Soluții digitale românești, premiate la nivel european - Medica Academica

Soluții digitale românești, premiate la nivel european - Medica Academica
📅 2024-03-02

Două startupuri românești au fost premiate în concursul EIT Health InnoStars de la Milano, un concurs la care au participat 40 de start-up-uri europene, cu soluții de ultimă generație pentru digitalizare și afaceri în domeniul sănătății.

Frontier Management Consulting, o companie cu sediul în București, a câștigat premiul al doilea și 15 mii de euro în cadrul competiției Attract to Invest, cu soluția PROMED, un software inovator, validat clinic, pentru diagnosticarea precoce a cancerului bronho-pulmonar și colorectal.

“PROMED, cu tehnologia sa predictivă, bazată pe inteligență artificială, deschide calea pentru un viitor mai sănătos. Acest premiu este un triumf pentru știință și inovație, marcând angajamentul nostru de a stabili o tehnologie revoluționară de detectare non-invazivă a cancerului.”, a declarat Flavia Rotaru, CEO.

O altă companie românească, MoodZ, a câștigat premiul InnoStars Community Award. MoodZ este o aplicație pentru mobile și ceasuri inteligente care, prin vibrații, reglează tiparele de somn pentru a îmbunătăți dispoziția utilizatorilor.

EIT Health, parte a Institutului de Inovare și Tehnologie

EIT Health, parte a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), organism al Uniunii Europene, oferă mai multe programe pentru a sprijini start-up-urile din domeniul biotehnologiei, al sănătății digitale, al tehnologiilor medicale și terapeutice din Europa.

Primul loc a fost ocupat de Mebster, o companie cehă care dezvoltă o platformă inovatoare de exoschelet pasiv, care le permite celor cu deficiențe ale membrelor inferioare, în special în urma leziunilor măduvei spinării, să meargă. Luca, o platformă digitală de sănătate mintală, dezvoltată în Grecia, concepută special pentru atleți și vândută deja mai multor echipe sportive, a obținut locul 3. Alte proiecte premiate au vizat dezvoltarea unui capac de cateter activat de lumină grafenică, care previne infecțiile la pacienții care fac dializă, precum și o metodă de bioinginerie a organelor umane, personalizate prin de-celularizarea organelor de la donator și apoi prin re-celularizarea acestora cu celule provenite de la pacienți.

“Ediția 2023 a Marii Finale EIT Health InnoStars a fost o adevărată sărbătoare a sinergiei antreprenoriale și a inovației fără limite”, a declarat Mónika Tóth, director de program Regional Innovation Scheme. “În ultimii patru ani, am primit peste 1.000 de cereri eligibile și am sprijinit aproximativ 190 de start-up-uri, cu investiții totale de 40 de milioane de euro.”

România, inovator moderat în Europa

Simultan a fost organizat și un forum al investitorilor, în cadrul căruia reprezentanți ai firmelor de capital de risc și investitori providențiali au căutat proiecte interesante în care să investească.

EIT este cel mai mare ecosistem de inovare din Europa și reunește aproape 2.400 de parteneri din organizații de top din domeniul afacerilor, cercetării și educației din întreaga Europă în peste 50 de centre de inovare, iar în cadrul EIT Health sunt aproximativ 130 de parteneri.

Clusterul InnoStars este una dintre cele opt zone geografice ale EIT Health. Acesta cuprinde Polonia, Ungaria, Italia, Portugalia, Statele baltice, Croația, Slovacia, Republica Cehă, Slovenia, Grecia și România, un grup de țări clasificate de Tabloul european de bord al inovării (EIS) drept inovatori moderați. În România, Hub-ul local care participă la implementarea acestui program este Freshblood.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri medica academica

100 de milioane de euro pentru platforma digitală a CNAS

Ministerul Sănătății a aprobat finanțarea pentru digitalizarea CNAS – PIAS, care include elemente importante de securitate cibernetică. Finanțarea inițială de 70 de milioane de euro a fost majorată la 100 de milioane de euro fără TVA, exclusiv pentru digitalizarea Casei Naționale de Asigurări de ...

Noul contract-cadru menține valorile per capita și pe serviciu

Guvernul a adoptat Hotărârea de modificare a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, contract-cadru care fusese aprobat prin HG nr. 521/2023. Una din princi...

9 românce sunt diagnosticate zilnic cu cancer de col uterin

România înregistrează cea mai ridicată incidență a cancerului de col uterin din Europa, iar rata de mortalitate este de trei ori mai mare decât media europeană. Conform Sistemului European de Informații privind Cancerul (ECIS), în 2022, în România, au fost înregistrate 3368 de cazuri noi de cance...

CNAS: 7,8 milioane de euro pentru centrele de permanență

Casa Națională de Asigurări de Sănătate anunță că a repartizat caselor de asigurări de sănătate în total 7,8 milioane de euro (38,77 milioane de lei), totalul sumelor pentru decontarea serviciilor medicale realizate de medicii de familie în centrele de permanență din țară. Decontările s-au făcut ...

Congresul SRATI 2024, editie aniversara, 50 de ani

  Dragi colegi, dragi prieteni, Este o onoare și o bucurie să vă invit să participați la Congresul SRATI 2024, o ediție aniversară cu prilejul căreia sărbătorim organizarea a 50 de congrese naționale ale Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă. Astfel, în perioada  15 – 19 mai 20...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..