Robotul STAR1 este considerat cel mai rapid din lume, reuşind să alerge cu 3,6 m/s

Robotul STAR1 este considerat cel mai rapid din lume, reuşind să alerge cu 3,6 m/s
📅 2024-10-18

Ingineri chinezi au reuşit să construiască o variantă de robot umanoid biped, denumit STAR1, despre care susţin că este cel mai rapid din lume, după ce a reuşit să menţină o viteză maximă de deplasare de aproximativ 13 km/h (3,6 m/s) timp de 34 de minute, transmite vineri Live Science.

STAR1 este un robot biped construit de compania chineză Robot Era. Acest robot are înălţimea de 171 de centimetri şi cântăreşte 65 de kilograme.

Într-un videoclip promoţional al companiei, doi roboţi STAR1 sunt puşi să se întreacă unul cu celălalt într-o cursă prin Deşertul Gobi (nord-vestul Chinei), unul dintre ei primind o pereche de pantofi sport pentru a vedea dacă încălţările îl vor ajuta să alerge mai repede.

Folosind motoare cu cuplu mare şi algoritmi AI, roboţii STAR1 au navigat prin diferite tipuri de teren - de la pajişti la pietriş, drumuri asfaltate şi pământ bătătorit.

Cu o viteză maximă de 3,6 m/s roboţii STAR1 au doborât recordul de viteză deţinut de robotul H1 construit de compania Unitree, şi care a fost fixat la 3,3 m/s în luna martie a acestui an.

Robotul STAR1 foloseşte sisteme hardware controlate de AI ce au o capacitate de calcul de 275 de trilioane de operaţiuni pe secundă (TOPS), conform site-ului de specialitate Robot Era, depăşind cu mult unele dintre cele mai puternice modele de laptopuri ce au o putere de calcul ce variază între 45 şi 55 TOPS.

STAR1 este doar unul dintre numeroasele modele de roboţi umanoizi prezentate de diferite companii în ultimele luni, printre acestea numărându-se şi Optimus Gen-2, produs de Tesla, robotul Figure 01 sau Atlas, construit de Boston Dynamics.

AGERPRES

Citește pe Antena3.ro
Un bărbat s-a trezit pe masa de operație în timp ce medicii îi recoltau inima pentru transplant. „S-a zbătut pe masă”
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri jurnalul

Amazon, în pericol: Urmează exodul angajaților?

Urmează exodul de la Amazon? Angajaţii nu sunt deloc fericiţi că sunt rechemaţi la birou 5 zile pe săptămână, iar şefii le transmit că dacă nu le convine să plece.

5 Zodii cu horoscop extraordinar de puternic în săptămâna 21 - 27 octombrie 2024

La începutul săptămânii, sezonul Balanței se încheie pe 22 octombrie și începe sezonul Scorpionului. O săptămână puternică urmează pentru fiecare semn zodiacal în astrologie între 21 și 27 octombrie 2024.

Bursa de la Bucureşti a scăzut în fiecare şedinţă din această săptămână

Indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti a înregistrat o scădere de 0,23% în şedinţa de tranzacţionare de vineri, 18 octombrie 2024, fiind a cincea sesiune consecutivă de scăderi, arată datele agregate de ZF de la BVB.

Comisia Europeană a publicat Planul Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice al României

Comisia Europeană a publicat Planul Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice (PNIESC) al României pentru perioada 2025 - 2040, a anunţat, vineri, Ministerul Energiei, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Cine e pe primul loc? U Cluj e campioană de toamnă în Superligă, după 2-0 cu Oțelul Galați

Universitatea Cluj încheie în poziția de lider al clasamentului turul Superligii, după ce a învins vineri seara pe Oțelul Galați, în derby-ul ultimei etape, a 13-a. Campioana de toamnă a marcat în repriza secundă prin Nistor și Thiam, impunându-se cu 2-0.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.