ÎPS Teodosie sfidează din nou medicii: Nu vă luați după ei! Postul este mai important decât recomandările medicale

ÎPS Teodosie sfidează din nou medicii: Nu vă luați după ei! Postul este mai important decât recomandările medicale
📅 2024-10-18

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a stârnit din nou controverse după ce le-a sugerat credincioșilor să nu urmeze sfaturile medicilor în privința postului, chiar dacă aceștia le recomandă o alimentație mai consistentă din motive de sănătate. În cadrul unei emisiuni la Radio Dobrogea, ierarhul a susținut că medicii nu au pregătirea duhovnicească necesară pentru a emite sfaturi în „chestiuni ale sufletului”.

„Mâncarea de dulce are toxine”

Întrebat dacă o persoană cu afecțiuni neurologice ar trebui să țină post în ciuda recomandărilor medicale, ÎPS Teodosie a răspuns ferm că postul nu trebuie încălcat. El a adăugat că alimentele care nu respectă rânduiala postului „conțin toxine” și ar putea face mai mult rău sănătății.

„Nu vă luaţi după medic în cele sufleteşti! Medicul, în general, îndeamnă să mănânci consistent, că nu are o pregătire duhovnicească. Dacă vi se pare jertfa mică doar cu postul, acum cereţi o dezlegare exagerat de mare”, a spus ÎPS Teodosie.

„Nici vorbă. Nu mâncarea de dulce vă face sănătoasă, ceea ce vă îngreunează. Are toxine şi vă face mai rău. Ţineţi rânduiala. Nu cereţi dezlegare, că nu are voie duhovnicul să calce rânduielile. Astea sunt rânduieli comune tuturor creştinilor şi mai multă rugăciune, mai multă credinţă în Dumnezeu şi va fi mai bine”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie contestă din nou autoritatea medicilor

Aceasta nu este prima declarație controversată a ÎPS Teodosie. Într-o ediție anterioară a aceleași emisiuni, el a afirmat că bolile psihice la adulți sunt doar „slăbiciuni”, iar la copii ar fi cauzate de păcatele părinților. Potrivit acestuia, astfel de afecțiuni ar putea fi vindecate mai degrabă prin rugăciune decât prin tratament medical. Teodosie a susținut că mulți bolnavi au obținut ajutor mai mare prin „rugăciune cu hotărâre, jertfă și dragoste” decât prin medicamente.

Citește pe Antena3.ro
Un român gelos din Italia a vrut să-și arunce de la etaj soția, dar a fost oprit de fiica lor. Scenele la care a asistat adolescenta
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri jurnalul

PNL susține referendumul primarului Capitalei. Nicusor Dan încă nu a ales pe cine susține la prezidențiale

Președintele PNL Nicolae Ciucă a anunțat că a convenit cu primarul general Nicușor Dan susținerea proiectelor comune, inclusiv susținerea lui Ciucă la alegerile prezidențiale, dar și susținerea de către PNL a referendumului lui Nicușor Dan. Primarul însă spune altceva.

Atenție la jucăriile pentru copii. Magazinele online vând produse toxice

Marile magazine online, printre care Amazon, Temu sau Shein, comercializează jucării periculoase pentru copii.

Un copil de 10 ani din Dâmboviţa a plecat de acasă pentru a doua oară, pentru a obține o trotinetă

Un copil de 10 ani din judeţul Dâmboviţa a fost găsit sub un pod după ce a plecat, pentru a doua oară, de acasă, pentru a obține o trotinetă electrică. În luna septembrie, el fugise de acasă pentru a aduna peturi ca să îşi cumpere trotineta, transmite Jandarmeria Română.

Milionarul Adrian Marțian a fost reținut pentru 24 de ore

Omul de afaceri Adrian Marțian a fost reținut pentru 24 de ore de Poliția Română, după ce în această dimineață a fost predat de autoritățile sârbe în baza unui mandat de aducere.

Constantin Anghelache, fost președinte al cluburilor Dinamo și Rapid, a murit la 78 de ani

Constantin Anghelache, una dintre cele mai influente figuri din fotbalul românesc și apropiat al lui Mircea Lucescu, a încetat din viață la vârsta de 78 de ani, în noaptea de joi spre vineri, 18 octombrie.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.