Contractele futures la țițeiul Brent au scăzut cu 28 de cenți, sau 0,4%, la 76,23 dolari pe baril până la 08.00 GMT, după ce vineri s-au stabilit la cel mai ridicat nivel din 14 octombrie.
Țițeiul West Texas Intermediate din SUA a scăzut cu 27 de cenți, sau 0,4%, la 73,69 dolari pe baril, după ce vineri a închis la cel mai ridicat nivel din 11 octombrie.
Petrolul a înregistrat anterior cinci sesiuni de creștere, cu speranțe de creștere a cererii ca urmare a vremii mai reci din emisfera nordică și a stimulentelor fiscale suplimentare din partea Chinei pentru revitalizarea economiei șubrede.
Cu toate acestea, puterea dolarului este pe radarul investitorilor, a scris Priyanka Sachdeva, analist senior de piață la Phillip Nova, într-un raport de luni.
Luni, dolarul a rămas aproape de un maxim al ultimilor doi ani. Un dolar mai puternic face mai costisitoare cumpărarea de mărfuri la preț de dolar verde.
Investitorii așteaptă, de asemenea, știri economice pentru mai multe indicii privind perspectivele ratei Rezervei Federale și consumul de energie.
Minuta ultimei ședințe a Fed este așteptată miercuri, iar raportul privind salariile din decembrie va veni vineri.
Saudi Aramco, cel mai mare exportator de petrol din lume, a majorat luni prețurile țițeiului pentru cumpărătorii asiatici în februarie, pentru prima dată în ultimele trei luni. Există unele preocupări viitoare cu privire la livrările de petrol iranian și rusesc, deoarece există posibilitatea unor sancțiuni mai puternice împotriva ambilor producători.
Administrația Biden intenționează să impună mai multe sancțiuni Rusiei din cauza războiului cu Ucraina, vizând veniturile sale din petrol prin acțiuni împotriva petrolierelor care transportă țiței rusesc, au declarat duminică două surse la curent cu această chestiune.
Goldman Sachs se așteaptă ca producția și exporturile Iranului să scadă până în trimestrul al doilea, ca urmare a schimbărilor de politică preconizate și a sancțiunilor mai dure din partea administrației viitorului președinte american Donald Trump.
Producția producătorului OPEC ar putea scădea cu 300.000 de barili pe zi până la 3,25 milioane bpd în al doilea trimestru, au spus ei. Numărul platformelor petroliere din SUA, un indicator al producției viitoare, a scăzut cu unul, la 482, săptămâna trecută, a arătat vineri un raport săptămânal al firmei de servicii energetice Baker Hughes. Cu toate acestea, piața globală a petrolului este întunecată de un surplus de ofertă în acest an, deoarece analiștii estimează că o creștere a ofertelor non-OPEC va compensa în mare măsură creșterea cererii globale, de asemenea, cu posibilitatea creșterii producției în SUA sub Trump.