De ce vin turişti din China, Coreea sau Australia să înveţe limba română. Cursul costă 750 de euro

De ce vin turişti din China, Coreea sau Australia să înveţe limba română. Cursul costă 750 de euro
📅 2024-09-04

Sunt din toate colţurile lumii şi îi leagă un singur lucru: dragostea pentru limba română. Saim este din Australia şi a decis să ne înveţe graiul la noi acasă.  

"Am studiat limbi romanice şi slavice, iar legătura dintre româna şi alte limbi a fost mereu interesantă", spune Saim Dušan Inayatullah.

Zeci de străini au venit în România ca să ne înveţe limba

Vezi și

Cursurile de vară de limba română, cultură şi civilizaţie românească a adus zeci de străini la Bucureşti şi Iaşi. 

"Sunt anul acesta 43 de participanţi, care vin din aproape toată lumea. Cei care vin la cursurile noastre sunt din toate domeniile", spune Ionuţ Geană, directorul cursurilor de vară.

Wang lucrează la Universitatea Oxford unde se va întoarce în toamnă cu o nouă experienţă. 

"Lucrez la un proiect despre istoria limbilor romanice. Iar româna este o limbă romanică foarte importantă, este deosebită", spune Ziwen Wang.

Un curs costă 750 euro

Zilnic, studenţii participă la 4 ore de cursuri intense, predate în limba română, iar seara merg la evenimente interactive. 

Un astfel de curs durează două săptămâni și costă 750 de euro. Pe lângă orele de limba română, studenții participă la ateliere și la excursii organizate în alte orașe din țară. 

Yu Yan a venit tocmai din Wuhan, pentru a-şi perfecţiona româna. 

"După absolvire mă gândesc să ma angajez în China ca profesor de limba română, dacă situaţia îmi permite. Am dorit să vin de mult în România să vizitez, mai ales oraşul Iaşi", spune Yu Yan.

În urma examenului final, absolvenţii primesc certificate de competenţă lingvistică. 

Anaida Glujdea Like

Am încercat puțin din toate meseriile, dar mereu am avut același scop: să ajut. Iar acum, ajut oamenii sa fie informați, sa fie la curent cu ultimele evenimente, chiar dacă sunt plăcute sau mai puțin plăcute. ...

Întrebarea zilei
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri observator news

Asia Express, sezonul 7, 4 septembrie 2024. Ghinion teribil după ce au câștigat amuleta. O echipă a fost oprită de poliție

Deși au plecat primii în cursă și-au pierdut avantajul. Oana Paraschiv și Mihai Găinușă au fost loviți de ghinion la Asia Express, sezonul 7 ediția 4 din 4 septembrie 2024. Mașina în care se aflau cei doi a fost oprită de poliție. 

Festivalul de film de la Veneția 2024. Daniel Craig, aplaudat 9 minute în șir pentru rolul principal din filmul Queer. Cum a ajuns să joace în el

Festivalul de film de la Veneția 2024. Ploaie de stele, aseară, la Festivalul de Film de la Veneţia! Mădălina Ghenea şi Georgina Rodriguez, soţia lui Ronaldo, au stârnit un cor de exclamaţii admirative. De departe, însă, a fost seara lui Daniel Craig. A primit aplauze la scenă de...

Atac armat într-un liceu din SUA. Cel puțin patru persoane au fost ucise, alte 30 sunt rănite. Un suspect a fost reținut

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi 30 rănite într-un atac armat care a avut loc miercuri într-un liceu din statul american Georgia, într-o zonă din afara oraşului Atlanta, relatează MSNBC, preluată de Reuters.

Schema prin care putem economisi peste 1.000 de lei într-o lună

Adio vacanţă şi cheltuieli fără limite. După concediu, economiştii ne sfătuiesc să începem austeritatea de toamnă. Bugetul secătuit are nevoie să se întremeze rapid. Uite cele mai bune metode să umpli puşculiţa.

5 milioane de români ar putea plăti facturi duble la energie din primăvară

Ministerul Energiei a convocat astăzi Comandamentul pentru inventarierea stocurilor de electricitate şi gaze naturale de care vom avea nevoie la iarnă. Autorităţile spun că vom trece de sezonul rece fără teamă că vom tremura în case şi că vom avea de plătit facturi uriaşe. Experţii în...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..