45, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, vor avea loc calificările. Duminică, de la ora 15:45, va avea loc cursa.

În acest week-end se vor desfăşura şi etape din Formula 2 şi Formula 3, pe circuitul din Belgia. Antrenamentele, calificările, sprintul şi cursa vor fi live în AntenaPLAY.

Programul Marelui Premiu al Belgiei

Vineri, 26 iulie

Sâmbătă, 27 iulie

Duminică, 28 iulie

Totul despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților 5 canale TV live si peste 12 canale liniare exclusive, o selecție de filme pe gustul fiecăruia, atât producții românești, cât și internaționale, seriale pentru toată familia, de la k-dramas la seriale polițiste, comedie, acțiune sau dragoste. Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop.

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi, pentru că ai sport live în AntenaPLAY. În 2024, competițiile de Formula 1, Fomula 2, Formula 3, se vad live integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live, AS LIVE, dar si pe canalele dedicate fiecărei competiții.

Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marele premiu de Formula 1 vor putea fi urmărite live online. Pe lângă acestea, abonații pot urmări și F1 Academy, Liga Campionilor Asiei, meciurile din Liga Portugal, Cupa Franței sau evenimente de MMA și box. Plus multe alte competiții exclusive. Platforma AntenaPLAY îți pune la dispoziție 3 tipuri de abonamente: lunar, de 6 luni și de 1 an. Hai în AntenaPLAY!

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri observator news

Șeful CIA, convins că Moscova era gata să folosească o bombă strategică în toamna anului 2022. Cum au trecut SUA peste "spaima nucleară"

Război în Ucraina. SUA au trecut peste o spaimă nucleară în toamna anului 2002, când în CIA a existat convingerea că Rusia ar putea utiliza arme nucleare tactice pe câmpul de luptă din Ucraina, a dezvăluit sâmbătă şeful Agenţiei, William Burns, care, după ...

Horoscop 9 septembrie 2024. Zodia care se va certa cu o rudă apropiată

Horoscop 9 septembrie 2024. Astrologii prevăd că mai multe zodii se vor confrunta azi cu probleme majore cu banii, dar şi de comunicare. Nici tensiunile din familie nu sunt excluse când vine vorba de unele semne zodiacale.

LOTO 6/49 duminică 8 septembrie 2024. Numerele câştigătoare la loto azi

Rezultate LOTO 6/49. Duminică, 8 septembrie, au loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce la ultimele trageri loto, Loteria Română a acordat peste 22.000 de câştiguri în valoare totală de peste 1,25&...

Elevii români au câştigat patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică. Locul 2 în Europa și 8 în lume

România a câştigat patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată în Alexandria, Egipt, în perioada 1-8 septembrie 2024, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Topul celor mai bune ţări pentru a te retrage la pensie. Pe locul 4, o destinaţie de vacanţă iubită de români

Să te muţi pe o insulă la pensie. E visul multor oameni pentru o bătrânețe fără griji. Care sunt cele mai bune țări pentru toamna vieţii, conform celui mai recent top american.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..