Soluții digitale românești, premiate la nivel european - Medica Academica

Soluții digitale românești, premiate la nivel european - Medica Academica
📅 2024-07-27

Două startupuri românești au fost premiate în concursul EIT Health InnoStars de la Milano, un concurs la care au participat 40 de start-up-uri europene, cu soluții de ultimă generație pentru digitalizare și afaceri în domeniul sănătății.

Frontier Management Consulting, o companie cu sediul în București, a câștigat premiul al doilea și 15 mii de euro în cadrul competiției Attract to Invest, cu soluția PROMED, un software inovator, validat clinic, pentru diagnosticarea precoce a cancerului bronho-pulmonar și colorectal.

“PROMED, cu tehnologia sa predictivă, bazată pe inteligență artificială, deschide calea pentru un viitor mai sănătos. Acest premiu este un triumf pentru știință și inovație, marcând angajamentul nostru de a stabili o tehnologie revoluționară de detectare non-invazivă a cancerului.”, a declarat Flavia Rotaru, CEO.

O altă companie românească, MoodZ, a câștigat premiul InnoStars Community Award. MoodZ este o aplicație pentru mobile și ceasuri inteligente care, prin vibrații, reglează tiparele de somn pentru a îmbunătăți dispoziția utilizatorilor.

EIT Health, parte a Institutului de Inovare și Tehnologie

EIT Health, parte a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), organism al Uniunii Europene, oferă mai multe programe pentru a sprijini start-up-urile din domeniul biotehnologiei, al sănătății digitale, al tehnologiilor medicale și terapeutice din Europa.

Primul loc a fost ocupat de Mebster, o companie cehă care dezvoltă o platformă inovatoare de exoschelet pasiv, care le permite celor cu deficiențe ale membrelor inferioare, în special în urma leziunilor măduvei spinării, să meargă. Luca, o platformă digitală de sănătate mintală, dezvoltată în Grecia, concepută special pentru atleți și vândută deja mai multor echipe sportive, a obținut locul 3. Alte proiecte premiate au vizat dezvoltarea unui capac de cateter activat de lumină grafenică, care previne infecțiile la pacienții care fac dializă, precum și o metodă de bioinginerie a organelor umane, personalizate prin de-celularizarea organelor de la donator și apoi prin re-celularizarea acestora cu celule provenite de la pacienți.

“Ediția 2023 a Marii Finale EIT Health InnoStars a fost o adevărată sărbătoare a sinergiei antreprenoriale și a inovației fără limite”, a declarat Mónika Tóth, director de program Regional Innovation Scheme. “În ultimii patru ani, am primit peste 1.000 de cereri eligibile și am sprijinit aproximativ 190 de start-up-uri, cu investiții totale de 40 de milioane de euro.”

România, inovator moderat în Europa

Simultan a fost organizat și un forum al investitorilor, în cadrul căruia reprezentanți ai firmelor de capital de risc și investitori providențiali au căutat proiecte interesante în care să investească.

EIT este cel mai mare ecosistem de inovare din Europa și reunește aproape 2.400 de parteneri din organizații de top din domeniul afacerilor, cercetării și educației din întreaga Europă în peste 50 de centre de inovare, iar în cadrul EIT Health sunt aproximativ 130 de parteneri.

Clusterul InnoStars este una dintre cele opt zone geografice ale EIT Health. Acesta cuprinde Polonia, Ungaria, Italia, Portugalia, Statele baltice, Croația, Slovacia, Republica Cehă, Slovenia, Grecia și România, un grup de țări clasificate de Tabloul european de bord al inovării (EIS) drept inovatori moderați. În România, Hub-ul local care participă la implementarea acestui program este Freshblood.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri medica academica

Cronică la “Amintiri din Chirurgie”, carte scrisă de Irinel Popescu (II)

Motto: “Dacă poți să mergi, de ce să te târăști?” Nicolae Iorga După terminarea internatului, în noiembrie 1979, Irinel Popescu susține examenul de preparator la catedra de chirurgie generală de la Fundeni, condusă de către Profesorul Dan Setlacec. În acea epocă, după finalizarea internatului, un...

Conferința Națională de Medicina Familiei – Editia 2024

Societatea Academică de Medicina Familiei organizează în perioada 23-26 Octombrie, la București, Conferința Națională de Medicina Familiei, Ediția 2024. Ca și la ediția precedentă, participarea dvs. la Conferință se poate face fizic sau online, în funcție de programul personal. Experiența de învă...

Forumul Asociației Medicale Române, ediția 2024 – Ediție inaugurală

Ediția inaugurală a Forumul Asociației Medicale Române, organizată în 14 iunie 2024, în Amfiteatrul Ion Heliade Rădulescu al Bibliotecii Academiei Române, a fost pentru o zi locul de întâlnire al elitelor medicale, creând un precedent care cu siguranța va contribui  de acum încolo la efortul conj...

Paul Gagniuc, cercetător: Bioinformatica, la granițele cunoașterii

Natura continuă să fie o inspirație pentru tot ce creează omul, iar descoperirile informaticii duc înțelegerea proceselor biologice la un alt nivel. Oamenii de știință încearcă acum să descifreze cum funcționează creierul și, totodată, să crească IQ-ul inteligenței artificiale. Studii de avangard...

Cronică la “Amintiri din Chirurgie”, carte scrisă de Irinel Popescu (I)

Iată-mă din nou într-o situație, nu tocmai ușoară, pe care nu știu cum am s-o finalizez. Nu este vorba despre o intervenție chirurgicală pe abdomen sau torace, ci de cu totul altceva. Acest altceva mi se pare a fi, de fapt, o problemă mai grea decât o operație. În operație, aveam cel puțin un aju...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..